Terug naar het overzicht

Hogere middeninkomens krijgen extra arbeidskorting

Per  2015 zien hogere middeninkomens hun arbeidskorting stijgen, waardoor zij de komende jaren minder loonbelasting en premie volksverzekeringen af moeten dragen. Met als gevolg dat werknemers die tussen de € 42.000 en € 116.000 verdienen meer geld overhouden.

Dit is vorige week afgesproken door de regeringspartijen. PvdA is akkoord gegaan met de verhoogde arbeidskorting met in ruil daarvoor de schrapping van de strafbaarstelling van illegaliteit in Nederland.

Positieve uitwerking

De partijen voorzien een positieve uitwerking van deze belastingkorting op de koopkracht en tevens de werkgelegenheid. Ook zou er op jaarbasis een voordeel van € 300 ontstaan voor werknemers met een (hoger) middeninkomen. Het kost het kabinet wel wat, namelijk € 500 miljoen. Volgens minister-president Rutte kan dit extra bedrag nog in de begroting worden opgenomen.

Stapsgewijze afbouw

In het eerder afgesproken Belastingplan 2014 is opgenomen dat hoge inkomens stapsgewijs minder arbeidskorting krijgen, waardoor zij uiteindelijk helemaal geen recht meer hebben op arbeidskorting. Door de nieuwe afspraken wordt deze afbouw uitgesteld. Per januari 2015 zal namelijk begonnen worden met de afbouw van arbeidskorting bij een inkomen van € 49.000 en niet, zoals eerder voorgesteld, vanaf € 42.000. Dat betekent dat werknemers met een inkomen vanaf ongeveer € 116.000 per 2017 niet meer in aanmerking voor arbeidskorting. Dit zou eerst bij een inkomen van rond de € 110.000 al het geval zijn. Een interessant gegeven voor werkgevers, werknemers en salarisadministrateurs.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.