Workday met AFAS koppelen?

Kies voor een automatische datastroom tussen Workday en je Nederlandse HRM-systeem.  

Workday interface

Gebruik je een Nederlands HRM-systeem zoals AFAS en Workday als internationaal systeem? Ben je veel tijd kwijt aan het invoeren van data in beide systemen? Met onze Workday interface is dit verleden tijd.

 

De Workday interface synchroniseert automatisch de data tussen de twee systemen. Zo heb je altijd inzicht en controle en komt de informatie in beide systemen overeen. Samen slim vooruit!


Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

hr manager

Interesse in de Workday interface met AFAS of een ander systeem?

Neem dan contact met ons op. Ook kunnen we Workday koppelen met andere systemen. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat doet Workday?

Workday is een cloud-based software voor bedrijfsresourceplanning. Workday biedt meerdere systemen aan voor human capital management, financieel beheer, planning en analytics in één bedrijfstoepassing. Workday staat vooral bekend als internationaal hrm-systeem voor human capital management, recruitment, payroll en het bijhouden van aanwezigheid, verlof en verzuim.

Wat doet de Workday interface?

De Workday interface maakt het mogelijk om de data uit AFAS te gebruiken voor de rechten van medewerkers. Wanneer een werknemer uit dienst gaat, kan het account direct op non-actief gezet worden. Uiteraard geldt dit ook vice versa. Een gebruikersrol wordt verstrekt op het moment dat de HR-afdeling een nieuwe medewerker in dienst meldt. Waardoor de persoon in kwestie direct de benodigde toegang heeft tot zijn of haar applicaties en informatie.

 

Worden er gegevens aangepast zoals een telefoonnummer of functie? Dan gebeurt dit direct overal. De Workday interface zorgt ervoor dat bij wijzigingen alle informatie automatisch naar de correcte locatie wordt gestuurd. 

 

Wat zijn de voordelen van de Workday interface ?

1 Informatiedoorstroom:

 

Wanneer je met meerdere soorten software werkt, worden gegevens uitgewisseld door middel van een interface. Hierbij is het van belang dat de data goed gesynchroniseerd wordt. De Workday interface zorgt voor een feilloze gegevensuitwisseling door dagelijks gegevens te extraheren en bestanden te vergelijken uit AFAS en Workday. We kunnen workday ook koppelen met een systeem naar keuze. Hierbij ben je verzekerd van een veilige en complete analyse van je bedrijfsgegevens. 

 

2 Dashboards & Rapportages:

Naast de informatiedoorstroom tussen Workday en AFAS, maakt de interface ook interessante rapportages en dashboards mogelijk. Via het softwareplatform SalureConnect krijg je de beschikking over zeer gebruiksvriendelijke dashboards. De dashboards kan je exporteren naar Excel of automatisch laten mailen.

Je kunt data snel op meerdere niveaus analyseren, omdat de dashboards in meerdere lagen klikbaar zijn. Daarnaast bepaal je als gebruiker zelf welke informatie zichtbaar wordt in het dashboard. Hierdoor is SalureConnect 100% modulair en past SalureConnect bij iedere informatiebehoefte.

Op het moment dat AFAS en Workday gekoppeld zijn, wordt de informatie vanuit de twee systemen inzichtelijk gemaakt door de dashboards. Je krijgt hierbij ook de beschikking over verschillende adhoc rapportages die binnen jouw onderwerpen van toepassing zijn. In de Workday dashboad kan je de volgende informatie zien:

 • Wat zijn de totale loonkosten?
 • Hoe verhoudt zicht dit per locatie of land?
 • Hoeveel ziekmeldingen zijn er afgelopen oktober geweest
 

3 Geen dubbele invoer:

 

Je gegevens maar op één locatie invoeren en beheren dankzij de Workday interface. Door je gegevens in één systeem in te vullen, bij te houden en te controleren win je tijd. Tijd die je weer kan inzetten voor bijvoorbeeld je Human Resource werk.   

 

4 Minder fouten:

 

De kans op fouten is sterk verminderd met de Workday Interface. De Interface maakt het mogelijk dat je alles in één systeem invult en monitort. Hiermee voorkom je een verschil in gegevens tussen de systemen. 

 

 

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

Welke data wordt er meegenomen in de interface? Samen met een consultant van Salure wordt er een plan van aanpak gemaakt om je huidige bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Om de gegevens uit AFAS op te halen en door te geven aan Workday is er een Workday interface ontwikkelt. Via SalureConnect is jouw HR-informatie op een overzichtelijke en duidelijke manier gevisualiseerd in dashboards. 

Houd eenvoudig zelf de controle

De Workday Interface met bijvoorbeeld AFAS beheer je eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. Je hebt 100% controle, dankzij de task scheduler functie over de taken die de koppeling uitvoert:

 

  1. Progress tracking: Per taak zie je wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: In één oogopslag zie je hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wat doet AFAS?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve bedrijfssoftware dat alle administratieve processen automatiseert in één en hetzelfde systeem. Van Financieel tot HRM, van documentmanagement tot CRM en projecten. AFAS heeft met zijn software één standaardoplossing gecreëerd die alle processen volledig automatiseert, door bedrijfsprocessen zo makkelijk en efficiënt mogelijk in te richten. Zo komt er meer tijd en ruimte vrij om je op de kernactiviteiten van je organisatie te focussen.

