shutterstock_432019903

Normbedrag kantinemaaltijd tijdelijk in de ijskast door corona

De gevolgen van het coronavirus hebben zelfs de kantinemaaltijd bereikt. Omdat veel werknemers thuiswerken, zijn veel bedrijfskantines dicht. Normaal gesproken geldt de kantinemaaltijd als een verstrekking van de werkgever aan de werknemer, en dus als een voordeel uit dienstbetrekking (loon). Vanwege dit voordeel moet de werkgever een normbedrag bij het loon van de werknemer optellen. Nu dit voordeel wegvalt, hoeft het normbedrag tijdelijk niet meer tot het loon te worden gerekend.

Houdt u normaliter bij uw werknemer een bedrag op het loon in voor de lunch? Dan stopt dit voorlopig ook. De werknemer maakt immers geen gebruik meer van de bedrijfskantine.

Normbedrag in 2020

In 2020 geldt dat per genoten maaltijd een normbedrag van € 3,35 tot het loon moet worden gerekend. Een andere mogelijkheid is om de verstrekking van maaltijden onder te brengen in de werkkostenregeling (WKR) en ten laste van de vrije ruimte te laten gaan. Dan moet het worden aangewezen als eindheffingsloon.

Nu kosten besparen?

Salure denkt graag met u mee in deze moeilijke tijd. Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, in het bijzonder met betrekking tot regelingen die u kunnen helpen om uw bedrijf door deze crisistijd heen te loodsen.

Hoe je slim kosten kunt besparen door uw salarisadministratie uit te besteden? Neem contact op met Salure: 0182 – 543 643 of info@salure.nl.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community