Inzicht met HR analytics

Krijg inzicht in je organisatie met handige HR analytics dashboards.

HR Analytics

Maak beslissingen op basis van realtime data met HR analytics.

Krijg inzicht in je data

Dashboard HR analytics

Op HR-gebied zijn veel gegevens beschikbaar. Deze data bevinden zich vaak in diverse systemen. SalureConnect verzamelt automatisch alle informatie uit de verschillende, gekoppelde systemen. Dit scheelt veel handmatig invoerwerk en voorkomt fouten. Alle informatie wordt samengevoegd in HR Analytics, met dashboards die overzicht geven met één druk op de knop. 

Overzicht op detailniveau

vervangingstool invaller invallen

U heeft via een dashboard overzicht over het volledige personeelsbestand (op verschillende locaties, ook internationaal), maar kunt ook per individu op detailniveau inzoomen. Onze dashboards hebben handige zoekfuncties. Zo hebben u en andere bevoegde medewerkers een goed overzicht van actuele data en betrouwbare analyses.

Beoordelen van resultaat

SalureConnect

U ziet eenvoudig resultaten van bepaalde investeringen. Heeft u enkele medewerkers bijvoorbeeld laten bijscholen in efficiënt werken en wilt u weten wat het resultaat is? Met SalureConnect creëert u overzicht in de gegevens die u hierop het antwoord geven.

 

Of het nu gaat om efficiëntie in sales, thuiszorg of schoonmaak, met SalureConnect komt u het te weten. Het wordt zichtbaar wanneer een groep of individu achterloopt of als de effecten van een training van korte duur zijn. Zo stuurt u op strategisch niveau makkelijk bij.

HR analytics is het meten van de impact van HR-kengetallen, zoals verloop en verzuim, op bedrijfsresultaten. Het biedt een objectieve basis voor het nemen van strategische beslissingen over de toekomst van je organisatie.
 

Wat is HR analytics?

 

HR analytics geeft inzicht in HR-kengetallen en kent vier evolutieniveaus:

1. operationele rapportages waarbij je terugblikt op wat er is gebeurd.

2. dashboards met ken- en stuurgetallen zoals doorstroom, verzuim en kosten.

3. strategische analyses waarbij je op zoek gaat naar verbanden. Wat is bijvoorbeeld de impact van medewerkerstevredenheid op bedrijfsresultaten?

4. voorspellende analyses. Hierbij worden patronen uit het verleden gecombineerd met modellen om de toekomst te voorspellen.

In de praktijk blijkt dat er grote verschillen zijn in het gebruik van HR analytics tussen organisaties. Uit het Human Capital Report van Deloitte blijkt dat 71% van de ondervraagde HR managers analytics belangrijk vinden, terwijl maar 9% inzicht heeft in de impact van HR-factoren op bedrijfsprestaties. 

Internationale HR

Kunnen wij je helpen?

Krijg nieuwe inzichten in je HRM-data.

Handige zoek- en filterfuncties;

✔ Betrouwbare cijfers en analyses;
✔ Grip op bedrijfsprocessen;
✔ Efficiënter werken dankzij nieuwe inzichten.

Waarom HR analytics dashboards?

Het succes van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Voor inzicht in bedrijfsgegevens, het beoordelen van resultaat en het nemen van data gedreven besluiten is human resource analytics van belang. HR analytics biedt inzicht en aanbevelingen op basis van HRM-data.  Gezien de omvang van personeelskosten binnen organisaties, is HR analytics een discipline waar veel winst te behalen valt. 

 

Overzicht op detailniveau

Houd overzicht over je volledige personeelsbestand op verschillende locaties, ook internationaal. Onze dashboards hebben handige zoekfuncties, zoals inzoomen op detailniveau per individu. Zo heb je samen met andere bevoegde medewerkers een goed overzicht van actuele data en betrouwbare analyses. 

Beoordelen van resultaat

Zie snel resultaten van bepaalde investeringen. Heb je enkele medewerkers bijvoorbeeld laten bijscholen en wil je weten wat het resultaat is? Met SalureConnect creëer je overzicht in de gegevens die hierop het antwoord geven.

