SAP met AFAS koppelen?

Wissel data uit tussen SAP en je HRM-systeem met onze SAP koppeling. 

SAP koppeling

Gebruik je een Nederlands HRM-systeem zoals AFAS? En SAP voor bijvoorbeeld je capaciteitsmanagement, tijdregistratie of als internationaal HRM-systeem? Als de data niet overeenkomt ben je veel tijd kwijt aan het controleren en invoeren van data. Met onze SAP koppeling is dit verleden tijd. De koppeling synchroniseert automatisch de data tussen de twee systemen zoals jij dat wilt. Zo heb je altijd inzicht en controle.

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

hr manager

SAP koppelen met AFAS of een ander systeem?

Neem dan contact met ons op. Ook kunnen we SAP koppelen met andere systemen. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat doet SAP?

SAP is een internationaal toonaangevende producent van software waarmee bedrijfsprocessen gemanaged kunnen worden. Hiernaast ontwikkelen ze oplossingen om effectieve dataverwerking en informatiestromen tussen organisaties mogelijk te maken. De software is van toepassing voor allerlei soorten organisaties op het gebied van HRM, payroll en finance.

Wat doet de SAP koppeling?

De koppeling tussen AFAS en SAP automatiseert de overdracht van gegevens tussen AFAS en SAP op een veilige manier. Ons softwareplatform SalureConnect voegt deze data samen en verwerkt het tot één overzicht. Het voordeel hiervan is dat je dezelfde gegevens op één plek invoert en beheert. De kans op fouten is hierdoor kleiner en de tijd die er verloren ging door het bijhouden in de verschillende systemen is hiermee weggenomen.

 

Wat zijn de voordelen van de SAP koppeling?

1 Dashboards & Rapportages: 

AFAS biedt allerlei standaard dashboards binnen het systeem. Maar wanneer je SAP met bijvoorbeeld AFAS koppelt, wordt informatie uit beide systemen in de dashboards inzichtelijk. Op deze manier komen de twee verschillende HRM- en payrollsoftware samen op één plek.

Binnen SAP of AFAS heb je direct toegang tot deze dashboards via deeplinks. Daarnaast krijg je de beschikking over allerlei standaard adhoc-rapportages, binnen de topics die voor jou relevant zijn. Het systeem levert de gewenste output op ieder moment.

Vanaf SalureConnect kan je dashboards naar Excel exporteren of automatisch laten e-mailen. De dashboards zijn in meerdere lagen doorklikbaar, waardoor de data op meerdere niveaus te analyseren zijn. SalureConnect is 100% modulair. Doordat jij als gebruiker kiest welke informatie zichtbaar wordt op het dashboard, past SalureConnect bij iedere informatiebehoefte.

2 Geen dubbele invoer:

 

Al je gegevens op één plek invoeren en beheren door de SAP interface. Door in één systeem je gegevens bij te houden, te controleren en in te vullen bespaar je tijd. Hierdoor kan je meer tijd besteden aan Human Resource management.

 

3 Informatiedoorstroom:

 

Bij het werken met meerdere soorten software, vindt er uitwisseling van gegevens plaats met een interface. Dit is een complexe opzet, waarbij het van belang is dat de data juist synchroniseert. Met een dagelijkse extractie van de volledige data en vergelijking van files tussen SAP en bijvoorbeeld AFAS, realiseert de SAP koppeling van Salure een vlekkeloze uitwisseling van data. Zo ben je verzekerd van een veilige en complete analyse van je medewerkersgegevens. 

 

4 Minder fouten:

 

De kans dat je een fout maakt zal enorm verminderen met de SAP interface. Dankzij de SAP interface kan je alles in één systeem monitoren en invullen. Waardoor je een verschil in gegevens tussen systeem voorkomt.

 

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

Samen met jou brengen de consultants van Salure de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een connector ontwikkelt die de gegevens bijvoorbeeld uit AFAS ophaalt en doorgeeft aan SAP. Dankzij SalureConnect beschik je over dashboards die HR-informatie op een heldere manier weergeven.

Houd eenvoudig zelf de controle

Je beheert de SAP connector eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. De task scheduler functie zorgt ervoor dat je 100% controle hebt over de taken die de koppeling uitvoert:

 

 

  1. Progress tracking: zie per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: Zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wanneer is een SAP koppeling handig voor jou?

