YCT02032_1920

Inspirerend Werkgeverschap: Arjen Banach

28 november hadden we het genoegen om Arjen Banach te verwelkomen bij onze ‘Employer of Choice’ masterclass. Zijn inspiratiesessie bood een nieuw perspectief op werk en hoe we onze werkomgeving kunnen optimaliseren voor zowel persoonlijke als professionele groei. We hopen natuurlijk dat alles een beetje is bijgebleven. Anders is zijn blog hieronder perfect om het geheugen een beetje op te frissen. 

Ook vind je hieronder zijn presentatie terug samen met de foto’s van de dag. Bedankt nogmaal voor je komst!

Nabrander van Arjen

Hoi,

Onlangs was ik bij jullie te gast voor een inspiratiesessie en als er iets is waarvan ik hoop dat je dat onthoudt is het dit.

Mijn presentatie draaide om een fundamentele stelling: “Je stijgt niet naar het niveau van je doelen of strategie, maar daalt naar het niveau van de cultuur waarin je werkt.”

Dit roept een belangrijke vraag op: Biedt mijn werkomgeving mij de kans om het beste uit mijn werk te halen?

Voel ik me energiek over mijn huidige manier van werken en kijk ik ook naar de toekomst van mijn werk?

Uitdagingen in de werkomgeving

In heel veel organisaties – uiteraard niet die van jullie 😉 – gaat dit niet goed en als mijn onderzoeken iets hebben uitgewezen is dat dit voornamelijk komt door een gebrek aan tijd, of mentale ruimte. We worden geleefd door onze agenda en lijken het altijd druk te hebben, …maar dit hoeft niet. De beste investering die je kan doen in je eigen werkgeluk en tegelijkertijd hoe je met vernieuwing bezig bent, is het creëren van tijd en mentale ruimte. 

Bekijk je werk ‘ns door deze bril. Je kan tijd besteden aan:

A-werk: waarde creërende werkzaamheden

B-werk: geen waarde creatie, wel noodzakelijk om A-werk te kunnen doen

C-werk: geen waarde creatie, ook niet noodzakelijk

Het gevoel van druk ontstaat doordat we gevoelsmatig niet voldoende tijd beschikbaar hebben voor A-werk, ons zinvolle werk. De tijd is er echter wel, alleen wordt die gegijzeld door C-werk. C-werk wordt gevormd door onnodige regeldruk, overload aan administratie, zinloze projecten. Maar vooral ook door een wildgroei aan mails en meetings. 

Actieplan

Daarom wil ik je adviseren om de komende week eens door de A/B/C-bril naar je werk en agenda te kijken. Welke zaken zijn echt relevant en welke werkzaamheden voer je uit, maar leiden je eigenlijk juist af van je werk. Niet elk vergaderverzoek dat je binnenkrijgt is belangrijk. Je CC/BCC-mailtjes leiden je af van werk.

Wees je er van bewust dat je de hele dag wordt verleid door werk te doen, waarvan je het gevoel hebt goed bezig te zijn maar achteraf beseft dat het eigenlijk niets toevoegde. Signaleer die werkzaamheden. Zo kun je mentale rust creëren, die je gaat helpen

meer zinvoller met je werk bezig te zijn. 

Veel succes en als je vragen hebt of meer inspiratie wenst, kan je altijd terecht op: www.arjenbanach.nl 

Arjen Banach

Arjen's presentatie:

Bekijk de foto's:

Blijf geïnspireerd met Salure Academy!

Wil je in het nieuwe jaar inspiratie en kennis blijven opdoen? Voor zowel HR als Payroll staan er verschillende nieuwe trainingen gepland op gebied van AI, AFAS en wet- en regelgeving. Tot en met januari 2024 krijg je als Employer of Choice extra korting op onze trainingen met je kortingscode. Ontdek alle trainingen en wie weet zien we je binnenkort terug bij ons in Gouda. 

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community