Registratieplicht bij het uitlenen van arbeidskrachten

De overheid heeft een nieuwe wet ingevoerd die gevolgen heeft voor alle werkgevers die arbeidskrachten verhuren of arbeidskrachten inhuren. Vanaf 1 juli treedt een registratieplicht in werking voor alle werkgevers die arbeidskrachten tegen een vergoeding beschikbaar stellen aan derden. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat de regeling ook van kracht zijn bij sporadisch gebruik. De wet heeft als doel de illegale uitbuiting van werknemers terug te dringen.

Registratie in het handelsregister

De vanaf juli ingaande regeling geldt zowel voor het bedrijfsmatig als het niet-bedrijfsmatig ter beschikking stellen van arbeidskrachten. Bij bedrijfsmatig uitlenen kan worden gedacht aan banenpools en uitzendbureaus. Werkgevers die bedrijfsmatig arbeidskrachten ter beschikking stellen, dienen hiervoor in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel een aantekening te hebben opgenomen.

Ondernemingen die niet-bedrijfsmatig arbeidskrachten ter beschikking stellen, kunnen dit telefonisch of per e-mail doorgeven aan het regionale kantoor van de Kamer van Koophandel.

Aan de wijziging van registratie zijn geen kosten verbonden. Overtreders van de wet krijgen een boete van de Inspectie SZW van €12.000 per werknemer. De werkgevers die arbeidskrachten inlenen kunnen dezelfde boete oplopen. Wanneer de Inspectie SZW voor de tweede keer de overtreding constateert, zal de boete worden verhoogd tot €24.000 per werknemer. Bij een derde overtreding kan de boete oplopen tot €36.000 per werknemer.

Voorbeelden

Niet registreren:

– Een aannemersbedrijf dat met zijn werknemers, in opdracht van een klant, een klus aangaat.

– Een collectief van verschillende werkmaatschappijen die onderling medewerkers uitleent. In deze situatie is er sprake van intra-concernuitlening.

Wel registreren:

– Een in België gevestigd uitzendbureau dat monteurs beschikbaar stelt voor Nederlandse bedrijven.

– Een consultancybureau dat medewerkers beschikbaar stelt aan een klant.

Bron: www.kvk.nl/waadi

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.