Jira software met AFAS koppelen?

Wissel data uit tussen Jira en je HRM-systeem met de Jira interface. Voor meer inzicht in projecten. 

Jira interface

Gebruik je een Nederlands HRM-systeem zoals AFAS en Jira voor je projectmanagement of agile teams? Laat je processen dan zo inrichten dat je personeelsgegevens maar op één plek hoeft in te voeren. Wordt een medewerker aangemaakt in AFAS? Dan krijgt diegene direct toegang tot de juiste projectomgeving in Jira. De Jira interface synchroniseert de data tussen de twee systemen op de manier waarop jij dat wilt. Zo heb je altijd inzicht en controle.

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

Webinar Jira (tempo) koppeling | haal het maximale uit je IT-project- en taakbeheer!

Ontdek dan hoe jij je datastromen zó inricht, dat iedereen tijd bespaart. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch doorsturen van geschreven uren vanuit Tempo naar AFAS of het aanmaken van nieuwe gebruikers met de juiste rechten in Jira.

jira-afas-koppeling

Datasheet Jira-koppeling

Download onze datasheet met alle handige informatie over de koppelinge tussen AFAS en Jira in één overzicht.

Koppel AFAS met Jira:
✔ Standaard koppeling beschikbaar;
✔ Snel up & running;
✔ Altijd een veilige en juiste uitwisseling van data.

Wat doet Jira?

Jira is een krachtige werkbeheertool om de doelen van je bedrijf of organisatie in de productontwikkeling te bereiken. Je zet de software van Jira bijvoorbeeld in voor vereistenbeheer en testuitvoering, projectmanagement en om teams Agile te laten werken.

Wat doet de Jira interface?

De Jira interface automatiseert de overdracht van gegevens tussen bijvoorbeeld AFAS en Jira op een veilige manier. Het softwareplatform SalureConnect voegt deze data samen en verwerkt deze tot één overzicht. Het voordeel hiervan is dat je dezelfde gegevens op één plek invoert en beheert. De kans op fouten is hierdoor kleiner en de tijd die er verloren ging door het bijhouden in de verschillende systemen is hiermee weggenomen.

Wat zijn de voordelen van de koppeling?

1. Minder fouten:

De Jira interface zal de kans dat je een fout maakt sterk verminderen. Dankzij de Jira interface hoef je gegevens alleen maar in één systeem in te vullen en te monitoren. Waardoor een verschil in gegevens tussen systemen voorkomen kan worden.

2. Informatiedoorstroom:

Bij het koppelen van meerdere soorten software worden gegevens via een interface uitgewisseld. De koppeling haalt dagelijks alle data op en vergelijkt de gegevens uit de twee systemen. Zo ben je verzekerd van een veilige en complete uitwisseling van je medewerkersgegevens. Je beheert en voert de data op één plek in, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het bijhouden van de informatie in Jira. 

3. Dashboards en Rapportages:

AFAS biedt allerlei standaard dashboards binnen het systeem. Maar wanneer je Jira en bijvoorbeeld AFAS koppelt, wordt informatie uit beide systemen in de dashboards inzichtelijk. Binnen Jira of AFAS rkijg je direct toegang tot deze dashboards via deeplinks. Daarnaast krijg je de beschikking over allerlei standaard adhoc-rapportages over je team.

Vanuit SalureConnect kun je dashboards automatisch laten e-mailen naar collega’s, of naar Excel exporteren. Door verder te klikken in de dashboards, voer je in no-time diepgaande analyses uit. Zo weet je precies wat er speelt binnen je organisatie. Doordat het platform 100% modulair is, stel je eenvoudig een dashboard samen dat bij jouw organisatie past.

4. Geen dubbele invoer:

De Jira connector zorgt ervoor dat je in één systeem gegevens hoeft in te voeren, te beheren en te controleren. Waardoor je tijd bespaart. De gewonnen tijd kun je vervolgens besteden aan Human Resource management.

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

Samen met jou brengen de consultants van Salure de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een interface ontwikkelt die de gegevens bijvoorbeeld uit AFAS ophaalt en doorgeeft aan Jira. Dankzij SalureConnect beschik je over dashboards die HR-informatie op een heldere manier weergeven.

