Uitbreiding zorgverlof ondersteunt participatiesamenleving

Vaders krijgen, bij de geboorte van hun kind, in plaats van twee binnenkort vijf dagen verlof. Minister Asscher wil de verlofregeling ook uitbreiden voor mensen die een zieke vriend of bekende verzorgen. VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het een schandalige ingreep.

Eerder was het niet mogelijk om extra verlofdagen op te nemen, aangezien dit als werkweigering kon worden opgevat. Met de nieuwe regeling, waarvan de drie extra dagen onbetaald verlof zijn, kan de werkgever het verlof niet ontzeggen. Voor salarisadministrateurs interessante ontwikkelingen, die doorgevoerd moeten worden in de salarisadministratie.

Zorgverlof
Het woord ‘participatiesamenleving’ is niet voor niets uitgeroepen tot het woord van het jaar 2013. Vanuit de politieke wordt verwacht dat Nederlanders meer en meer hun eigen verantwoordelijkheid nemen en minder op de overheid steunen. Wellicht is dat een reden voor Asscher om meer ruimte te geven in de verlofregeling, zodat dit goede voornemen ook werkelijk wordt uitgevoerd. Het zorgverlof geldt niet alleen voor kersverse vaders, maar tevens voor mensen die een zieke vriend of kennis verzorgen. Langdurig zorgverlof, zes weken onbetaald, is tot op heden alleen toegestaan wanneer een naast gezinslid ernstig ziek is.

Schande

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland worden werkgevers in het ootje genomen door de politiek. Er is sprake van een claimcultuur waarin werknemers vinden dat zij recht hebben op een uitgebreidere verlofregeling, aldus de partijen. Dat daar gehoor aan wordt gegeven is schandalig, want zo stellen de ondernemingsorganisaties, de kosten komen uiteindelijk toch op het bordje van de werkgever.

Wanneer de vernieuwde zorgverlofregeling ingaat is nog onbekend.

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.