Terug naar het overzicht

Vertraging vervanging VAR-verklaring

De vervanging van de VAR-verklaring voor freelancers en zzp-ers gaat voorlopig niet door. Staatssecretaris Wiebes van Financiën maakte dit afgelopen maandag bekend aan de Eerste Kamer. 

De nieuwe regeling, die zou bestaan uit modelovereenkomsten per sector, moest per 1 januari 2016 ingaan. Maar, zo blijkt uit de verklaring van Wiebes, de puntjes staan nog niet op de ´i´. Volgens betrokken partijen heerst er veel onzekerheid over de toepassing van de nieuwe wet.

Dienstverband
De vervanging van de VAR moet ervoor zorgen dat bedrijven vooraf zeker weten dat de Belastingdienst de overeenkomst zonder dienstverband accepteert. Als blijkt dat de zzp-er eigenlijk wél in dienstverband is, dan moeten er premies worden afgedragen.

Eind deze maand zou er door de Senaat gesproken worden over het plan, maar dat is in verband met de laatste ontwikkelingen geannuleerd. De volgende streefdatum van Wiebes om de VAR te vervangen is 1 april 2016.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.