Azure Active Directory met AFAS koppelen?

Krijg automatisch toegang tot systemen door de AD connector. 

Azure Active Directory connector

Gebruik je de software van AFAS als Nederlands HRM-systeem en Microsoft Active Directory voor bijvoorbeeld het beheren, delen en centraal opslaan van gegevens? Ben je veel tijd kwijt door het handmatig toegang verlenen tot systemen? Dankzij de Azure Active Directory connector is dit verleden tijd.

De AD connector synchroniseert automatisch de data tussen systemen. Zo krijgen medewerkers automatisch toegang tot systemen. Hierdoor heb je altijd controle en inzicht over de gegevens. 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

Microsoft Azure Active Directory connector webinar

Nog veel tijd kwijt door handmatig toegang en rechten te verlenen aan medewerkers tot systemen? Met de Microsoft Azure Active Directory connector is dit verleden tijd.

datasheet-active-directory-ad-koppeling

Datasheet AD-koppeling

Download onze datasheet met alle handige informatie over de koppelinge tussen AFAS en Active Directory in één overzicht.

Koppel AFAS met AD:
✔ Standaard koppeling beschikbaar;
✔ Snel up & running;
✔ Altijd een veilige en juiste uitwisseling van data.

Wat doet Azure Active Directory?

Microsoft Active Directory is een omgeving waar beheerders binnen het netwerk van een bedrijf alle gegevens beheren, delen en centraal opslaan. Hiernaast maakt Microsoft Active Directory het mogelijk om vanaf 1 locatie de rechten en instellingen te beheren en te beperken. Tot slot is het mogelijk om software en patches automatisch te installeren.

Wat doet de Azure AD connector?

De Active Directory zorgt ervoor dat de data bijvoorbeeld uit AFAS gebruikt wordt voor de rechten van medewerkers. Als een medewerker uit dienst gaat, wordt het account gelijk op non-actief gezet. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Een nieuwe medewerker die door de HR-afdeling in dienst wordt gemeld, krijgt een gebruikersrol. Daarmee heeft hij direct toegang tot de benodigde applicaties en informatie. Het aanpassen van gegevens, zoals een intern telefoonnummer of een wijziging in functie, is hierdoor ook op alle plaatsen direct bijgewerkt. De connector zorgt er dus voor dat alle informatie bij wijzigingen automatisch naar de juiste locatie wordt gestuurd.

Wat zijn de voordelen van de koppeling?

1. Informatiedoorstroom:

Op het moment dat je met meerdere soorten software werkt, vindt er een uitwisseling van gegevens plaats aan de hand van een interface. Waarbij het belangrijk is dat de data goed synchroniseert vanwege de complexe opzet. De Microsoft AD koppeling zorgt voor een vlekkeloze gegevensuitwisseling door de data dagelijks te extraheren en files van zowel Microsoft Active Directory en AFAS te vergelijken. Uiteraard kan Microsoft AD ook gekoppeld worden met een systeem naar keuze. Waarbij je verzekerd bent van een complete en veilige analyse van je bedrijfsgegevens. 

2. Minder fouten:

Met de AD Connector wordt de kans op fouten sterk verminderd. De koppeling zorgt ervoor dat je alles in één systeem monitort en invult. Hierdoor voorkom je dat er een verschil in gegevens ontstaat in diverse systemen.

3. Dashboards & Rappportages:

SalureConnect is een softwareplatform met zeer gebruiksvriendelijke dashboards. Deze kun je automatisch laten mailen of exporteren naar Excel. Je analyseert data snel op meerdere niveaus, doordat de dashboards in meerdere lagen doorklikbaar zijn. Daarbij is SalureConnect 100% modulair. 

Wanneer je Azure AD met bijvoorbeeld AFAS koppelt, wordt de informatie van beide systemen inzichtelijk in de dashboards. Je krijgt daarnaast ook de beschikking over allerlei standaard adhoc-rapportages, binnen de onderwerpen die voor jou van relevantie zijn. Het systeem levert de gewenste output op ieder moment.

4. Geen dubbele invoer:

De AD connector zorgt ervoor dat je de gegevens maar op één plek invoert en beheert. Door in één systeem de gegevens in te vullen, bij te houden en te controleren bespaar je tijd. Waardoor je bijvoorbeeld meer tijd over hebt voor het echte Human Resource Management.  

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

De consultants van Salure brengen samen met jou de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een connector ontwikkelt die uit AFAS gegevens ophaalt en deze doorgeeft aan Azure Active Directory. Door SalureConnect beschik je over dashboards die jouw HR-informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier visualiseren.

