Afschaffing franchise Awf-premie in 2013

De franchiseregeling voor de Awf-premie van werkgevers wordt in 2013 afgeschaft.

Uniforme heffingsgrondslag

Om een uniforme heffingsgrondslag te bereiken, schaft de Wet uniformering loonbegrip per 2013 de franchise voor de premie WW-Awf af. De franchise Awf-premie is in het jaar 2012 nog vastgesteld op €17.229 per jaar, €1.435,75 per maand, €1.325,31 per 4 weken, €331,33 per week en op €66,27 per dag. Een onderneming hoeft nu over de eerste €17.229 van het door de werknemer op jaarbasis verdiende loon geen Awf-premie af te dragen. Vanaf 2013 zal de werkgever over het gehele loon Awf-premie dienen af te dragen.

De WW-Awf-premie bestaat onder andere uit een deel premie Ziektewet die jaarlijks stijgt. De stijging zal geheel voor rekening van de werkgevers komen.

De nieuwe maatregel valt onder de Wet uniformering loonbegrip en heeft als doel om een uniforme heffingsgrondslag te bereiken.

Verwachte daling Awf-premie

De Awf-premie is dit jaar op 4,55% vastgesteld, een verhoging van 0,35% in vergelijking met vorig jaar. De verhoging wordt verklaard door het voordeel dat werkgevers zullen hebben van de afschaffing van de spaarloonregeling. Op Prinsjesdag zal het nieuwe Belastingplan aan de Tweede Kamer worden gepresenteerd. Verwacht wordt dat er een daling voor de Awf-premie wordt bekendgemaakt om de lastenverhoging te compenseren.

Componenten premie WW-Awf

De premie WW-Awf bestaat uit een deel voor de werkgever en een deel voor de werknemer. Het werknemersdeel houdt u in op het loon van de werknemer. De hoogte van het werknemersdeel wordt wettelijk vastgesteld. Voor 2012 is deze premie 0%, dus feitelijk betaalt de werknemer geen premie.

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.