Terug naar het overzicht

Aanpassing minimumloon 1 juli 2014

Per 1 juli zullen de minimumlonen met 0,65 procent stijgen. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft de aangepaste minimumlonen in de Staatscourant opgenomen. Werknemers vanaf 23 jaar ontvangen per 1 juli 1.495,20 euro bruto per maand.

In de eerste helft van 2014 was er sprake van een maandelijks bruto loon van 1.485,60 euro voor werknemers van 23 jaar of ouder. De minimumlonen worden tweemaal per jaar aangepast: in januari en in juli. De salarisadministratie kan via dit blog op de hoogte blijven van de nieuwe bruto minimumlonen en andere relevante onderwerpen.

Bedragen

De bedragen die in de Staatscourant zijn opgenomen gaan over het maandelijks, wekelijks en dagelijks bruto loon. Over minimum uurlonen is er wettelijk niets vastgelegd. Dit zal de werkgever of werknemer zelf uit moeten rekenen. Een eenvoudige rekensom, waarbij het minimumweekloon gedeeld moet worden door het aantal gewerkte uren per week dat door de onderneming als volledig dienstverband wordt erkend.

Per 1 juli 2014:

  • Maandelijks bruto minimumloon: 1.495,20 euro
  • Wekelijks bruto minimumloon: 345,05 euro
  • Dagelijks bruto minimumloon: 69,01 euro

Jeugdlonen

Voor werknemers onder de 23 jaar gelden tevens nieuwe bruto minimumlonen per uur bij een fulltime dienstverband, zoals te zien in onderstaande tabel.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.