Terug naar het overzicht

Sterk derde kwartaal voor AFAS ERP Software

AFAS ERP Software heeft een sterk derde kwartaal achter de rug. De omzetgroei bedroeg 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en het brutoresultaat steeg meer dan evenredig mee. Daarmee stevent AFAS af op een sterke omzet- en resultaatsgroei in 2009.

In een periode waarin bedrijven op zoek zijn naar vertrouwen en herstel heeft AFAS wederom een krachtig kwartaal achter de rug. Op alle fronten is er zeer goed gepresteerd. Naast een forse groei in verkoopomzet, onder meer gerealiseerd door het winnen van diverse aanbestedingen, lag ook de omzet uit licenties en dienstverlening boven budget.

Opvallend is de groei in het aantal klanten. AFAS biedt al jaren een betaalbare en complete bedrijfsoplossing voor een breed segment van de markt. In 2009 is het aantal ERP-klanten met 25% gestegen, de omzet van Profit Small Business met 24% toegenomen en zijn 230 accountantskantoren klant geworden bij AFAS.

AFAS past sinds kort een nieuwe implementatiemethode toe, genaamd ‘simultaan implementeren’. Hierbij worden diensten bij meerdere klanten tegelijk in een workshopachtige omgeving geïmplementeerd. Met deze nieuwe methode en daarnaast de online-oplossing voor internetboekhouden, AFAS Online, is AFAS in staat de groei van het aantal nieuwe klanten goed te managen en wordt tegelijk het aantal consultancydagen beperkt.

Bas van der Veldt, CEO bij AFAS, over het succes bij AFAS: “2009 belooft een uitstekend jaar te worden voor ons met een sterke financiële groei en een substantiële toename van het aantal klanten. Er is vertrouwen in het aantrekken van de economie en de toenemende investeringsbereidheid van bedrijven. Uit onderzoek van Mazars Berenschot Corporate Finance is AFAS als tweede financieel krachtigste bedrijf van Nederland gekomen. Met een fantastisch 2009 mikken wij natuurlijk op de eerste plaats volgend jaar”.

Tags:
, ,


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.