Neways kiest internationaal HRM AFAS Salure

Neways Electronics kiest voor de internationale HR-oplossing van Salure en AFAS

Het in 1969 opgerichte Neways Electronics heeft de keuze gemaakt voor de software en diensten van Salure en AFAS. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf gaat per 1 januari 2023 werken met het nieuwe systeem.

De internationale EMS-speler is toe aan een nieuwe softwareoplossing die aansluit bij internationale groeiambities. Het huidige HR-landschap van Neways maakt het namelijk lastig om overzicht te krijgen: HRM-data wordt verspreid opgeslagen in verschillende regionale systemen die niet compatibel zijn. Eric Stodel, CEO bij Neways Electronics: “Onze Neways collega’s vormen het fundament van onze wereldwijde transformatie naar ‘OneNeways’. Dit vereist dat de kwaliteit van de inrichting van onze HR-bedrijfsprocessen van hoog niveau is, temeer daar het onze ambitie is om deze processen verder te harmoniseren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een bewezen HR-systeem dat onze processen verder kan professionaliseren, ons in staat stelt de gegevens van onze medewerkers optimaal te beheren en onze collega’s van goede dienstverlening te voorzien.”

Afbeelding boven: Eric Stodel (links) en Jaco van Hengel (rechts)

Standaardisering

Met de keuze voor AFAS en Salure kiest Neways voor één centraal systeem dat overzicht geeft van de internationale HRM-data, maar tegelijkertijd de flexibiliteit biedt om met lokale salarisverwerkers te koppelen. Jaco van Hengel, partner bij Salure: “Neways heeft hoge groeiambities. Bij deze ambitie past een professionele HR-inrichting. Onze gezamenlijke oplossing met AFAS maakt digitalisering, automatisering en standaardisering op Europese schaal mogelijk. Door AFAS internationaal in te zetten, krijgt Neways via handige dashboards inzicht in de totale personeelspopulaties en salariskosten.”

Gemak voor medewerkers

Neways Electronics streeft naar een efficiënte en eigentijdse bedrijfsvoering en om die reden hebben ze de keuze gemaakt voor AFAS. Joan Leeuwenburg is Corporate Head of HR bij Neways en licht de keuze toe: “Het systeem van AFAS biedt ons de gevraagde functionaliteit en bestrijkt alle belangrijke HR-processen. Tevens is het een HR-systeem dat bij diverse andere bedrijven met internationale vestigingen is geïmplementeerd en is het geïntegreerd met relevante systeemdomeinen zoals voor Payroll en Time & Attendance. Met een frisse look-and-feel en het gebruik van de AFAS-app krijgen onze medewerkers inzicht in hun eigen gegevens en kunnen ze eenvoudig zaken als verlof en declaratie afhandelen. Wij kijken uit naar een succesvolle implementatie, ondersteund door onze partners van AFAS en Salure!”

Benieuwd naar de internationale oplossing?
Bekijk dan gratis het on-demand webinar “Met AFAS en Salure de grens over.”

Noodzakelijk inzicht

Met Neways als nieuwe klant zet AFAS Software zijn internationale groei door. Dion Zeck, Salesmanager Groot Zakelijk: “Het huidige internationale HR ICT-landschap van Neways bestaat uit verschillende systemen. Dit betekent dat data op verschillende plekken en vaak ook meerdere keren moet worden vastgelegd. Met de software van AFAS krijgt Neways de beschikking over één systeem waarin alle data van alle medewerkers over de verschillende landen op een plek kan worden vastgelegd. Dit biedt Neways het noodzakelijke inzicht over alle landen heen, éénmalige vastlegging van data en optimalisatie van processen door de inzet van workflows. En met AFAS InSite als internationaal HR-portaal kan Neways zich verder positioneren als moderne werkgever. Wij zijn er bijzonder trots op dat Neways na een gedegen selectie voor AFAS en Salure heeft gekozen om haar te ondersteunen in de internationale groeiambities en zien uit naar de samenwerking.”

bijeenkomst bij Neways Eindhoven

Bijeenkomst Salure en AFAS bij Neways in Eindhoven

Over Neways

Neways is een internationaal opererende System Innovator in elektronica voor automotive, industrial, medical en semicon toepassingen. Met meer dan 50 jaar ervaring en ruim 500 engineers over de hele wereld, ontwikkelt, produceert en onderhoudt Neways elektronische producten die bijdragen aan de belangrijke thema’s rond Milieu, Maatschappij en Governance. Onze technologie en innovatiekracht worden onder andere gebruikt in oplaadsystemen voor elektrische voertuigen, industriële automatisering, medische oplossingen en semiconductor apparatuur. Neways is gevestigd in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten met in totaal 2.700 medewerkers. In 2021 werd een netto-omzet gerealiseerd van € 470 miljoen.

Over AFAS

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier. 

Over Salure

Salure is jarenlang vertrouwd AFAS-partner op gebied van internationale HR & Payroll. Samen met AFAS helpt Salure nationale en internationale organisaties met salarisadministratie, advies, data analyse en slimme software. Daarbij ontwikkelt Salure zelf de software SalureConnect. Door middel van handige koppelingen en dashboards geeft dit platform organisaties grip op internationale HRM-data.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community