Salesforce met AFAS koppelen?

Wissel data uit tussen Salesforce en je HRM-systeem met de Salesforce interface.  

Salesforce interface

Gebruik je de software van AFAS bijvoorbeeld als Nederlands HRM-systeem en Salesforce als CRM-systeem (customer relationship management)? Ben je veel tijd kwijt aan het invoeren van data in beide systemen? Met onze Salesforce interface is dit verleden tijd.

 

De koppeling synchroniseert automatisch de data tussen de twee systemen zoals jij dat wilt. Zo heb je altijd inzicht en controle.

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

hr manager

Interesse in de Salesforce interface met AFAS of een ander systeem?

Neem dan contact met ons op. Ook kunnen we Salesforce koppelen met andere systemen. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat doet Salesforce?

Salesforce is een cloudgebaseerd platform dat organisaties overzicht biedt van hun (potentiële) klantenbestand. Het is een customer relationship management (CRM) platform dat het integreren en verbeteren van verschillende afdelingen binnen een organisatie mogelijk maakt, zoals: marketing, sales en support.

Wat doet de Salesforce connector?

De Salesforce connector met bijvoorbeeld AFAS automatiseert de overdracht van gegevens tussen AFAS en Salesforce op een veilige manier. Ons softwareplatform SalureConnect voegt deze data samen en verwerkt het tot één overzicht. Het voordeel hiervan is dat je dezelfde gegevens op één plek invoert en beheert. De kans op fouten is hierdoor kleiner. Bovendien ben je minder tijd kwijt aan het bijhouden van de verschillende systemen.

Wat zijn de voordelen van de Salesforce koppeling?

1 Dashboards & Rapportages: 

 

AFAS biedt allerlei standaard dashboards binnen het systeem. Maar wanneer je Salesforce en AFAS koppelt, wordt informatie uit beide systemen in de dashboards inzichtelijk. Op deze manier komen de twee verschillende HRM- en payrollsoftware samen op één plek.

Binnen Salesforce of AFAS heb je direct toegang tot deze dashboards via deeplinks. Daarnaast krijg je de beschikking over allerlei standaard adhoc-rapportages, binnen de topics die voor jou relevant zijn. Het systeem levert de gewenste output op ieder moment.

Vanaf SalureConnect exporteer je snel dashboards naar Excel. Ook kun je ze automatisch laten e-mailen. De dashboards zijn in meerdere lagen doorklikbaar. Hierdoor kun je op meerdere niveaus de data analyseren. SalureConnect is 100% modulair. Jij als gebruiker kiest welke informatie zichtbaar is op het dashboard. Zo past SalureConnect bij iedere informatiebehoefte.

2 Minder fouten:

 

Met de Salesforce connector is de kans op het maken van een fout enorm verminderd. De interface maakt het mogelijk om alles in één systeem in te vullen en te monitoren. Zo voorkom je een verschil in gegevens tussen de diverse systemen.

3 Informatiedoorstroom:

 

Bij het werken met meerdere soorten software, worden gegevens via een interface uitgewisseld. Bij systemen zoals Salesforce en andere HRM-, CRM- of ERP-systemen, is een complexe opzet vereist zodat de data juist synchroniseert. De koppeling vergelijkt dagelijks de volledige data uit AFAS en Salesforce met elkaar, zodat data vlekkeloos wordt uitgewisseld. Zo ben je verzekerd van een veilige en complete analyse van je zakelijke gegevens. Je beheert en voert de data op één plek in, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het bijhouden van de informatie in de verschillende systemen.

 

4 Geen dubbele invoer:

 

De Salesforce koppeling levert je uren op die je bijvoorbeeld kan besteden aan Human Resource Management. Vanwege het feit dat je gegeven maar in één systeem hoeft in te vullen, bij te houden en te controleren.  

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

Samen met jou brengen de consultants van Salure de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een koppeling ontwikkelt die de gegevens uit AFAS ophaalt en doorgeeft aan Salesforce. Dankzij SalureConnect beschik je over dashboards die HR-informatie op een heldere manier weergeven.

Houd eenvoudig zelf de controle

Je beheert Salesforce connector met bijvoorbeeld een systeem als AFAS eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. De task scheduler functie zorgt ervoor dat je 100% controle hebt over de taken die de koppeling uitvoert:

 

  1. Progress tracking: zie per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: Zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wanneer is een Salesforce interface handig voor jou?

