Exact met AFAS koppelen?

Wissel data uit tussen Exact en je HRM-systeem voor meer grip en inzicht.

Exact Online koppeling

Met de Exact Online koppeling en de hulp van Salure krijg je volledig inzicht in je data. Exact bevat als financieel systeem veel waardevolle data. Deze data is belangrijk, maar niet altijd even inzichtelijk. Onze koppeling brengt hier verandering in. Zo zie je alle data die de koppeling verwerkt terug in handige dashboards. Ook kan de koppeling:

 

 • de resultaten van de salarisadministratie naar de financiële boekhouding in Exact doorsturen;
 • projecten uit AFAS ook in Exact aanmaken;
 • debiteuren uit Exact ophalen om in AFAS aan te maken;
 • en nog veel meer.

Inzicht en grip op je financiële situatie

Salure heeft alle denkbare financiële dashboards gebouwd met Exact voor financiële afdelingen. De dashboards helpen je grip en inzicht in je data te krijgen. Met de koppeling tussen AFAS en Exact krijg je antwoord op stuurvragen.

Vergelijk Exact online data

Door data uit Exact te vergelijken en combineren met data uit andere systemen, krijg je inzicht in overzichtelijke dashboards. De informatie uit het dashboard kan één-op-één worden opgenomen in jaarverslagen.

Jarenlange ervaring met AFAS koppelingen

Al jarenlang maken we handige koppelingen tussen verschillende systemen en AFAS. Dit doen we met onze software SalureConnect.

Wanneer een grote hoeveelheid informatie in verschillende systemen aanwezig is, kost het vaak veel tijd om nieuwe gegevens of wijzigingen in te voeren. Salure koppelt AFAS Profit met Exact, zodat invoer en controle automatisch gebeuren. Door data uit Exact Online met AFAS te koppelen, maak je optimaal gebruik van de informatie binnen je organisatie.

Slimme dashboards met SalureConnect

Exact Online dashboard

Je kunt je dashboards helemaal naar wens invullen. Wil je de data van de afgelopen maand, het afgelopen jaar of de afgelopen 5 jaar terug zien? Het kan allemaal. Ook selecteer je eenvoudig op locatie, afdeling of competentie. De combinaties zijn eindeloos. Wij denken graag met je mee.

Hoe koppelen we Exact Online?

Samen met onze business intelligence specialist maak je een opzet voor de dashboards. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht in de data. De dasboards zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik én bieden het management de belangrijkste informatie. 

 1. We koppelen Exact Online en bijvoorbeeld AFAS aan SalureConnect om de data uit de systemen te halen.
 2. Vervolgens transformeren we het tot één formaat om de data te vergelijken.
 3. De enorme hoeveelheden data visualiseren we in begrijpelijke dashboards. 
 4. We zorgen ervoor dat Exact online en AFAS in real-time gesynchroniseerd blijven.
 5. De synchronisatie blijft gewaarborgd met behulp van active alerting en monitoring. 
Regas AFAS koppeling
HRM koppeling

Beheer de koppeling zelf eenvoudig

Je houdt eenvoudig zelf de controle over de koppeling tussen AFAS en Exact Online op ons platform SalureConnect. Met de task scheduler heb je 100% controle over de taken die de koppeling uitvoert:

 1. Progress tracking: hiermee zie je per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
 2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd. 
 3. Monitoring dashboards: zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald. 

Exact Online koppeling FAQ

Er zijn diverse redenen om Exact met AFAS te koppelen. Veel organisaties gebruiken de combinatie Exact met AFAS, waarbij Exact als financieel systeem wordt ingezet en AFAS als HRM / Payroll-systeem of projectsysteem. De koppeling zorgt ervoor dat de juiste data in het juiste systeem staat, zonder dubbele data-invoer. Laat de koppeling bijvoorbeeld de resultaten van de salarisadministratie naar de financiële boekhouding in Exact doorsturen, of zorg ervoor dat projecten in AFAS ook in Exact worden aangemaakt. De koppeling kan ook de debiteuren uit Exact ophalen om deze vervolgens aan te maken in AFAS.

Ja, wij kunnen Exact koppelen met andere systemen dan AFAS. Daarnaast zit er geen limiet op het aantal systemen dat gekoppeld kan worden.

 • Zorgen dat gegevens in verschillende systemen automatisch hetzelfde zijn;
 • Dubbele invoer voorkomen;
 • Data tussen systemen laten stromen om processen slim in te richten. Zo gebruik je Exact Online waarvoor het goed is, en AFAS waarvoor het goed is, en laat je waar nodig automatisch gegevens tussen beide systemen aanvullen.

Uit onze ervaring blijkt dat een gemiddeld ontwikkelproces voor het bouwen van de AFAS-Exact koppeling minimaal 3 maanden inneemt. Maar let op: de projecttijd kan hier van afwijken, omdat het bouwen van de koppeling meestal maatwerk is. Extra wensen en complexe processen brengen extra ontwikkeltijd met zich mee.

Het ontwikkelproces totdat de Exact koppeling werkt, bestaat uit de volgende vijf fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. De koppeling realiseren we op basis van test-driven development.  

SalureConnect is de middleware voor de Exact-koppeling. Dat betekent dat SalureConnect data uit bijvoorbeeld Exact ophaalt, die data transformeert wanneer dat nodig is en deze doorstuurt naar AFAS.

 

 

Exact Online koppelen?

Interesse in een koppeling met Exact Online of Exact Global? Laat een adviseur van Salure vrijblijvend met je meedenken.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Exact koppeling

Wij bellen je terug


Gratis brochure: AFAS-koppelingen


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community