"We wilden één systeem dat alle landen kon ondersteunen."

Neways Electronics koos voor de internationale AFAS-oplossing van Salure voor een wereldwijd gestroomlijnd HR-proces. 

Hoe Neways AFAS in 5 landen succesvol implementeerde met Salure

Neways ontwikkelt en produceert zeer complexe elektronica die belangrijke trends rond wereldwijde ESG-thema’s faciliteert. Het bedrijf levert aan grote klanten in diverse sectoren, zoals halfgeleideroplossingen, slimme mobiliteit en connectiviteit en heeft 3.000 medewerkers verspreid over meerdere strategische locaties, waaronder Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China, Maleisië en de VS. Met meer dan 500 ingenieurs in het bedrijf is het een technologische innovatiepartner voor haar klanten. Ontwerp, prototyping, industriële schaalvergroting, cleanrooms van wereldklasse en remanufacturing services.

Mark van der Heijden, Global Manager HR-Systems & Analytics bij Neways, speelde een belangrijke rol in de transitie naar AFAS. “We wilden één systeem dat alle landen kon ondersteunen,” vertelt Mark. De keuze viel op Salure voor hun expertise in de implementatie van het AFAS-systeem, die niet alleen de technische kennis bood, maar ook de flexibiliteit in internationale uitrol.

Over AFAS internationaal

Met AFAS internationaal heb je altijd overzicht over al je HR- en payrollprocessen, waar je ook bent. Dankzij de koppeling met BrynQ houd je alle data centraal en heb je toegang tot internationale managementinformatie. Daarnaast zorgt de vertaalmodule ervoor dat AFAS in elke gewenste taal beschikbaar is, wat het gebruiksgemak wereldwijd vergroot.

Neways-brynq-1920-afas

Doordachte aanpak en technologische versterking

Salure onderscheidde zich door hun diepgaande kennis van AFAS en hun ervaring met internationale implementaties. “Als wij met onze collega’s in Duitsland spraken over de ‘Krankenkasse’, wist Salure meteen hoe ze dit moesten aanpakken,” deelt Mark. Het project omvatte gefaseerde implementatie, beginnend in Nederland en uitbreidend naar andere landen.

De inzet van de AFAS-vertaalmodule van Salure gaf Neways controle over de vertalingen, wat bijdroeg aan een betere medewerkersbeleving van de HR-omgeving in het buitenland. Daarnaast speelde het data analytics platform BrynQ een cruciale rol in het versterken van Neways’ vermogen om uitgebreide managementrapportages op te leveren.

Neways brynq 1920 afas - Klantreview Neways Electronics

Trots op resultaten en toekomstgerichte blik

De projectinspanningen hebben hun vruchten afgeworpen in de vorm van verbeterde rapportage uniformiteit en operationele efficiëntie. “We rapporteren nu op een eenduidige manier en besparen enorm veel tijd,” legt Mark uit. De tevredenheid onder zowel medewerkers als managers is gestegen, dankzij de mogelijkheden om zelf declaraties en verlof aan te vragen via de AFAS PocketApp of AFAS InSite.

Mark sluit af met enkele tips voor vergelijkbare implementaties en een reflectie op het succes: “Zorg dat alle definities en processen duidelijk zijn en zorg ervoor dat je iedereen bij het project blijft betrekken. Dat maakt het niet alleen jouw systeem, maar echt hun systeem.”

Ook slim vooruit met Salure?

Wij geven graag advies over het inrichten en optimaliseren van je HR- en Payroll-processen in AFAS. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op. 

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 1 - Klantreview Neways Electronics

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community