Nieuwe regeling: de 60 dagenregeling

Als u tijdelijk werknemers inleent uit het buitenland, hoeft u over hun beloning niet altijd loonbelasting in te houden. Dit is het geval als deze werknemers over een periode van 12 maanden niet meer dan 60 dagen werken voor uw onderneming. Deze nieuwe praktische regeling van staatssecretaris De Jager van Financiën geldt alleen voor werknemers die u inleent binnen uw eigen concern en verdragssituaties.

Soms heeft uw onderneming kennis nodig die niet in Nederland voorhanden is. Vaak is het dan nodig om hiervoor tijdelijk werknemers uit het buitenland aan te trekken. Dit is zeker reëel als uw onderneming internationaal opereert. Tot nu toe moest u aan de hand van de 183-dagenregeling bepalen welk land heffingsbevoegd was voor de loonbelasting. Tenminste, als de werknemer tenminste afkomstig was uit een land waarmee Nederland een belastingverdrag had.

De 60-dagenregeling toepassen

Het nieuwe wetsbesluit zorgt ervoor dat u bij het aantrekken van tijdelijke buitenlandse krachten binnen uw concern de zogenaamde 60-dagenregeling mag toepassen. Deze houdt in dat de Nederlandse fiscus heffingsbevoegd is op het moment dat de werknemer over een periode van 12 maanden meer dan 60 werkdagen heeft gemaakt. In dat geval bent u dus inhoudingsplichtig. Werkt hij minder, dan mag de buitenlandse fiscus heffen.

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.