Rekentool NOW-regeling: Moet ik terugbetalen?

Heeft u gebruik gemaakt van de NOW-regeling? Dan kan het zijn dat u te veel subsidie gekregen heeft. Vul de tool in en ontdek of dit voor u geldt.

Waarom moet ik terugbetalen?

Heeft u gebruik gemaakt van de NOW-regeling? Dan kan het zo zijn dat u een deel, of zelfs alle overheidssteun terug moet betalen. Bedrijven die hun omzetverlies verkeerd hebben ingeschat, kunnen te maken krijgen met een terugvordering zodra de definitieve loonkostensubsidie is vastgesteld door het UWV.

Dit komt doordat de hoogte van de NOW-uitbetaling wordt geëxtrapoleerd naar 3 maanden, waarbij het SV-loon in januari als basis is genomen. De dertiende maand en eindejaarsuitkeringen filtert het UWV hierbij uit. Wie desondanks lagere kosten heeft gemaakt dan verwacht, loopt alsnog de kans te veel subsidie te ontvangen.

Bij Salure zien we dat de eindejaarsuitkering vaak al in 2019 is afgerekend. Bovendien heeft het UWV bekend gemaakt dat wanneer er in januari een dertiende maand uitbetaald is, dit geen nadelen zal opleveren bij de definitieve bepaling van de loonsubsidie.

Let op: Het kan zo zijn dat u moet terugbetalen, doordat u het omzetverlies te hoog heeft ingeschat bij het aanvragen van de NOW-subsidie. Afhankelijk van de inschatting van uw omzetverlies, zal er een verrekening plaatsvinden. Als het definitieve omzetverlies lager was, moet u terugbetalen. Als uw definitieve omzetverlies hoger was, krijgt u een nabetaling, aldus het UWV.

Deze tool geeft enkel een indicatie of bedrijven te veel uitbetaald hebben gekregen via de NOW-regeling. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Internationale HR

Hulp nodig bij de salarisadministratie?

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Kies voor de zekerheid van Salure:

✔ Tijdwinst, dankzij onze deskundige salarisadministrateurs;
✔ Transparante en digitale processen;
✔Hoe meer loonstroken, hoe voordeliger uitbesteden is.

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community