Payroll in Duitsland

Alles voor een succesvolle Duitse HR- en salarisadministratie.

Payroll & HRM in Duitsland

Heb jij medewerkers op de payroll in Duitsland staan? Of gaat je organisatie binnenkort een vestiging in Duitsland openen? Dan krijg je te maken met diverse uitdagingen op gebied van HR- en salarisadministratie. 

Andere wet- en regelgeving

Een van de grootste uitdagingen van payroll in Duitsland is de wet- en regelgeving. Je krijgt te maken met andere belastingen, zoals de ‘Kirchensteuer‘. Ook zijn sociale verzekeringen en pensioenen net iets anders geregeld dan in Nederland. In onze gratis whitepaper leggen we de belangrijkste verschillen uit.

HR en Payroll Duitsland 1 - Payroll in Duitsland: alles wat je moet weten

Download de gratis whitepaper voor alles wat je moet weten voor een succesvolle HR- en salaris-administratie in Duitsland.

✔ Belangrijkste verschillen met Nederland
✔ Relevante wet- en regelgeving
✔ Actuele salarisnormen in Duitsland

Digitalisering van HR en Payroll

Daarnaast is in Nederland het HR- en payroll-proces vaak gedigitaliseerd. In Duitsland is dit niet altijd het geval. Papierwerk en Excel-sheets maken het lastig om zicht te krijgen op je Duitse salarisadministratie. Heb je een internationale of multinationale organisatie? Koppel dan je HRM-systeem aan lokale payroll systemen.

Krijg grip op je Duitse payroll met Salure

Of je de Duitse salarisadministratie wilt uitbesteden of meer grip wilt krijgen op je Duitse payroll: wij denken graag met je mee. Bekijk onze whitepaper voor meer informatie of vraag vrijblijvend advies aan van onze consultants.

Besteed je Duitse payroll uit vanaf €5,50 p.p.

Kies voor zekerheid en gemak door je Duitse salarisadministratie uit te besteden aan Salure. Dit kan al vanaf €5,50 per medewerker per maand bij meer dan 1750 medewerkers. Voor een kleiner personeelsbestand geldt een hoger tarief. Neem voor meer informatie contact met ons op.

HR en Payroll Duitsland 1 - Payroll in Duitsland: alles wat je moet weten

Whitepaper: Alles wat je moet weten over HR en Payroll in Duitsland

Download de gratis whitepaper voor alles wat je moet weten voor een succesvolle HR- en salarisadministratie in Duitsland.

✔ Belangrijkste verschillen met Nederland
✔ Relevante wet- en regelgeving
✔ Actuele salarisnormen in Duitsland

Krijg grip op je Duitse HRM & Payroll

Wil jij grip krijgen op je Duitse payroll? Wij koppelen je Nederlandse HRM-systeem met een lokale loonverwerker in Duitsland naar keuze. Zo voldoet je HR-administratie aan de Duitse wet- en regelgeving en betaal je altijd op tijd het juiste salaris uit. Geen zorgen meer dus over de Duitse salarisadministratie. 
Swapfiets AFAS duitsland

Swapfiets over Salure

“Wetgeving is altijd complex en in het buitenland is het zonder specifieke HR-kennis van het land nog lastiger om dat direct goed te doorgronden. Daarom werken wij samen met lokale partners en Salure. Op eigen kracht was het ontcijferen van HR-wetgeving ons nooit gelukt.”

Hoe Swapfiets de Duitse HRM-uitdaging aanging

De internationale expansie van Swapfiets vroeg om een professionele vorm van HR-automatisering in Duitsland. Met de internationale consultants van Salure werd het Duitse HR-landschap in kaart gebracht en vertaald in werkende automatiseringsoplossingen. 

Hierbij liep het team tegen verschillende zaken aan, vertelt Onno Huyghe, commercieel directeur bij Swapfiets: “In Duitsland kan een arbeidscontract bijvoorbeeld uitsluitend met een ‘natte handtekening’ worden beëindigd, terwijl je zo’n taak in Nederland met behulp van een app veel eenvoudiger afwikkelt.” 

Na de implementatie van het HRM-systeem in Duitsland heeft Swapfiets ervoor gekozen om ook de payroll in Duitsland te automatiseren. Zo wordt er efficiënter uitbetaald en is de HR-afdeling minder tijd kwijt aan de administratie. 

Webinar: Één internationaal HRM- en Payroll-systeem

Internationaal ondernemen vraagt om internationaal gestandaardiseerde HR-processen. Met de e-HRM software van AFAS automatiseer je grensoverschrijdend de administratieve werkzaamheden. Door AFAS te koppelen aan lokale loonverwerkers, krijg je inzicht met tientallen HR-dashboards op nationaal en internationaal niveau.

Kijk het webinar over HR en Payroll in Duitsland terug en krijg antwoord op al je vragen:

 

  • Hoe krijg ik inzicht in mijn Duitse payroll en HR-administratie? 
  • Met welke wet- en regelgeving moet ik in Duitsland rekening houden?
  • Hoe integreer ik gegevens van Duitse payroll providers in AFAS?

Een greep uit onze klanten:

Payroll in Duitsland uitbesteden?

Wil je de Duitse salarisadministratie uitbesteden of je internationale HRM-processen beter inrichten? 

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 1 1 - Payroll in Duitsland: alles wat je moet weten

Download de whitepaper


Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community