Terug naar het overzicht

Meer premiekorting arbeidsbeperkten in 2016

Er is financiële ruimte ontstaan om werkgevers per 1 januari 2016 meer premiekorting te geven als zij arbeidsbeperkten in dienst nemen. Het gaat om 200 euro meer korting dan nu het geval is.

De verhoogde premiekorting is door staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken onlangs in een brief aan de Twee Kamer aangekondigd. Zij hoopt daarmee werkgevers te motiveren om de stap te zetten arbeidsbeperkten aan te nemen, met name uit de bredere groep van de banenafspraak. Nu is namelijk een mobiliteitsbonus van maximaal 7000 euro per jaar mogelijk voor mensen met een scholingsbelemmering en voor Wajongers, maar niet voor de hele doelgroep van de banenafspraak.

Mobiliteitsbonus
De financiële ruimte voor de extra premiekorting is ontstaan doordat Klijnsma een nota van wijziging heeft ingediend waarin een gelijke mobiliteitsbonus wordt voorgesteld. Het kan namelijk voorkomen dat scholingsbelemmerden óók onder de doelgroep banenafspraak vallen. Deze groep scholingsbelemmerden komt te vallen onder het lage bedrag van de premiekorting in plaats van een bonus van 7000 euro, zoals nu nog is opgenomen in de wetgeving.

Deze wijziging levert een besparing op die een ophoging betekent van 1800 naar 2000 euro voor de hele doelgroep banenafspraak. De mobiliteitsbonus van 7000 euro blijft overigens wel gelden voor scholingsbelemmerden die niet onder de doelgroep banenafspraak vallen. Helemaal zeker zijn de plannen nog niet; de Eerste en Twee Kamer moeten nog instemmen met het wetsvoorstel.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.