Een koppeling bouwen doe je niet dagelijks. Wij wel! Maar iedere organisaties is anders en je wilt een doordachte oplossing die bij jouw unieke processen past. Het is dan ook belangrijk om de redenen voor je koppeling scherp te hebben. Hieronder vind je een aantal situaties waarin een koppeling met Salesforce handig is:

  1. Op het moment dat een lead voltooid wordt, er automatisch een project aangemaakt wordt in zowel het financiële systeem als het projectsysteem;
  2. Wanneer je nieuwe medewerkers aanmaakt in het HRM-systeem, automatisch een account in het CRM-systeem krijgt met de juiste toegang en rechten;
  3. Bij wijzigingen in het HRM-systeem direct wijziging in/van de rechten in het CRM-systeem;
  4. Het ophalen van data met betrekking tot zakelijke relaties. Daarna maak je makkelijk de vergelijking met de verschillende  data zoals verwachte opbrengsten, gerealiseerde opbrengsten, klachten, doorstroming, in- en uitstroom, type klanten, data kwaliteit, etc.
ontwikkeling-salesforce-crm-koppeling

Onze werkwijze

Samen met onze data specialist maak je een opzet voor de dashboards die bedrijfsgegevens duidelijk weergeven. De dashboards vanuit SalureConnect zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik. Zo maakt je als manager data-gedreven beslissingen.  

We koppelen Salesforce en AFAS aan SalureConnect. Zo halen we data uit de systemen.

We transformeren de data tot één formaat, zodat je deze kan vergelijken.

We visualiseren de grote hoeveelheden data in overzichtelijke dashboards.

We zorgen ervoor dat AFAS en Salesforce in real-time gesynchroniseerd zijn.

We waarborgen de synchronisatie doormiddel van active alerting en monitoring.

Veelgestelde vragen Salesforce interface

Salesforce wordt door veel organisaties gebruikt voor sales- en CRM-gerelateerde processen. AFAS wordt gebruikt voor facturatie en heeft daarom ook CRM-data nodig. Als de contactgegevens in Salesforce bijgewerkt worden, er nieuwe facturatie gegevens zijn, of de klant afscheid neemt, dan is het goed als deze in het facturatiesysteem komen. Een koppeling tussen de systemen zorgt ervoor dat allebei de systemen dezelfde data bevatten. Zo worden er geen verkeerde zaken naar klanten gestuurd en wordt er geen facturatie gemist.

Ja, wij kunnen Salesforce ook met andere systemen dan AFAS koppelen. Daarnaast zit er geen limiet aan de hoeveelheid systemen die gekoppeld kan worden.

Een koppeling tussen AFAS en Salesforce is zeer veelzijdig. We kunnen contactgegevens synchroniseren, maar een heel ander voorbeeld van data die gesynchroniseerd kunnen worden, zijn de geoffreerde uren vanuit Salesforce die worden vergeleken met de daadwerkelijke gefactureerde uren in AFAS. Een ander voorbeeld is het automatisch doorsturen van cursisten die zich inschrijven op je website via een Salesforce formulier naar de cursus module in AFAS Profit. We kunnen de data uit Salesforce volledig ophalen, bewerken en inschieten in AFAS Profit of andersom. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Dat kan erg verschillen, aangezien we bij dit soort systemen vaak te maken krijgen met maatwerk en het om complexe processen gaat. Deze specifieke wensen zorgen uiteraard voor extra ontwikkeltijd. Uit ervaring blijkt dat vanaf het moment dat we beginnen met het bouwen van de koppeling een gemiddeld proces een minimale doorlooptijd heeft van 3 maanden.

De ontwikkeling van de koppeling verloopt altijd op basis van de volgende 5 fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. Tijdens de bouw van de koppeling is het uitgangspunt dat deze gebaseerd is op test-driven development.

SalureConnect is de middleware tussen de systemen. Dit houdt in dat SalureConnect data uit het ene systeem ophaalt, deze data verandert indien nodig en vervolgens doorstuurt naar het andere systeem.

Salesforce koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een koppeling tussen AFAS en Salesforce? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Salesforce interface

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community