Terug naar het overzicht

Nieuwe bijtellingstarieven privégebruik auto van de zaak

Staatssecretaris Wiebes van Financiën presenteerde onlangs zijn nieuwe plannen voor de bijtellingstarieven voor privégebruik van de auto van de zaak. Vanaf 2017 gelden waarschijnlijk slechts twee tarieven: 22 en 4 procent.

Het plan dat Wiebes heeft opgesteld moet nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer, maar de kans is groot dat werknemers, werkgevers en administrateurs over twee jaar te maken krijgen met deze maatregel. Dit betekent dat bijna alle auto´s van de zaak, waarin de werknemer zowel zakelijk als privé rijdt, onder het bijtellingstarief van 22 procent vallen.

Versimpelen
Op dit moment zijn er nog vijf verschillende bijtellingstarieven, namelijk 4, 7, 14, 20 en 25 procent. Een aantal belangenorganisaties, waaronder De ANWB en Bovag, stuurden eerder al een brief aan de staatssecretaris met de vraag om het systeem van autobelastingen te versimpelen.

Alleen volledig elektrische auto´s kunnen in de toekomst rekenen op het laagste bijtellingstarief van 4 procent. Deze lage bijtelling geldt over de eerste 50.000 euro van de aanschafwaarde. Overigens zullen de nieuwe bijtellingspercentages niet gelden voor lopende contracten. Daarvoor blijven de regels van kracht die van toepassing waren op het moment dat het contract werd afgesloten.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht