Sinterklaas International: een tevreden klant van Salure

Een van de meest opzienbarende klanten van Salure is ongetwijfeld Sinterklaas International (SI). SI is een non-profit seizoensgebonden organisatie, ooit begonnen in Spanje, maar sinds jaar en dag ook actief in Nederland. Met name november en december zijn drukke maanden voor SI. CEO de heer S. Nicolaas: “Vanaf november is ’t een drukke tijd, waarin wij werken met enorm veel vlijt.”

Logistiek proces

De drie grootste afdelingen binnen SI zijn Inkoop, Inpak en Logistiek. Vooral wat betreft het logistieke proces, is SI toonaangevend binnen de branche. In slechts één avond tijd (het zogenaamde ‘heerlijk avondje’) verspreidt de organisatie honderdduizenden pakjes door heel Nederland. “Van onze snelheid in het distribueren, kan PostNL nog wel wat leren.”

Wie denkt dat SI daarbij gebruikmaakt van de meest geavanceerde vervoersmiddelen, heeft het mis: “Al jarenlang heb ik een baard, en reizen wij met stoomboot en paard”, licht Nicolaas toe. Het Unique Selling Point van SI is dat zij de bestellingen afleveren door de schoorsteen.

Hoewel de heer Nicolaas inmiddels al behoorlijk op leeftijd is, blijft hij zich actief inzetten voor de organisatie. Daarbij wordt hij geassisteerd door een groot aantal bekwame werknemers (‘Pieten’) die hem doorgaans uitstekend helpen bij het realiseren van de doelstellingen.

Payroll-Piet

Toch is het ook voor SI niet vanzelfsprekend dat alles naar behoren verloopt. Groene Jan* bracht ons op de hoogte van een droevig dieptepunt in de eeuwenoude geschiedenis van de organisatie, dat zich voltrok op het hoofdkantoor in Madrid. Een aantal jaren geleden ging het niet goed met SI, doordat de complexiteit van de salarisadministratie Payroll-Piet boven het hoofd steeg; dit had een aantal vervelende consequenties:

  • De Pieten kregen het salaris van december pas in oktober van het daaropvolgende jaar uitbetaald.
  • Een deel van de Pieten kreeg veel te veel salaris (zij vonden dat niet erg), terwijl een ander deel veel te weinig kreeg (zij vonden dat wel erg).
  • Niet alleen de Zwarte Pieten, maar ook alle Witte Pieten in Nederland ontvingen salaris van SI, terwijl zij niet op de loonlijst stonden.

Pepernotenoproer

Pas echt goed mis ging het, toen  Payroll-Piet salaris ging uitbetalen in chocolademunten. Er ontstond een conflict dat snel escaleerde. Uiteindelijk was er zelfs sprake van een heus pepernotenoproer, waarbij ook de speculaaspoppen door de lucht vlogen. Met veel moeite kreeg directeur Nicolaas de verhitte gemoederen tot bedaren met de woorden “makkers, staakt uw wild geraas”, maar niet voordat hij beloofde op zoek te gaan naar een passende oplossing voor de salarisproblemen.

Tevreden

Doordat de heer Nicolaas beroepshalve veel met kinderen te maken heeft, kwam hij al snel in gesprek met een aantal schooldirecteuren die hem unaniem de diensten van Salure aanbevolen. Snel werd het online contactformulier ingevuld…

Inmiddels is SI al weer enkele jaren een tevreden klant van Salure. Of, in de woorden van Nicolaas zelf: “Salures kennis van AFAS, komt ons enorm goed van pas. Kwaliteit en continuïteit, worden gecombineerd met klantgerichtheid. Kortom, Salure maakt zich sterk, voor het leveren van maatwerk.”

Met als gevolg dat alle knechten weer staan te lachen. Want: it’s better to be sure than to be sorry.

* Groene Jan heet in werkelijkheid anders; vanuit privacy-oogpunt is een gefingeerde naam gebruikt.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community