De keuze voor een koppeling maak je niet dagelijks. Daarom wil je een doordachte beslissing maken voor jouw organisatie. Dat begrijpen wij! Het is dan ook erg belangrijk om te weten wanneer een koppeling iets voor jou is. Hieronder vind je zes veelvoorkomende situaties waarin een koppeling tussen AFAS en SAP slim is:

  1. Het koppelen van medewerkers vanuit je Nederlandse AFAS HRM systeem aan je internationale SAP HRM- en payroll systeem waarbij zaken als persoonlijke gegevens, adres, contract, salaris, rooster, beloningen, etc. automatisch worden gesynchroniseerd;
  2. Het koppelen van medewerker gegevens in de systemen waarbij bijvoorbeeld AFAS leidend is. Medewerkers krijgen dan automatisch een account in SAP wanneer deze wordt aangemaakt in AFAS;
  3. Je wilt dat organisatiestructuren automatisch gesynchroniseerd worden tussen systemen;
  4. Je wilt salarisgegevens vanuit het contract koppelen aan je payroll systeem zodat deze de juiste data heeft om mee uit te betalen;
  5. Het verzamelen van payroll data wereldwijd, het harmoniseren tot hetzelfde format en visualiseren in 1 dashboard;
  6. Het garanderen van de kwaliteit van data in HRM en payroll systemen door o.a. controle van de inzet van medewerkers t.o.v. kosten.
sap-koppeling-dashboard

Onze werkwijze

Je maakt samen met onze data specialist een opzet voor de dashboards om een zo duidelijk mogelijk overzicht te krijgen in de bedrijfsgegevens. De dashboards vanuit SalureConnect zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik en biedt het management om data-driven beslissingen te nemen.

We koppelen AFAS en SAP aan SalureConnect om de data uit de systemen te halen.

 

Vervolgens transformeren we de data tot één formaat. Zo kun je deze vergelijken.

 

We visualiseren de enorme hoeveelheid data in begrijpelijke dashboards.

 

We zorgen ervoor dat SAP en AFAS in real-time gesynchroniseerd blijven.

 

De synchronisatie blijft gewaarborgd dankzij active alerting en monitoring.

 

Dashboard SalureConnect

Welke informatie wordt door de SAP koppeling gestuurd?

De koppeling zorgt ervoor dat AFAS en SAP in realtime met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is het mogelijk om de volgende data veilig uit te kunnen wisselen:

 

 • SAP uren naar AFAS
 • AFAS journaalposten naar SAP
 • AFAS medewerkersgegevens naar SAP

 

Denk aan de volgende gegevenstypes:

 

 • Persoonsgegevens
 • Roosters
 • Bankrelaties
 • Datumgegevens (in- en uitdienst)
 • Afwezigheid (verzuim en verlof)
 • en meer!

SAP koppeling FAQ

Wanneer je veel medewerkers in dienst hebt, krijg je te maken met veel wijzigingen in het personeelsbestand. Een koppeling zorgt ervoor dat de wijzigingen in zowel SAP als AFAS staan. Hierdoor hoeven ze maar 1 keer ingevuld te worden. Daarnaast maakt een koppeling het mogelijk om sommige processen in SAP plaats te laten vinden en andere processen in AFAS. Hierbij zorgt de koppeling dat de systemen gelijkblijven. Bijvoorbeeld: nieuwe medewerkers worden in SAP ingevoerd, maar verzuim wordt in AFAS ingevoerd.

Ja, wij kunnen SAP ook met andere systemen koppelen. Er zit geen limiet aan het aantal systemen wat gekoppeld kan worden. 

De koppeling zorgt ervoor dat je elk van de systemen kunt inzetten waar het systeem het best voor is. SAP wordt gebruikt om de medewerkersgegevens in te voeren. Zodoende kun je in alle landen op dezelfde manier de medewerkers invoeren. AFAS kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld de lokale payroll in Nederland.

We hebben al een standaard template liggen voor de SAP koppeling. Gezien de complexiteit van organisaties zien we dat klanten altijd wel hun eigen wensen hebben. Die kunnen we altijd inbouwen.

Dat is zeer divers, aangezien er bij dit soort systemen vaak maatwerk nodig is en het vaak over complexe processen gaat. Deze wensen zorgen uiteraard voor extra ontwikkeltijd. Onze ervaring leert dat vanaf het moment dat de koppeling gebouwd wordt een gemiddeld proces minimaal 3 maanden looptijd in beslag neemt.

Het realiseren van de SAP koppeling verloopt altijd aan de hand van de volgende 5 fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. Het uitgangspunt gedurende de realisatie van de koppeling is dat deze gebaseerd is op test driven development.

SalureConnect is de zogenaamde middleware tussen AFAS en SAP. Dat betekent dat SalureConnect data uit het ene systeem ophaalt, die data verandert waar nodig en vervolgens doorstuurt naar het andere systeem.

SAP koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een koppeling tussen SAP en een systeem zoals AFAS? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - SAP koppeling

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community