AFAS koppeling nodig?

Bespaar tijd en geld met automatische koppelingen.

AFAS koppeling

De AFAS koppeling van Salure is handig voor jou als je te maken hebt met twee verschillende AFAS systemen. Houd je nu nog data in twee aparte AFAS-systemen bij? Dat is erg tijdrovend werk. Dankzij de AFAS conenctor is dit verleden tijd. De koppeling synchroniseert de data uit bijvoorbeeld AFAS HRM en AFAS Financieel automatisch met elkaar. Hierdoor behoud je altijd controle en inzicht. 

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

hr manager

AFAS systemen koppelen met elkaar of een ander systeem met AFAS?

Neem dan contact met ons op. Ook kunnen we AFAS koppelen met andere systemen. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat doet de AFAS koppeling?

De AFAS koppeling synchroniseert de twee verschilende AFAS-systemen met elkaar. De synchronisatie vindt plaats doordat de connector de overdracht van gegevens automatiseert en beschermd tussen de systemen. De data wordt samengevoegd door het softwareplatform SalureConnect en gevisualiseerd in één dashboard. De koppeling zorgt ervoor dat je gegevens maar op één plek hoeft in te voeren en te beheren. Wat de tijd wegneemt die verloren ging door het bijhouden in de verschillende systemen en de kans op fouten verminderd. 

Wat zijn de voordelen van de AFAS connector?

1 Dashboards & Rapportages: 

Het belangrijkste voordeel van de AFAS connector is dat je eenvoudig inzicht krijgt in je bedrijfsgegevens door dashboards. De dashboards zijn mogelijk doordat de connector de informatie vanuit twee verschillende HRM- en payrollsoftware op één plek samenbrengt. De toegang tot deze dashboards is eenvoudig, doordat je via deeplinks direct bij je dashboards in SalureConnect kan komen. 

Vanuit SalureConnect kun je de dashboards naar Excel exporteren of automatisch laten mailen om op de hoogte te blijven van de actuele data. De data in de dashboards kun je op meerdere niveaus analyseren, doordat je in meerdere lagen kan doorklikken. Daarnaast bepaal je als gebruiker zelf welke informatie zichtbaar is in het dashboard, zodat je gerichte analyses kan uitvoeren. 

2 Geen dubbele invoer:

 

Een enorm voordeel van de koppeling is dat je geen tijd meer kwijt bent aan het invullen en beheren van dezelfde gegevens in een tweede systeem. Aangezien je de gegevens dan maar op één plek hoeft in te voeren en te beheren. De AFAS koppeling levert je dus extra tijd op. Tijd, die je weer kan investeren in human resource management.

3 Minder fouten:

 

Door de koppeling zijn de twee systemen met elkaar gesynchroniseerd. Dit betekent dat dezelfde data in beide systemen staat. Hierdoor hoef je maar in één systeem gegevens in te vullen en te monitoren, waardoor je de kans op fouten vermindert en een verschil van data tussen de systemen voorkomt. Handig!

 

4 Informatiedoorstroom:

 

Bij het werken met meerdere soorten software vindt er een uitwisseling van gegevens plaats doormiddel van een connector. Belangrijk hierbij is dat de data juist gesynchroniseerd wordt. Wij zorgen voor deze vlekkeloze uitwisseling van data door een dagelijkse extractie van de volledige data. Hierbij worden files tussen de twee systemen vergeleken. Hierdoor ben je verzekerd van een complete en veilige analyse van je medewerkersgegevens. 

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

Samen met jou brengen de consultants van Salure de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een AFAS connector ontwikkelt die de gegevens uit de vserchillende AFAS systemen ophaalt en doorgeeft. Dankzij SalureConnect beschik je over dashboards die HR-informatie op een heldere manier weergeven.

Houd eenvoudig zelf de controle

Je beheert de AFAS connector eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. De task scheduler functie zorgt ervoor dat je 100% controle hebt over de taken die de koppeling uitvoert:

 

  1. Progress tracking: zie per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: Zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wanneer is een AFAS koppeling handig voor jou?

Het implementeren van een koppeling is niet iets waar je dagelijks een beslissing over neemt. Vandaar dat je wilt weten wanneer een connector van toegevoegde waarde is voor jou. Zodat je een weloverwogen beslissing kan maken voor jouw organisatie. Wat begrijpelijk is. Hieronder zijn situaties beschreven wanneer een koppeling een must-have is: 

  1. De medewerkers vanuit de twee AFAS-systemen moeten met elkaar gekoppeld worden. Zodat persoonlijke gegevens als adres, beloningen, contract, rooster, salaris, etc. automatisch worden gesynchroniseerd;
  2. De gegevens van medewerkers moeten gekoppeld worden. Dit zorgt ervoor dat één AFAS-systeem leidend is; 
  3. Je wilt de organisatiestructuren tussen de twee AFAS-systemen automatisch met elkaar laten synchroniseren;
  4. Om correct uit te kunnen betalen, wil je de salarisgegevens vanuit het contract koppelen aan het payroll systeem; 
  5. Je te maken hebt met een Nederlands en buitenlands AFAS-systeem. Waarbij de wereldwijde payroll data verzameld moet worden. Zodat het vervolgens tot hetzelfde format geharmoniseerd kan worden. Om het uiteindelijk te kunnen visualiseren in één dashboard; 
  6. Je op zoek bent na een manier om de kwaliteit van data in de HRM en payroll systemen te garanderen door o.a. controle van de inzet van medewerkers t.o.v. kosten.
  7. Om de financiële data duidelijk in beeld te hebben wil je de data uit de systemen gevisualiseerd hebben in een dashboard.
  8. Je wilt financiële data combineren met tijdschrijfsystemen, CRM-systemen of projectsystemen. Om bijvoorbeeld de actuele status per project weer te geven, kosten en opbrengsten per uur of de opbrengst per klant of type klant;
  9. De journaalposten vanuit het payroll systeem automatisch verzonden moeten worden naar het financiële systeem;
  10. Wanneer betaalbestanden bewerkt moeten worden zodat deze geschikt zijn voor landen of in het andere geval voor de banken die niet met het SEPA formaat werken. 
   1.  
Dev website klein zoom2 - AFAS koppelingen

Onze werkwijze

Het is belangrijk om jouw bedrijfsgegevens in kaart te brengen. Hierom ga je samen met een data specialist van Salure een opzet maken voor de dashboards in SalureConnect. 

De dashboards zullen hierdoor jouw belangrijkste bedrijfsdata weergeven. Waardoor je dagelijks beslissingen kan nemen op basis van actuele data. 

We koppelen de twee AFAS systemen aan SalureConnect, zodat de data uit de systemen gehaald kan worden.

 

De data transformeren we vervolgens om tot één formaat. Waardoor je deze kan vergelijken.

 

De enorme data wordt doormiddel van begrijpelijke dashboards gevisualiseerd. 

 

We zorgen ervoor dat de AFAS systemen in real-time gesynchroniseerd blijven.

 

Om de synchronisatie te waarborgen, maken we gebruik van active alerting en monitoring.

AFAS systemen koppelen of met een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een koppeling tussen AFAS systemen? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en ontvang advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - AFAS koppelingen

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community