Ontwikkelingen beslagvrije voet 2013 en akte van cessie

Er is veel te doen rondom de wettelijke regeling van de beslagvrije voet 2013. Minister Klijnsma van Sociale Zaken heeft nieuwe ontwikkelingen aangekondigd wanneer het gaat over zowel loonbeslag als akte van cessie. Wat is er precies aan de hand en wat kunt u verwachten?

In tijden van crisis komt het steeds vaker voor dat mensen in de schulden zitten. Met een toenemende werkloosheid van 7,2% (CBS) is de banenmarkt onzeker en neemt de werkdruk toe. Daarmee neemt de kans dat het onverhoopt een keer fout gaat, ook toe. In een dergelijke situatie kan er sprake zijn van direct loonbeslag, maar een veel toegepaste tussenstap is de akte van cessie. Hierbij keert de werkgever een deel van het loon van zijn werknemer uit aan de bank of de schuldeiser, zodat in de toekomst de werknemer minder schuld heeft. Althans, dat is de achterliggende gedachte. Via de akte van cessie wordt daarnaast het proces van de kantonrechter en de deurwaarder vermeden.

Vanuit de overheid is bepaald dat er, wanneer akte van cessie of loonbeslag wordt toegepast, een minimum aan bestaansfinanciën moet worden gehanteerd. Het minimum wordt bepaald aan de hand van de gezinssituatie. De salarisverwerking moet hier ook alert op zijn. Het is wettelijk niet toegestaan om een groter deel van het loon van de werknemer over te maken naar de schuldeiser.

Uitvoering beslagvrije voet in opspraak

In december 2012 kwam de regeling beslagvrije voet in opspraak, nadat de invorderingsmaatregelen te rigoureus werden getroffen door overheidsinstanties en deurwaarders. Zij zouden te ver onder het wettelijk gestelde minimum zakken, terwijl dit in slechts een paar specifieke situaties geoorloofd is. Namelijk wanneer de lener weigert de juiste informatie aan de deurwaarder te verschaffen of wanneer er sprake is van teruggaaf van uitkeringsfraude.

Ontwikkelingen

Het feit dat de beslagvrije voet ook van toepassing is op de akte van cessie was tot nu toe niet algemeen bekend. In beide gevallen moet er dus rekening gehouden worden met de minimale bestaansfinanciën. De werknemer hoort tenminste 90% van de bijstandsnorm te ontvangen.

De minister heeft aangekondigd strenger te gaan controleren op de uitvoering van de beslagvrije voet. Daarnaast gaat ze opnieuw proberen het Landelijk Informatiesysteem Schulden op te zetten. Dat is een instituut georganiseerd vanuit verschillende banken en overheidsinstanties, dat mensen helpt om hun financiën op orde te houden. 

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.