Nieuwe loonbelastingtabellen en aanpassing Handboek

Per april gelden nieuwe tabellen voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen. Deze zijn bekend gemaakt op de website van de Belastingdienst. Daarnaast is er een vernieuwde versie van het Handboek Loonheffingen 2016.

Via de loonaangifte worden de loonbelasting en premie volksverzekeringen ingehouden op het loon van werknemers door de werkgever. De nieuwe loonbelastingtabellen  zorgen voor een verlaging met een maximum van 10 euro per maand op het nettoloon van werknemers.

Per april is eveneens het Handboek Loonheffingen 2016 aangepast. Daarin staan onder andere gewijzigde schijventarieven en gewijzigde eindheffingstabellen. Alle tarieven, bedragen en percentages staan nu twee keer in het Handboek, namelijk per 1 januari 2016 voor loonbetalingen tot en met 31 maart, en per 1 april 2016 voor loonbetalingen vanaf deze maand.

Dienstreis

Een andere belangrijke wijziging in het Handboek, gaat over de onbelaste vergoedingen voor kosten gemaakt tijdens een binnenlandse dienstreis. De maximale bedragen met betrekking tot dit onderwerp zijn verlaagd. De juiste bedragen zijn als volgt:

• ontbijt: € 8,80;

• lunch: € 8,55;

• avondmaaltijd: € 21,46;

• kleine uitgaven overdag: € 4,15;

• kleine uitgaven ‘s avonds: € 8,33;

• logies: € 89,15.

Werkgevers mogen tot deze maxima verblijfskosten voor binnenlands dienstreizen onbelast vergoeden. Als er meer vergoed wordt, dan moet het meerdere ondergebracht worden in de vrije ruimte van de werkkostenregeling of belast worden bij de werknemer.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community