Houd eenvoudig zelf de controle

Je beheert de Jira interface eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. De task scheduler functie zorgt ervoor dat je 100% controle hebt over de taken die de koppeling uitvoert:

 

 

  1. Progress tracking: zie per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: Zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wat doet AFAS?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve bedrijfssoftware dat alle administratieve processen automatiseert in één en hetzelfde systeem. Van Financieel tot HRM, van documentmanagement tot CRM en projecten. AFAS heeft met zijn software één standaardoplossing gecreëerd die alle processen volledig automatiseert, door bedrijfsprocessen zo makkelijk en efficiënt mogelijk in te richten. Zo komt er meer tijd en ruimte vrij om je op de kernactiviteiten van je organisatie te focussen.

Wanneer is een Jira connector handig voor jou?

De keuze voor een connector heeft impact op de informatieprocessen binnen je organisatie. Daarom is het essentieel om een doordachte beslissing te maken. Het is dan ook goed om te weten wat een connector precies voor jou kan betekenen. Een Jira connector is bijvoorbeeld handig in de drie volgende situaties:

  1. Het aanmaken van accounts in Jira als er een nieuwe medewerker in het HRM-systeem wordt ingevoerd;
  2. Het verlenen van rechten in Jira op basis van functie of organisatorische eenheid in het HRM-systeem;
  3. De rechten intrekken van medewerkers op het moment dat deze uit dienst gaan of een nieuwe functie krijgen.
jira-software-koppeling

Onze werkwijze

Onze data specialist maakt samen met jou een opzet om de relevante bedrijfsgegevens duidelijk in kaart te brengen.
In SalureConnect maak je dagelijks gebruik van de dashboards om om data gedreven beslissingen te maken.

SalureConnect koppelen met AFAS en Jira om de gegevens uit de systemen op te halen.

 

Het converteren van de data tot één formaat om deze te kunnen vergelijken.

 

Het creëren van overzichtelijke dashboards door de enorme hoeveelheid data te visualiseren.

 

AFAS en Jira in real-time synchroniseren.

 

Gegarandeerde synchronisatie en controle door middel van active alerting en monitoring.

 

Jira interface FAQ

De koppeling/connector tussen AFAS en Jira zorgt ervoor dat de volgende drie processen automatisch gebeuren: 1. Een account aanmaken in Jira als er een nieuwe medewerker in het HRM-systeem wordt ingevoerd, 2. Rechten verlenen in Jira op basis van functie en organisatorische eenheid in het HRM-systeem en 3. Het intrekken van rechten wanneer de medewerker uit dienst gaat of een nieuwe functie krijgt.

Jira wordt gebruikt voor het managen van IT projecten. AFAS bevat in veel gevallen de medewerkers die de projecten uitvoeren en ook de facturatie. De koppeling kan bijvoorbeeld medewerkers vanuit AFAS ophalen en deze als gebruikers aanmaken in Jira, met automatisch de juiste rechten. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld geschreven uren vanuit Jira opgehaald worden en automatisch naar AFAS worden doorgezet als te factureren uren. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld het controleren van capaciteit. De koppeling haalt de contracturen uit AFAS, het geplande werk uit Jira, en vergelijkt deze om de beschikbare capaciteit vast te stellen.

SalureConnect zorgt ervoor dat je de koppeling tussen Jira en bijvoorbeeld AFAS als HRM-systeem eenvoudig zelf beheert. Dankzij de task scheduler functie binnen het platform heb je 100% controle over de taken die de koppeling uitvoert. De functie voert de volgende hoofdtaken uit: Taak 1. Progress tracking, taak 2. Logs en taak 3. Monitoring dashboards.

Voor de ontwikkeling van de koppeling is het uitgangspunt dat deze gebaseerd is op test driven development. De realisatie van een koppeling met Jira verloopt altijd via vijf fases: fase 1 intake, fase 2 infosessie, fase 3 ontwikkeling, fase 4 validatie en fase 5 afronding.

Vanaf het moment dat er begonnen wordt aan de bouw van de koppeling zal de doorlooptijd minimaal 3 maanden in beslag nemen.  

Ja, wij kunnen Jira Software (atlassian) ook met andere HRM-systemen dan AFAS koppelen. Benieuwd of er met jouw systeem een koppeling gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op.  

Jira koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een Jira interface? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Jira

Wij bellen je terug


Datasheet: AFAS-Jira/Tempo interface


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community