SAP SuccessFactors met AFAS koppelen?

Wissel data uit tussen SuccessFactors en je Nederlandse HRM-systeem. 

SuccessFactors connector

Gebruik je een Nederlands HRM-systeem zoals bijvoorbeeld AFAS? En SuccessFactors als internationaal Human Experience Management-systeem (HXM)? Verlies je daardoor veel tijd aan het controleren en het overzetten van gegevens Met onze SuccessFactors interface is dit verleden tijd. De connector synchroniseert automatisch de data tussen de twee systemen zoals jij dat wilt. Waardoor je altijd inzicht en controle hebt.

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de experts van Salure.

hr manager

Interesse in de SuccessFactors connector met AFAS of een ander systeem?

Neem dan contact met ons op. Ook kunnen we SuccessFactors koppelen met andere systemen. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat doet SuccessFactors?

SuccessFactors is een onderdeel van SAP. Bedrijven kunnen met SuccesFactors hun Human Experience Management (HXM) optimaliseren in de cloud. Zo worden HR-strategieën getransformeerd en uitgebreid. Met de HXM-suite biedt je werknemers ervaringen aan die afgestemd zijn op de individu, zodat ze gemotiveerd blijven en het meeste uit zichzelf halen.

Wat doet de SuccessFactors connector?

De koppeling tussen AFAS en SuccessFactors automatiseert de overdracht van gegevens tussen AFAS en SuccessFactors op een veilige manier. Ons softwareplatform SalureConnect voegt deze data samen en verwerkt het tot één overzicht. Je beheert de data centraal en voert gegevens in op één plek. Zo verklein je de kans op fouten en ben je minder tijd kwijt aan het bijhouden van verschillende systemen.

Wat zijn de voordelen van de SuccessFactors interface?

1 Informatiedoorstroom en efficiënte processen:

 

Met een dagelijkse extractie van de volledige data en vergelijking van files tussen SuccesFactors en een HRM-systeem zoals AFAS, wisselt de SuccesFactors interface van Salure de data vlekkeloos uit. Zo ben je verzekerd van een veilige en complete analyse van je medewerkersgegevens. Je beheert en voert de data op één plek in, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het bijhouden van de informatie in de verschillende systemen.

 

2 Geen dubbele invoer:

 

De SuccessFactors interface zorgt ervoor dat je op één plek al je gegevens kan invoeren en beheren. Het in één systeem bijhouden, controleren en invullen van gegevens bespaart je tijd. Waardoor je meer tijd kan besteden aan bijvoorbeeld Human Resource Management.

 

3 Dashboards & Rapportages: 

AFAS biedt allerlei standaard dashboards binnen het systeem. Wanneer je SuccesFactors en bijvoorbeeld AFAS koppelt, wordt informatie uit beide systemen in de dashboards inzichtelijk. Op deze manier komt data uit twee verschillende HRM-systemen samen op één plek.

Binnen SuccesFactors of AFAS heb je direct toegang tot deze dashboards via deeplinks. Daarnaast krijg je de beschikking over allerlei standaard adhoc-rapportages over relevante HRM-thema’s. Het systeem levert de gewenste output op ieder moment.

Vanuit SalureConnect exporteer je dashboards snel naar Excel of kun je ze automatisch laten e-mailen. De dashboards zijn in meerdere lagen doorklikbaar, en dus op meerder niveaus inzichtelijk. Dit maakt diepgaande analyses mogelijk. SalureConnect is 100% modulair. Als gebruiker kies jij welke informatie zichtbaar is op het dashboard, zodat je dagelijks het overzicht houdt.

4 Minder fouten:

 

De kans op het maken van een fout zal sterk verminderen met de SuccessFactors connector. De connector zorgt ervoor dat je alles in één systeem kan monitoren en invullen. Hiermee voorkom je een verschil in gegevens tussen systemen.

 

 

salureconnect
Salure samen slim vooruit salarisadministratie consultancy

SalureConnect

Samen met jou brengen de consultants van Salure de huidige bedrijfsprocessen in kaart. Salure heeft een connector ontwikkelt die de gegevens uit AFAS ophaalt en doorgeeft aan Succesfactors. Dankzij SalureConnect beschik je over dashboards die HR-informatie op een heldere manier weergeven.

Houd eenvoudig zelf de controle

Je beheert de SuccessFactors interface en eenvoudig zelf op ons platform SalureConnect. De task scheduler functie zorgt ervoor dat je 100% controle hebt over de taken die de koppeling uitvoert:

 

 

  1. Progress tracking: zie per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd.
  3. Monitoring dashboards: Zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald.

Wat doet AFAS?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve bedrijfssoftware dat alle administratieve processen automatiseert in één en hetzelfde systeem. Van Financieel tot HRM, van documentmanagement tot CRM en projecten. AFAS heeft met zijn software één standaardoplossing gecreëerd die alle processen volledig automatiseert, door bedrijfsprocessen zo makkelijk en efficiënt mogelijk in te richten. Zo komt er meer tijd en ruimte vrij om op de kernactiviteiten van je organisatie te focussen.

