HR-innovatie bij Essent: "We willen het elke dag beter doen."

Essent koos voor Salure als all-in AFAS-partner, van inrichting en koppelingen tot outsourcing en functioneel beheer. 

Meer werkplezier dankzij slimme HR-workflows bij Essent

Als toonaangevende speler in de energiemarkt staat bij Essent innovatie centraal. Met een missie om Nederland vooruit te helpen in de energietransitie, erkent Essent het belang van niet alleen naar buiten gerichte innovatie, maar ook interne procesverbetering om werknemers in hun kracht te zetten en werkplezier te verhogen. 

De visie om het elke dag een stap beter te doen heeft geleid tot een sterk partnerschap met Salure, gericht op het optimaliseren van HR- en payrollprocessen met AFAS. 

Paul Vestjens, Manager HR Operations bij Essent, benadrukt het belang van dagelijkse verbetering, niet alleen in dienstverlening naar klanten maar ook intern naar medewerkers toe. “Door samen te werken met Salure en een geavanceerd HR-systeem op te zetten, verbeteren we elke dag. Dit resulteert in merkbare tevredenheid en meer autonomie voor onze medewerkers, die nu meer regie hebben over hun werkzaamheden.”

Bekijk de video voor het complete verhaal. 

Over Essent

Sinds 1909 is Essent een toonaangevende energieleverancier in Nederland, met een breed aanbod voor consumenten en ondernemers onder labels zoals energiedirect, Powerhouse, en Vandebron. Essent, nu onderdeel van de E.ON Group, zet zich in voor een duurzame toekomst door het aanbieden van groene energieoplossingen zoals isolatie, zonnepanelen, en warmtepompen. Met de steun van ruim 72.000 collega’s in Europa, werkt Essent aan het verlagen van de CO2-voetafdruk van haar klanten. Essent helpt in Nederland ruim 2,5 miljoen klanten aan energie in de particuliere en zakelijke markt. 

20231121_081751

"Het is heel fijn dat bij Salure alles onder één dak kan."

Frank Vos, Coördinator HR Operations, licht toe hoe de samenwerking met Salure heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen. “Salure bood ons een integrale oplossing voor functioneel applicatiebeheer, payroll outsourcing en de integratie met andere systemen. Dit heeft niet alleen voor veel rust gezorgd binnen de HR-afdeling door beter overzicht en snellere workflows, maar ook de tevredenheid onder medewerkers verhoogd.”

Onmisbare kennis en ondersteuning

Norman Zwijsen, Senior Projectmanager HR IT, benadrukt de technische expertise die Salure inbracht, vooral in de integratie van systemen. “De samenwerking in het bouwen van koppelingen tussen E.ON’s systeem en ons AFAS-systeem, inclusief de integratie met SAP HCM voor master data management, was cruciaal. Salure’s kennis en ondersteuning waren onmisbaar in dit proces, wat heeft geleid tot een waardevolle en laagdrempelige samenwerking.”

Al met al heeft de samenwerking tussen Essent en Salure HR-processen efficiënter gemaakt en medewerkers meer zeggenschap gegeven. Door systemen slim te koppelen, bereikte het team snellere workflows en een hogere medewerkerstevredenheid. Samen slim vooruit!

Essent-portretten-800x600

v.l.n.r.: Paul, Norman en Frank

Ook slim vooruit met Salure?

Wij geven graag advies over het inrichten en optimaliseren van je HR- en Payroll-processen in AFAS. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op. 

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 1 - Klantreview Essent

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community