Wetsvoorstel Mobiliteitsbonussen

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft begin juni het wetsvoorstel Mobiliteitsbonussen verstuurd naar de Tweede Kamer. In het voorstel staan wijzigingen over het Vitaliteitspakket, wat onderdeel is van het Begrotingsakkoord. Minister Kamp heeft als doel het voorstel vóór het zomerreces in de Tweede en Eerste kamer te behandelen.

De aanpassingen die in het voorstel staan, hebben als doel de positie te verbeteren van arbeidsgehandicapten, uitkeringsgerechtigden en werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De veranderingen van wetsvoorstel Mobiliteitsbonussen

1.De werkgever zal gedurende maximaal drie jaar een premiekorting van € 7.000 per jaar krijgen voor het in dienst nemen van een uitkeringsgerechtigde van 50 jaar of ouder. Initieel bedrag was € 6.500, er is dus een verhoging van € 500 per jaar.

2. De premiekorting  bij het in dienst nemen van Wajongers die met loondispensatie gaan werken, wordt voor maximaal drie jaar verhoogd naar € 3.500 per jaar.

3. Gedurende maximaal drie jaar zal de premiekorting voor het in dienst nemen van werknemers met een arbeidsbeperking die tenminste het minimumloon verdienen, worden verhoogd van € 2.042 naar € 7.000 per jaar.

Wijzigingen in het Vitaliteitspakket

1. Voor 55-plussers zal de mobiliteitsbonus van € 3.500 per jaar worden geschrapt. De vanaf 2013 ingaande wetswijziging zal komen te vervallen.

2. Voor werknemers vanaf 60 jaar zal de arbeidskorting komen te vervallen. Vanaf 2013 krijgen oudere werknemers dezelfde heffingskorting als jongere werknemers.

3. Voor 62-plussers zal de premiekorting worden afgeschaft. De vervangende werkbonus voor werkgevers van € 1.750 zal niet doorgaan.

4. De vanaf 2017 ingaande aanvullende werkbonus voor medewerkers met een laag inkomen zal ook worden geschrapt.

Let op: Het wetsvoorstel bevind zich in fase 2.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.