Icinga met AFAS koppelen?

Til de monitoring van je systemen naar een hoger niveau

Icinga koppeling met HRM systeem

Met de Icinga koppeling en de hulp van Salure krijg je in één oogopslag volledig inzicht in de data. Icinga is software voor het beheren van een datacenter en clouds. Icinga houdt in de gaten of alles werkt en beveiligd is, zoals is ingesteld door de gebruiker. Als dat niet zo is, wordt er automatisch een melding gestuurd, zodat het probleem wordt opgelost door de beheerder. Dankzij de koppeling kun je al de benodigde data terug zien in slimme dashboards. 

Inzicht in budget en kosten

Til de monitoring van je systemen naar een hoger niveau met de AFAS koppeling met Icinga. Icinga zorgt voor de monitoring en snelle probleemoplossing van alle programma’s, (cloud-)servers en systemen binnen de omgeving van de organisatie. Zodra er wijzigingen of problemen zijn, worden deze automatisch gemeld bij de verantwoordelijke systeembeheerder.

Koppel Icinga met andere databronnen

Door Icinga te koppelen met andere databronnen zoals Beats, worden servers nog beter gemonitord.

AFAS koppelingen met jarenlange ervaring

Handige koppelingen tussen verschillende systemen en AFAS maken wij al jarenlang. Hiervoor gebruiken wij onze eigen software SalureConnect. Wanneer een grote hoeveelheid informatie in verschillende systemen aanwezig is, kost het vaak veel tijd om nieuwe gegevens of wijzigingen in te voeren. Wij koppelen AFAS Profit met Icinga, zodat invoer en controle automatisch gebeuren. Door data uit Icinga met AFAS te koppelen, maak je optimaal gebruik van de beschikbare informatie binnen je organisatie.

Icinga koppeling - Icinga

Icinga dashboard

Binnen SalureConnect kun je dashboards helemaal naar eigen wens invullen. Wil je de data van de afgelopen maand, het afgelopen jaar of de afgelopen 5 jaar terug zien? Het kan allemaal. Zo selecteer je ook eenvoudig op locatie, afdeling of competentie. De combinaties hierin zijn eindeloos. Wij denken graag met je mee.

Hoe koppelen wij Icinga?

Om je bedrijfsdata zo overzichtelijk mogelijk te krijgen, maak je samen met onze business intelligence specialist een opzet voor de dashboards. Deze dashboards zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik én bieden belangrijke informatie voor het management.

  1. We koppelen je systeem en Icinga aan SalureConnect om de data uit de systemen te halen.
  2. Vervolgens transformeren we de data tot één formaat. Zo kun je deze vergelijken.
  3. Alle data visualiseren we in begrijpelijke dashboards. 
  4. We zorgen ervoor dat Icinga en je systeem in real-time gesynchroniseerd blijven.
  5. Dankzij active alerting en monitoring blijft de synchronisatie gewaarborgd.
Voorbeeld dashboard Icinga koppeling
Icinga koppeling dashboard - Icinga

Icinga koppeling zelf beheren?

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van SalureConnect beheer je de koppeling met Icinga eenvoudig zelf. Met de task schedular heb je 100% controle over de taken die de koppeling uitvoert: 

  1. Progress tracking: Krijg inzicht per taak. Wat doet de taak? Wanneer draait de taak en wat is het laatste resultaat?
  2. Logs: De logs bieden zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd. 
  3. Monitoring dashboards: Zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald. 

Koppelen met Icinga?

Aan de slag met een koppeling tussen Icinga en je HRM-systeem? Laat een adviseur van Salure vrijblijvend advies geven. 

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Icinga

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community