Thuiswerkers zijn duurder uit met de WKR

De Werkkostenregeling gaat u veel administratieve rompslomp schelen. Dat beweert demissionair minister De Jager van Financiën. 

De Werkkostenregeling gaat u veel administratieve rompslomp schelen. Dat beweert demissionair minister De Jager van Financiën. 

Volledig thuiswerken duurder

Het wordt voor werknemers die volledig thuiswerken duurder. De vrijstellingen (of nihilwaarderingen) voor zaken als kantoormeubelen, apparatuur en gereedschap en ook vakliteratuur zijn geschrapt voor die werknemers die geen werkplek buiten hun woning hebben. Dit geld niet voor voorzieningen die onder de Arbeidsomstandhedenwet vallen. 

Beroepsbeoefenaren die in dienst zijn van een besloten vennootschap (bv), krijgen straks ook te maken met de werkkostenregeling. Zij zijn immers werknemer. De praktijkruimte in de woning van de fysiotherapeut, de administrateur, de orthodontist, et cetera zijn volgens de concept Uitvoeringsregeling Loonbelasting 2011 ook belast. Overigens moet minister De Jager nog wel de definitieve uitvoeringsregeling bekendmaken.

Liever een advies op maat?

Wilt u door ons gebeld worden? Wij nemen binnen een uur contact met u op. Kies Salure voor:

  • innovatie
  • procesefficiency
  • professionele aandacht
  • sterke betrokkenheid