Wanneer is een Workday connector handig voor jou?

Het bouwen van een connector is geen dagelijkse kost voor je. Voor ons wel! Echter elke organisatie is anders en je hebt een doordachte oplossing nodig die bij jouw unieke processen past. Daarom is het belangrijk om de redenen voor je Workday connector op een rij te hebben. Hieronder vindt je enkele situaties waarin een connector met Workday van toegevoegde waarde is: 

  1.  Je wilt de salarisgegevens vanuit het contract koppelen aan het payroll-systeem zodat er een correcte betaling plaats kan vinden; 
  2. Je wilt de medewerkers vanuit je Nederlands AFAS HRM-systeem koppelen aan het internationale HR-systeem Workday. Waarbij zaken als adressen, beloningen, contracten, persoonlijke gegevens, roosters, salarissen, etc. automatisch gesynchroniseerd moeten worden; 
  3. Om salariskosten tussen landen te kunnen vergelijken in één dashboard wil je de wereldwijde payroll data omzetten in hetzelfde formaat; 
  4. Je werkt met AFAS als Nederlands HRM-systeem en Workday als internationaal systeem. Waardoor het automatisch synchroniseren van de organisatiestructuren tussen de systemen noodzakelijk is;
  5. De data in de HRM- en payroll systemen moeten een kwaliteitscontrole ondergaan. Hierbij wordt de inzet van medewerkers vergeleken met de kosten die in beide systemen vermeld staan; 
  6. Je wilt de gegevens van medewerkers in de aparte systemen koppelen, zodat er één systeem leidend is. Een voorbeeld hiervan is dat nieuwe medewerkers automatisch een account krijgen in Workday wanneer deze in AFAS is aangemaakt. Uiteraard geldt dit ook vice versa.  
workday-interface-afas

Onze werkwijze

Om je bedrijfsgegevens duidelijk in kaart te brengen in een dashboard. Maak je samen met onze data specialist een opzet voor de dashboards. De dashboards in SalureConnect zijn

ideaal voor dagelijks gebruik. Je kan snel beslissingen nemen op basis van actuele bedrijfsdata. 

Om gegevens op te kunnen halen koppelen we AFAS en Workday met SalureConnect. 

 

We converteren de data tot één formaat, zodat deze automatisch vergeleken kunnen worden. 

 

De grote hoeveelheden data visualiseren we in overzichtelijke dashboards. 

 

We zorgen ervoor dat AFAS en Workday in real-time gesynchroniseerd zijn.

 

We waarborgen de synchronisatie doormiddel van active alerting en monitoring.


Veelgestelde vragen Workday interface

Op het moment dat je veel medewerkers in dienst hebt, krijg je te maken met veel wijzigingen in het personeelsbestand. Een koppeling zorgt dat de wijzigingen zowel in AFAS als in Workday staan. Hierdoor hoef je maar 1 keer de gegevens in te vullen. Daarnaast maakt de Workday koppeling het mogelijk dat sommige processen in Workday plaatsvinden en andere in AFAS. Hierbij zorgt de koppeling ervoor dat de systemen gelijkblijven. Bijvoorbeeld: je nieuwe medewerkers voer je in Workday in, maar het verzuim wordt in AFAS ingevoerd.

Ja, wij kunnen Workday ook met andere systemen dan AFAS koppelen. Tevens zit er geen limiet aan het aantal systemen dat gekoppeld kan worden.

De Workday koppeling zorgt ervoor dat je de systemen kunt inzetten waar elk systeem het best voor is. Workday gebruik je voor het invoeren van de medewerkersgegevens, zodat je in alle landen op dezelfde manier medewerkers kan invoeren. Daarnaast gebruik je AFAS voor de lokale Payroll in Nederland. Een ander scenario is bijvoorbeeld dat de HR en Payroll data allebei in AFAS Profit worden opgeslagen en bijgehouden, maar data naar Workday wordt verzonden om te kunnen rapporteren.

Dat is erg divers, aangezien er bij dit soort systemen vaak maatwerk geleverd moet worden en het om complexe processen gaat. Deze wensen zorgen voor extra ontwikkeltijd. Uit onze ervaring blijkt dat vanaf het moment dat de koppeling gebouwd wordt een gemiddeld proces een minimale doorlooptijd heeft van 3 maanden.

De realisatie van de koppeling verloopt altijd op basis van de volgende 5 fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. De realisatie van de koppeling is gebaseerd op test-driven development.

SalureConnect is de middleware tussen de systemen. Dat betekent dat SalureConnect data uit het ene systeem ophaalt, de data verandert indien nodig en deze vervolgens doorstuurt naar het andere systeem.

Workday koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een Workday connector met bijvoorbeeld AFAS? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Workday

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community