Veranderingen rond Verklaring Arbeidsrelatie (VAR)

Met ingang van 1 januari 2014 vervalt de automatische verlenging van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR), die was ingevoerd in 2009. Deze maatregel heeft gevolgen voor freelancers en zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Het plan om de VAR-verklaring te vervangen door een webmodule, wordt niet enthousiast ontvangen.

Verklaring Arbeidsrelatie (VAR)

De VAR vrijwaart opdrachtgevers van het betalen van sociale premies en loonheffing voor opdrachtnemers. Daarnaast geeft de zelfstandige specialist / freelancer door middel van een VAR aan dat hij volledig aansprakelijk is voor zijn diensten. Er zijn vier verschillende soorten VAR. Voor een toelichting op deze typen, wordt u verwezen naar de website van de Belastingdienst.

Automatisch verlengen

Momenteel verlengt de Belastingsdienst de VAR automatisch wanneer aan een aantal voorwaarden is voldaan. Voor drie aaneengesloten jaren moet een VAR zijn aangevraagd voor hetzelfde soort werkzaamheden, die zijn uitgevoerd onder vergelijkbare omstandigheden. De automatische verlenging heeft daarnaast betrekking op eenzelfde type VAR en bovendien mag de VAR niet tussentijds herzien zijn door de Belastingdienst.

Zoals hierboven reeds aangegeven, is automatisch verlengen vanaf 2014 niet langer mogelijk.

Webmodule

Eind 2013 wil staatssecretaris Weekers een webmodule lanceren, waar opdrachtgever en opdrachtnemer de arbeidsrelatie moeten vaststellen, voorafgaand aan elke opdracht. De module gaat deel uitmaken van het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

De bedoeling van deze wijziging is dat er meer ruimte komt voor opdrachtgever en -nemer om samen vorm te geven aan de arbeidsrelatie. De verantwoordelijkheid voor de opdrachtgever neemt toe en risico’s worden gelijkmatiger verdeeld.

Toch staan zzp’ers niet bepaald positief tegenover de webmodule. Een groot gedeelte van hen vindt afschaffing van de verklaring arbeidsrelatie of een juridische vrijwaringverklaring voor de opdrachtgever een beter alternatief. Het per opdracht vaststellen van de arbeidsrelatie vinden zij te omslachtig en zien zij als een stap terug in de tijd.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community