Laat je AFAS applicatiebeheer over aan onze experts

Onze AFAS-experts staan voor je klaar.

Functioneel Beheer AFAS

Vertrouw voor het Functioneel Beheer van AFAS op Salure. Ons beheerteam bestaat uit medewerkers met minstens acht jaar ervaring met AFAS profit. Samen zorgen wij ervoor dat je AFAS-omgeving optimaal blijft ingericht. 

Wat is functioneel beheer?

Functioneel beheer is verantwoordelijk voor de optimale werking van één of meer informatiesystemen. Ze zijn de verbindende schakel tussen de bedrijfsvoering en IT van een organisatie. Dit wordt ook wel aangeduid met de term informatiebeheer of informatiemanagement.

 

Een functioneel beheerder is verantwoordelijk voor het beheer van applicaties binnen jouw organisatie. Functioneel beheer beantwoordt gebruikersvragen en zorgt ervoor dat het functioneren van het informatiesysteem in orde blijft. Daarnaast is de functioneel beheerder verantwoordelijk voor het implementeren van verbeteringen in het systeem. Hierbij worden de functionele vragen van de gebruikers vertaald naar een technische vraag voor de IT afdeling.

 

Functioneel beheerders AFAS beheren de inrichting (en dus de processen) in AFAS Profit, zodat: 

 

 • de inrichting van AFAS Profit blijft aansluiten op de eisen van je organisatie;
 • de uitvoering van de processen in AFAS Profit op de juiste wijze kan plaatsvinden;
 • de gebruikersorganisatie op de juiste wijze gebruik maakt van AFAS Profit.
afas outsite implementeren

Kunnen wij helpen?

Onze functioneel beheerders staan voor je klaar.

Kies voor de zekerheid van Salure:

✔ Advies en begeleiding van dé AFAS expert;
✔ Samenwerken met mensen in je organisatie;
✔ Efficiënter werken met slimme AFAS-software.

Gecertificeerd AFAS partner

Salure werkt al jaren intensief samen met AFAS. Om goede kwaliteit te bieden gebruikt ons functioneel beheer AFAS Profit om al je HR-informatie te bundelen. AFAS biedt de tools om samen met onze experts je HR-administratie zo slim mogelijk te maken.

Gebruik AFAS optimaal

Naarmate steeds meer functies in AFAS Profit worden benut, wordt functioneel beheer steeds belangrijker. Goed functioneel applicatiebeheer minimaliseert (proces) risico’s en voorkomt procesverstoringen. Daarnaast benut je nieuwe functies optimaal.

 

Met AFAS Functioneel Beheer van Salure werk je altijd met een optimaal ingericht systeem. Onze functioneel beheerders AFAS beschikken over diepgaande kennis en ervaring met betrekking tot AFAS-software binnen verschillende branches.

Efficiënt AFAS applicatiebeheer

Efficiënter werken en soepele bedrijfsprocessen: het kan met slimme software en goed advies. Salure koppelt AFAS met andere systemen zodat nog meer processen geautomatiseerd worden. Dat scheelt tijd en geld. Vertrouw op het advies van onze AFAS functioneel beheerders en kies voor een hogere efficiëntie.

Waarom AFAS functioneel beheer?

Wat doen de AFAS functioneel beheerders van Salure. Wij maken het systeem passend naar de wensen van de klant. Hierbij zoeken we de grenzen van AFAS op. “Dit is onmogelijk” zit niet in ons DNA. Zo zetten we altijd een extra stap voor onze klanten.

 

Om een duidelijk beeld te geven van de taken die een AFAS functioneel beheerder doorgaans uitvoert, noemen we hieronder een aantal kernactiviteiten:

 • Opstellen rapportages
 • Procesverbeteringen doorvoeren
 • Het inrichten en wijzigen van workflows
 • Het beheren van de AFAS-omgeving
 • Nieuwe AFAS-functionaliteiten introduceren & implementeren

Het doel van de AFAS beheerorganisatie is onder andere om:

Functioneel beheerder AFAS
 • De proceskwaliteit en continuïteit afdoende te borgen;
 • Focus te houden op voortdurende procesoptimalisatie;
 • Zorg te dragen voor de benodigde samenwerking en kennisdeling tussen de verschillende functies die in het administratieve proces van elkaar afhankelijk zijn;
 • Te zorgen voor een gestructureerde werkwijze van de beheerorganisatie waarbij incidenten en projecten beheerst en gestructureerd worden geïmplementeerd

Krijg snel hulp via de tickettool

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werkt ons team met een tickettool. 

Via deze tool stel je vragen snel en eenvoudig aan je AFAS functioneel beheerder. Hier kan je zelf de opvolging van monitoren. 

Ook kun je collega’s eigenhandig toegang geven tot de tickettool, zodat zij ook tickets kunnen insturen. 

 

Dit betreft specifiek vragen over AFAS Profit. 

Hoe ziet een AFAS functioneel beheer organisatie eruit?

Wanneer je een proces bepaald en ingericht hebt is het van belang om het proces te blijven optimaliseren. Hierbij is een functioneel beheer organisatie cruciaal om je HRM-processen te borgen. De samenstelling van het juiste team is hier essentieel. Een functioneel beheer organisatie bestaat uit de volgende teamleden:

 

De proceseigenaar is verantwoordelijk voor de voortgang en informatiebeheer van het proces. Daarnaast is het ook de persoon die wat betreft het doel wat gerealiseerd moet worden als geen ander op de kaart kan zetten.

 

Processpecialisten zijn de personen die diepgaande kennis en ervaring hebben over de details van het proces.

 

Functioneel beheerders die alle ins en outs van AFAS HR & Payroll weten en de nieuwste functionaliteiten voeden aan het team. 

 

Klankbordgroep bestaande uit leidinggevende en medewerkers die vanuit de gebruikersorganisatie proactief blijven meedenken over het proces.

 

Door constant met elkaar in gesprek te blijven over de functionaliteiten vanuit de AFAS software en wensen van de organisatie, kun je borgen dat de processen optimaal blijven werken. 

Functioneel beheerder nodig voor AFAS?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Laat je gegevens achter. Dan bellen wij zo snel mogelijk terug voor een advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Functioneel beheer

Wij bellen je terug


Download onze brochure


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community