Terug naar het overzicht

Bezwaarschrift tegen (verlenging) crisisheffing

Zoals eerder werd aangekondigd, zal de crisisheffing niet zonder slag of stoot verlopen. Op 1 maart jl. hebben wij u via ons blog geïnformeerd over de twijfels rondom de geldigheid van de eindheffing hoog loon. Mocht u bezwaar willen maken, dan is dit uw kans…

Naar aanleiding van het Lente-akkoord is besloten een eenmalige crisisheffing op inkomens boven de 150.000 euro in te voeren. Dit betekent dat een werkgever 16% van het fiscale loon uit 2012, dat boven de genoemde grens komt, aan de Belastingdienst af moet dragen. Het gaat dus om een heffing met terugwerkende kracht.

Bezuiniging

De reden voor de crisisheffing is het tegenwoordig alom bekende bezuinigen. Toch hebben belastingadviseurs en werkgevers daar geen boodschap aan. Er gaan namelijk geluiden op dat deze heffing met terugwerkende kracht in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Versterkt in een uitspraak van het gerechtshof te Arnhem-Leeuwarden, roepen de adviseurs op om zo snel mogelijk bezwaar te maken tegen de heffing. De salarisadministratie zal op de hoogte moeten blijven van de ontwikkelingen en daarom zullen wij u via deze blog, het nieuws omtrent de crisisheffing brengen.

Bezwaar en verlenging
De verwachting is dat het kabinet, ondanks alle kritieken, de pseudo-eindheffing hoog loon doortrekt naar 2014. Deze verlenging moet ook volgend jaar nog meer geld opleveren in crisistijd. Voor u als werkgever wellicht een extra reden om bezwaar aan te tekenen.

Wilt u bezwaar maken? Het kan met onderstaande brief.Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.