Of het nu gaat om efficiëntie in sales, thuiszorg of schoonmaak, met SalureConnect stuur je op strategisch niveau makkelijk bij.

Data gedreven besluitvorming

Je kunt op basis van data besluiten nemen over het menselijke kapitaal van je organisatie en de inrichting van je organisatie. Bedrijven presteren beter als besluiten gebaseerd zijn op data driven insights. 

HR analytics dashboard

Wat meet HR analytics?

Veel gebruikte statistieken binnen HR analytics zijn:

Omloopsnelheid

Personeelsverloop is een belangrijke KPI en maatstaf omdat een hoge uitstroom zeer kostbaar kan zijn. Andere mogelijke KPI’s omtrent personeelsverloop zijn:

· Instroom: Het aantal werknemers dat het bedrijf binnenkomt.

· Doorstroom: Het aantal werknemers dat zich intern door ontwikkelt.

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim is een statistiek die je veel kan vertellen over de tevredenheid van werknemers. Ziekteverzuim geeft je inzicht over productiviteit. Wanneer het ziekteverzuim laag is kan het duiden op tevreden werknemers. Terwijl een hoog ziekteverzuim het gevolg kan zijn van druk,
ontevredenheid of andere negatieve factoren.

 

Verlof

Met de statistiek verlof krijg je inzicht in alle gegevens van de verlofregistratie en -administratie. In één oogopslag zie je de meest actuele verlof-informatie.

 

Personeelskosten

Het berekenen en overzichtelijk maken van de (totale) personeelskosten (per land).

Welk percentage van het totale salaris bestaat uit het basissalaris, hoeveel gaat er naar toelage, bonus en sociale zekerheid. De statistiek personeelskosten geeft hier inzicht over.

 

Trainingsefficiëntie

Ben je bezig met trainingen? Het is dan fijn om het resultaat te meten en te bepalen of het gewenste resultaat behaald is. Trainingsefficiëntie kan gemeten worden door een analyse uit te voeren op basis van testscores en prestatieverbeteringen.

 

Inkomsten per werknemer

Inkomsten per werknemer is een maatstaf die gebruikt kan worden om de efficiëntie van de organisatie in zijn geheel te meten.

 

De bovengenoemde statistieken zijn een aantal voorbeelden die in de hrm dashboards van HR analytics opgenomen kunnen worden. 

Uitdaging: internationale stuurinformatie

Met name voor de internationale HR biedt dit type stuurinformatie grote voordelen. Bijvoorbeeld: een groeiend softwarebedrijf heeft programmeurs in verschillende landen in dienst. Om te beslissen op welke locatie er nieuw personeel wordt aangenomen, wil het management de performance en de kosten van het personeel op landniveau vergelijken. Door middel van internationale HRM-dashboards kan het management een slimme keuze maken.

 

HR analytics maakt het dus mogelijk om strategische keuzes te maken op internationaal niveau. Het kan echter een uitdaging zijn om toegang te krijgen tot de benodigde stuurinformatie. Verschillen in HR-automatisering, manieren van werken en wet- en regelgeving, maken het lastig om data uit verschillende landen met elkaar te combineren en vergelijken. Tijdens het webinar op 13 april laten de specialisten van Salure zien hoe je deze uitdagingen aangaat. Zodat je zicht krijgt op essentiële stuurinformatie en data waar je op kunt vertrouwen.

Bekijk HR analytics in de praktijk


Snel strategische keuzes maken op basis van stuurinformatie. Kijk hiervoor het webinar terug en ontdek: 


  • de best practices op het gebied van HR analytics in 2021
  • Hoe je HR-data uit verschillende landen combineert in handige HR dashboards
  • Hoe je snel geadvanceerde analyses uitvoert op basis van internationale HRM-data
 

Kunnen wij je helpen?

SalureConnect geeft nieuwe inzichten in je data. 

Kies voor de zekerheid van Salure:

  • Handige zoek- en filterfuncties
  • Betrouwbare cijfers en analyses
  • Administratieve fouten zijn verleden tijd
  • Efficiënter werken dankzij nieuwe inzichten
  • Tijd en kosten besparen
Erwin HR analytics specialist

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community