SalureConnect

Slimme software van Salure voor dashboards, koppelingen en internationale HR-administratie.

Slimme software van Salure voor dashboards, koppelingen en internationale HR-administratie.

Slimme software van Salure voor dashboards, koppelingen en internationale HR-administratie.

HR analytics internationaal

Hét online event voor data-driven HR-managers.

Hét online event voor data-driven HR-managers.

Kijk het webinar terug.

Slider

Webinar HR analytics: krijg zicht op internationale stuurinformatie

Globalisering en digitalisering hebben een grote impact op het werk van HR-managers. Een enorme hoeveelheid data is beschikbaar in verschillende systemen in verschillende landen. Denk aan verzuim, instroom- en doorstroom en loonkosten per land. Kijk het webinar van 13 april terug en ontdek hoe je strategisch gebruik maakt van je HRM- data met HR analytics.

Tijdens dit webinar laten we zien hoe je grip krijgt op internationale HRM-data. Voortaan maak jij snel strategische keuzes op basis van stuurinformatie!

Kijk het webinar terug en ontdek:

  • de best practices op gebied van HR analytics in 2021;
  • hoe je HR-data uit verschillende landen combineert in handige dashboards;
  • hoe je snel geavanceerde analyses uitvoert op basis van internationale HRM-data. 

Sprekers

Erwin HR analytics

Erwin Vink

Wil je slimmer gebruik maken van de grote hoeveelheid HRM-data binnen je organisatie? Dan ben je bij Erwin aan het juiste adres. Als Business Intelligence Consultant bij Salure weet hij als geen ander hoe waardevolle data uit je HRM-systemen inzichtelijk maakt. 

Webinar international HR analytics

Paul van Hengel

Paul is medeoprichter en algemeen directeur van Salure. Met zijn duidelijke visie op digitalisering en procesoptimalisatie inspireert hij internationale organisaties dagelijks om hun HRM-processen slimmer in te richten.

Wat is HR analytics?

HR analytics is het meten van de impact van HR-kengetallen, zoals verloop en verzuim, op bedrijfsresultaten. Het biedt een objectieve basis voor het nemen van strategische beslissingen over de toekomst van je organisatie.

 

HR Praktijk noemt vier evolutieniveaus van HR analytics:

 

1. operationele rapportages waarbij je terugblikt op wat er is gebeurd.

2. dashboards met ken- en stuurgetallen zoals doorstroom, verzuim en kosten.

3. strategische analyses waarbij je op zoek gaat naar verbanden. Wat is bijvoorbeeld de impact van medewerkerstevredenheid op bedrijfsresultaten?

4. voorspellende analyses. Hierbij worden patronen uit het verleden gecombineerd met modellen om de toekomst te voorspellen.

 

In de praktijk blijkt dat er grote verschillen zijn in het gebruik van HR analytics tussen organisaties. Uit het Human Capital Report van Deloitte blijkt dat 71% van de ondervraagde HR managers analytics belangrijk vinden, terwijl maar 9% inzicht heeft in de impact van HR-factoren op bedrijfsprestaties. Er valt dus nog veel winst te behalen.

HR analytics voorbeelden

HR analytics is waardevol als je het koppelt aan strategische vraagstukken en uitdagingen binnen je organisatie. Voorbeelden van zulke vraagstukken zijn: 

 

  • In welk land kunnen we het beste een nieuw kantoor openen?
  • Hoe ziet de diversiteit er binnen mijn organisatie uit? 
  • Is er een verband tussen bepaalde functiegroepen en uitstroom?
 

Mediaconglomeraat Nielsen gebruikte bijvoorbeeld HR analytics om het hoge verloop binnen een van haar organisaties te onderzoeken. De multinational ontdekte dat medewerkers die de afgelopen 2 jaar van functie waren veranderd, langer in dienst bleven. Hierna werd intern solliciteren meer gestimuleerd. Ook werden risicoprofielen geïdentificeerd om carrièrekansen proactief aan te bieden.

Uitdaging: internationale stuurinformatie

Met name voor de internationale HR biedt dit type stuurinformatie grote voordelen. Bijvoorbeeld: een groeiend softwarebedrijf heeft programmeurs in verschillende landen in dienst. Om te beslissen op welke locatie er nieuw personeel wordt aangenomen, wil het management de performance en de kosten van het personeel op landniveau vergelijken. Door middel van internationale HRM-dashboards kan het management een slimme keuze maken.

 

HR analytics maakt het dus mogelijk om strategische keuzes te maken op internationaal niveau. Het kan echter een uitdaging zijn om toegang te krijgen tot de benodigde stuurinformatie. Verschillen in HR-automatisering, manieren van werken en wet- en regelgeving, maken het lastig om data uit verschillende landen met elkaar te combineren en vergelijken. Tijdens het webinar op 13 april laten de specialisten van Salure zien hoe je deze uitdagingen aangaat. Zodat je zicht krijgt op essentiële stuurinformatie en data waar je op kunt vertrouwen.

Meld je gratis aan voor het webinar op 13 april

Krijg inzicht in internationale HRM-data met HR Analytics. Zo heb je altijd de juiste stuurinformatie voor het maken van strategische beslissingen.

Advies contact bel terug salarisadministratie uitbesteden consultancy proces optimalisatie lean
NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.