Koppelingen
Koppelingendetail - Microsoft Active Directory
Koppelingen

Slimme software en koppelingen besparen tijd en geld.

Slimme software en koppelingen besparen tijd en geld.

Slimme software en koppelingen besparen tijd en geld.

Active Directory met AFAS koppelen?

Breng data uit AFAS en Microsoft Active Directory eenvoudig samen.

Breng data uit AFAS en Microsoft Active Directory eenvoudig samen.

Krijg autmatisch toegang tot systemen door de AD connector.

Microsoft AD connector

Gebruik je de software van AFAS als Nederlands HRM-systeem en Microsoft Active Directory voor bijvoorbeeld het beheren, delen en centraal opslaan van gegevens? Ben je veel tijd kwijt door het handmatig toegang verlenen tot systemen? Dankzij de Microsoft Active Directory connector is dit verleden tijd.

 

De AD connector synchroniseert automatische de data tussen systemen. Zo krijgen medewerkers automatisch toegang tot systemen. Hierdoor heb je altijd controle en inzicht over de gegevens. 

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

Interesse in de Microsoft AD connector met AFAS of een ander systeem?

Neem dan contact met ons op. We kunnen Microsoft Active Directory ook koppelen met andere systemen. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat doet Microsoft AD?

Microsoft Active Directory is een omgeving waar beheerders binnen het netwerk van een bedrijf alle gegevens beheren, delen en centraal opslaan. Hiernaast maakt Microsoft Active Directory het mogelijk om vanaf 1 locatie de rechten en instellingen te beheren en te beperken. Tot slot is het mogelijk om software en patches automatisch te installeren.

Wat doet de Microsoft AD connector?

De Active Directory zorgt ervoor dat de data bijvoorbeeld uit AFAS gebruikt wordt voor de rechten van medewerkers. Als een medewerker uit dienst gaat, wordt het account gelijk op non-actief gezet. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Een nieuwe medewerker die door de HR-afdeling in dienst wordt gemeld, krijgt een gebruikersrol. Daarmee heeft hij direct toegang tot de benodigde applicaties en informatie. Het aanpassen van gegevens, zoals een intern telefoonnummer of een wijziging in functie, is hierdoor ook op alle plaatsen direct bijgewerkt. De connector zorgt er dus voor dat alle informatie bij wijzigingen automatisch naar de juiste locatie wordt gestuurd.

Wat zijn de voordelen van de koppeling?

1 Informatiedoorstroom:

 

Op het moment dat je met meerdere soorten software werkt, vindt er een uitwisseling van gegevens plaats aan de hand van een interface. Waarbij het belangrijk is dat de data goed synchroniseert vanwege de complexe opzet. De Microsoft AD koppeling zorgt voor een vlekkeloze gegevensuitwisseling door de data dagelijks te extraheren en files van zowel Microsoft Active Directory en AFAS te vergelijken. Uiteraard kan Microsoft AD ook gekoppeld worden met een systeem naar keuze. Waarbij je verzekerd bent van een complete en veilige analyse van je bedrijfsgegevens. 

 

2 Minder fouten:

 

Met de AD Connector wordt de kans op fouten sterk verminderd. De koppeling zorgt ervoor dat je alles in één systeem monitort en invult. Hierdoor voorkom je dat er een verschil in gegevens ontstaat in diverse systemen.

 

3 Dashboards & Rapportages:

 

SalureConnect is een softwareplatform met zeer gebruiksvriendelijke dashboards. Deze kun je automatisch laten mailen of exporteren naar Excel. Je analyseert data snel op meerdere niveaus, doordat de dashboards in meerdere lagen doorklikbaar zijn. Daarbij is SalureConnect 100% modulair. 

 

Wanneer je Microsoft AD met bijvoorbeeld AFAS koppelt, wordt de informatie van beide systemen inzichtelijk in de dashboards. Je krijgt daarnaast ook de beschikking over allerlei standaard adhoc-rapportages, binnen de onderwerpen die voor jou van relevantie zijn. Het systeem levert de gewenste output op ieder moment.

 

4 Geen dubbele invoer:

 

De AD connector zorgt ervoor dat je de gegevens maar op één plek invoert en beheert. Door in één systeem de gegevens in te vullen, bij te houden en te controleren bespaar je tijd. Waardoor je bijvoorbeeld meer tijd over hebt voor het echte Human Resource Management.  

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

De consultants van Salure brengen samen met jou de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een connector ontwikkelt die uit AFAS gegevens ophaalt en deze doorgeeft aan Microsoft Active Directory. Door SalureConnect beschik je over dashboards die jouw HR-informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier visualiseren.

Houd eenvoudig zelf de controle

De Microsoft Active Directory connector beheer je eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. Je hebt 100% controle, dankzij de task scheduler functie over de taken die de koppeling uitvoert:

 

 

  1. Progress tracking: Per taak zie je wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: In één oogopslag zie je hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wat doet AFAS?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve bedrijfssoftware dat alle administratieve processen automatiseert in één en hetzelfde systeem. Van Financieel tot HRM, van documentmanagement tot CRM en projecten. AFAS heeft met zijn software één standaardoplossing gecreëerd die alle processen volledig automatiseert, door bedrijfsprocessen zo makkelijk en efficiënt mogelijk in te richten. Zo komt er meer tijd en ruimte vrij om je op de kernactiviteiten van je organisatie te focussen.

Wanneer is een AD connector handig voor jou?

Een beslissing maken voor een connector maak je niet elke dag. Je wilt een onderbouwde keuze wilt maken voor jouw organisatie. Dat snappen we! Het is dan ook belangrijk om te weten wanneer een koppeling van toegevoegde waarde is voor jou. Je vindt hieronder drie situaties waar een Microsoft AD koppeling handig is: 

 

  1. Op het moment dat je nieuwe medewerkers in je HRM-systeem invoert, moeten er accounts aangemaakt worden in de bedrijfssystemen;
  2. Wanneer je rechten aan medewerkers wilt verlenen op basis van functie of organisatorische eenheid in het HRM-systeem;
  3. Wanneer de rechten van medewerkers ingetrokken moeten worden omdat ze uit dienst gaan, of een andere functie binnen de organisatie gaan invullen.

Onze werkwijze

Een opzet voor de dashboards maak je samen met onze data specialist. Zodat je bedrijfsgegevens zo duidelijk en eenvoudig weergegeven worden. De dashboards vanuit SalureConnect kan je dagelijks gebruiken en bieden je de mogelijkheid om op basis van de actuele bedrijfsdata beslissingen te nemen. 

Microsoft Active Directory en AFAS koppelen we aan SalureConnect om de data uit de systemen te halen.

 

Vervolgens wordt de data tot één formaat getransformeerd, zodat het systeem deze kan vergelijken.

 

De enorme hoeveelheid data wordt gevisualiseerd in inzichtelijke dashboards. 

 

We zorgen voor een real-time synchronisatie tussen Microsoft AD en AFAS. 

 

Dankzij active alerting en monitoring blijft de synchronisatie gewaarborgd.

 

Microsoft AD koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een Microsoft AD connector met bijvoorbeeld AFAS? Of Microsoft Active Directory koppelen met een ander systeem? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.