Uitkering spaarloon kan al aangevraagd worden

 

 

Werknemers die in december op hun loonstrookje zagen dat er 613 euro aan spaarloon was ingehouden, kunnen nu alweer een aanvraag indienen om dat geld belastingvrij terug te laten boeken. De banken beloven het binnen twee weken over te maken.

Sinds begin oktober waren er ongeveer 240.000 mensen die alsnog gebruik wilden maken van de fiscaal aantrekkelijke regeling voor werkenden. De regeling houdt per 1 januari 2012 op te bestaan. Vanaf die datum zijn de tegoeden ook geheel opneembaar.

Over hoeveel geld er precies is ingelegd, kunnen de banken nog niks zeggen. Dat heeft volgens een woordvoerder van SNS onder andere te maken met het feit dat ook mensen die al een spaarloonregeling hadden, konden bijstorten. Een woordvoerster van ING denkt dat het bedrag van 613 euro, het maximum, vaak is ingelegd.

Rabobank kreeg er in de laatste drie maanden ruim 85.000 nieuwe spaarloonrekeninghouders bij. De meeste mensen deden een aanvraag in november, maar ook in december meldden nog bijna 25.000 mensen zich aan voor het voordeeltje. Ongeveer 70.000 mensen openden een nieuwe rekening bij ABN. Bij ING waren er dat 64.000 en bij SNS bijna 20.000. 

 

Liever een advies op maat?

Wilt u door ons gebeld worden? Wij nemen binnen een uur contact met u op. Kies Salure voor:

  • innovatie
  • procesefficiency
  • professionele aandacht
  • sterke betrokkenheid