Houd eenvoudig zelf de controle

De Azure Active Directory connector beheer je eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. Je hebt 100% controle, dankzij de task scheduler functie over de taken die de koppeling uitvoert:

 

  1. Progress tracking: Per taak zie je wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: In één oogopslag zie je hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wat doet AFAS?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve bedrijfssoftware dat alle administratieve processen automatiseert in één en hetzelfde systeem. Van Financieel tot HRM, van documentmanagement tot CRM en projecten. AFAS heeft met zijn software één standaardoplossing gecreëerd die alle processen volledig automatiseert, door bedrijfsprocessen zo makkelijk en efficiënt mogelijk in te richten. Zo komt er meer tijd en ruimte vrij om je op de kernactiviteiten van je organisatie te focussen.

Wanneer is een Azure AD connector handig voor jou?

Een beslissing maken voor een connector maak je niet elke dag. Je wilt een onderbouwde keuze wilt maken voor jouw organisatie. Dat snappen we! Het is dan ook belangrijk om te weten wanneer een koppeling van toegevoegde waarde is voor jou. Je vindt hieronder drie situaties waar een Azure Active Directory koppeling handig is: 

 

  1. Op het moment dat je nieuwe medewerkers in je HRM-systeem invoert, moeten er accounts aangemaakt worden in de bedrijfssystemen;
  2. Wanneer je rechten aan medewerkers wilt verlenen op basis van functie of organisatorische eenheid in het HRM-systeem;
  3. Wanneer de rechten van medewerkers ingetrokken moeten worden omdat ze uit dienst gaan, of een andere functie binnen de organisatie gaan invullen.
azure-active-directory-connector-dashboard

Onze werkwijze

Een opzet voor de dashboards maak je samen met onze data specialist. Zodat je bedrijfsgegevens zo duidelijk en eenvoudig weergegeven worden. De dashboards vanuit SalureConnect kan je dagelijks gebruiken en bieden je de mogelijkheid om op basis van de actuele bedrijfsdata beslissingen te nemen. 

Microsoft Active Directory en AFAS koppelen we aan SalureConnect om de data uit de systemen te halen.

 

Vervolgens wordt de data tot één formaat getransformeerd, zodat het systeem deze kan vergelijken.

 

De enorme hoeveelheid data wordt gevisualiseerd in inzichtelijke dashboards. 

 

We zorgen voor een real-time synchronisatie tussen Azure Active Directory en AFAS. 

 

Dankzij active alerting en monitoring blijft de synchronisatie gewaarborgd.

 

Azure Active Directory connector FAQ

 • Automatische rechtenverlening op basis van data in AFAS.

 

 • Verzekerd van een complete en veilige uitwisseling van data tussen systemen

 

 • Minder fouten en geen dubbele invoer doordat je alles in één systeem invult en monitort.

 

 • Informatie van beide systemen inzichtelijk in dashboards op ons softwareplatform SalureConnect. Hierdoor Heb je altijd inzicht in real-time data en de mogelijkheid op standaard rapportages te laten maken.

Ja, wij kunnen Azure Active Directory ook met andere systemen koppelen dan AFAS.  Benieuwd of er met jouw systeem een Active Directory koppeling gemaakt kan worden? Neem dan contact met ons op.

De Azure Active Directory koppeling met een HRM-systeem zoals AFAS maakt het rechten verlenen proces aan medewerkers automatisch. Zo wordt een account van een medewerker die uit dienst gaat direct op non-actief gezet en krijgt een nieuwe medewerker direct een gebruikersrol waardoor de persoon direct toegang tot de benodigde applicaties en informatie heeft. Daarnaast is bij het aanpassen van gegevens, zoals een intern telefoonnummer of wijzing in functie, direct op alle plaatsen bijgewerkt. Kortom: de connector zorgt ervoor dat informatie bij wijzingen automatisch naar de juiste locatie verzonden wordt.

Vanaf het moment dat er begonnen wordt met de bouw van de koppeling moet je rekening houden met een minimale doorlooptijd van 3 maanden.

Het realiseren van een koppeling verloopt altijd via de volgende vijf fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. Het uitgangspunt bij de realisatie van een koppeling is dat deze gebaseerd is op test driven development.

Azure AD koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een Microsoft AD connector met bijvoorbeeld AFAS? Of Microsoft Active Directory koppelen met een ander systeem? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Microsoft Active Directory

Wij bellen je terug


Datasheet: AFAS-Active Directory interface


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community