Wanneer is een SuccessFactors interface handig voor jou?

Bij het kiezen van een connector wil je een doordachte beslissing maken voor jouw organisatie. Daarom is het belangrijk om de behoeften van je organisatie duidelijk in kaart te brengen. Hieronder vind je zes veelvoorkomende redenen waarom organisaties kiezen voor een interface met SuccessFactors:

  1. Medewerkers vanuit je Nederlandse AFAS HRM-systeem moeten gekoppeld worden aan Succesfactors als internationaal HR-systeem. Hierbij moeten zaken als adres, beloningen, contract, persoonlijke gegevens, rooster, salaris, etc. automatisch worden gesynchroniseerd;
  2. De gegevens van medewerkers moeten gekoppeld worden, waarbij het ene systeem leidend is. Voorbeeld: nieuwe medewerkers krijgen automatisch een account in Successfactors wanneer deze zijn aangemaakt in AFAS;
  3. De organisatiestructuren moeten automatisch gesynchroniseerd worden tussen systemen;
  4. De salarisgegevens vanuit het contract moeten gekoppeld worden aan het payroll-systeem voor een juiste betaling;
  5. Wereldwijde payroll data in één hetzelfde formaat omzetten, zodat je alle salariskosten tussen landen in één dashboard kunt vergelijken;
  6. Kwaliteitscontrole van data in HRM- en payroll-systemen, door bijvoorbeeld de inzet van medewerkers te vergelijken met de kosten in beide systemen.
sap-successfactors-connector-ontwikkeling

Onze werkwijze

Samen met onze data specialist maak je een opzet voor de dashboards om een zo duidelijk mogelijk overzicht te krijgen in de bedrijfsgegevens.

De dashboards in SalureConnect zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Je maakt snel beslissingen op basis van actuele bedrijfsdata. 

Voor het ophalen van gegevens sluiten we AFAS en Successfactors aan op SalureConnect.

We converteren de gegevens naar één formaat, zodat deze automatisch kunnen worden vergeleken.

De grote hoeveelheden data toveren we om in duidelijke dashboards.

We zorgen dat AFAS en Successfactors real-time gesynchroniseerd worden.

De synchronisatie wordt gewaarborgd aan de hand van active alerting en monitoring.

Veelgestelde vragen SuccessFactors connector

Als je veel medewerkers in dienst hebt, krijg je te maken veel wijzigingen in je personeelsbestand. Een koppeling ziet erop toe dat de wijzigingen in zowel AFAS als Successfactors staan. Dit resulteert in het maar 1 keer invullen van de gegevens. Daarnaast zorgt de koppeling ervoor dat sommige processen in SuccessFactors plaatsvinden en andere in AFAS. Hierbij zorgt de koppeling dat de systemen gelijkblijven. Bijvoorbeeld: nieuwe medewerkers worden ingevoerd in SuccessFactors, maar verzuim wordt in AFAS ingevoerd.

Ja, wij kunnen SuccessFactors ook met andere systemen dan AFAS koppelen. Daarnaast zit er geen limiet aan de hoeveelheid systemen die gekoppeld kan worden.

De SuccessFactors koppeling zorgt ervoor dat je elk van de systemen kunt inzetten waar het systeem het best voor is. SuccessFactors gebruik je om de medewerkersgegevens in te voeren. Hierdoor kun je in alle landen op dezelfde manier medewerkers invoeren. Vervolgens kun je AFAS gebruiken voor bijvoorbeeld de lokale payroll in Nederland.

Voor de koppeling ligt al een standaard template klaar. Gezien de complexiteit van organisaties zien we dat klanten hun eigen wensen hebben. Deze wensen kunnen we altijd inbouwen.

Dat is erg verschillend, aangezien er bij dit soort systemen vaak maatwerk te pas komt en het om complexe processen gaat. Specifieke wensen zorgen uiteraard voor extra ontwikkeltijd. Uit onze ervaring blijkt dat vanaf het moment dat de koppeling gebouwd wordt, een gemiddeld proces een minimale doorlooptijd heeft van 3 maanden.

De bouw van de koppeling verloopt altijd op basis van de volgende 5 fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. Tijdens de realisatie van de koppeling wordt uitgegaan van test-driven development.

SalureConnect is de middleware tussen de systemen. Dat betekent dat SalureConnect gegevens uit het ene systeem ophaalt, deze verandert indien nodig en de gegevens vervolgens doorstuurt naar het andere systeem.

Succesfactors koppelen met AFAS of een ander systeem?

Vertrouw op de kennis en ervaring van Salure.

Interesse in een Successfactors connector? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.

20211104 Salure PaulVanHengelen 12210 400 1 1 1 - Successfactors

Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community