Terug naar het overzicht

Premies WGA en ZW 2015

De gemiddelde premies voor de WGA en ZW 2015 zijn bekendgemaakt door het UWV. Per januari van dit jaar is de Modernisering van de Ziektewet ingetreden. Hierdoor zijn de regels rondom de premies WGA en ZW aangepast. Werkgevers, werknemers en salarisadministrateurs lezen hier wat er verandert.

In vergelijking met de premies van 2014 laten de WGA-flex en ZW-flex een stijging zien. WGA-vast blijft zo goed als gelijk aan het voorgaande jaar.

Vast en flex
Door de invoering van de nieuwe Ziektewet (ZW) is de ZW-premie afhankelijk van het aantal tijdelijke krachten die vanuit uw onderneming in de ZW terechtkomen. Als ondernemer betaalt u mee aan de WGA-uitkering wanneer uw tijdelijke (ex)-werknemers hier recht op hebben. Deze bijdrage is in de vorm van een gedifferentieerde WGA-premie voor flexwerkers; de WGA-flex. Deze premie komt bovenop de gedifferentieerde WGA-premie voor vaste werknemers: de WGA-vast.

Gemiddelde premies 2015

·         gemiddelde WGA-premie voor vaste werknemers: 0,48% ten overstaan van 0,49% in 2014;

·         gemiddelde ZW-premie voor flexkrachten: 0,35% ten overstaan van 0,31% in 2014;

·         gemiddelde WGA-premie voor flexkrachten: 0,24% ten overstaan van 0,17% in 2014.

De premie WGA-vast blijft stabiel, maar dit heeft niets te maken met een daling van de lasten. In tegendeel; deze stijgen alleen maar. De oorzaak ligt bij een groep werkgevers die het eigenrisicodragerschap hebben omgezet in een publieke verzekering bij het UWV. De lopende uitkeringen van deze werkgevers zijn al gefinancierd en betalen bij het UWV ee lage premie.

Bent u al verzekerd bij het UWV? Dan stijgt de gemiddelde WGA-premie wel naar 0,51%. Eind 2014 stuurt de Belastingdienst een beschikking met de exacte bedragen voor 2015.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.