Terug naar het overzicht

Aanvraag WBSO moet einde van de maand binnen zijn

Voor werkgevers die begin volgend jaar gebruik willen maken van de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk (S&O), opgelet: de aanvraag moet eind deze maand binnen zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Door middel van de afdrachtsvermindering S&O probeert de overheid investeringen in innovatie te stimuleren. Via de regeling krijgt een onderneming subsidie op de loonkosten, met als gevolg dat de totale innovatiekosten lager worden.

Per 2016 geldt de regeling overigens niet alleen voor de loonkosten, maar voor alle kosten met betrekking tot research en ontwikkeling. Daaronder vallen bijvoorbeeld ook kosten van de ontwikkeling van nieuwe apparatuur. De regeling blijft wel WBSO heten.

Aanvraag
Als een onderneming begin 2016 gebruik wil maken van de regeling, dan moet de aanvraag voor 30 november ingediend zijn bij RVO.nl. Daarnaast moet de aanvraag uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden worden ingediend. Voor zelfstandigen geldt dat het verzoek voor 1 januari 2016 bij de Rijksdienst binnen moet zijn.

Belangrijk bij de aanvraag voor WBSO is het type project dat de onderneming wil starten. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen een project dat analyse uitvoert op technische haalbaarheid en een project met technisch onderzoek. Werkgevers moeten nagaan of het desbetreffende project voldoet aan alle voorwaarden om een S&O-verklaring te ontvangen.Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.