eigenrisicodragerschap ZW en WGA

Eigenrisicodrager worden in 2023? Vraag dit uiterlijk 1 oktober aan

Wil jij volgend jaar eigenrisicodrager worden voor de WGA of ZW? Vergeet dit dan niet uiterlijk 1 oktober aan te vragen bij de Belastingdienst.

Als werkgever kun je ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de verschillende werknemersverzekeringen. Dit kun je per 1 januari of per 1 juli laten ingaan. Wel moet je dit op tijd aanvragen: minimaal dertien weken van te voren. Kies jij vanaf 1 januari 2023 voor het eigenrisicodragerschap? Dien de aanvraag dan uiterlijk op 1 oktober 2022 bij de Belastingdienst in.

Eigenrisicodrager WGA

De WGA is onderdeel van de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) en staat voor Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Deze premie is onderdeel van de gedifferentieerde Whk-premie, die je als werkgever jaarlijks ontvangt. Als eigenrisicodrager hoef je de WGA-premie niet te betalen en betaal je dus een lagere Whk-premie. Je kiest er dan voor om gedurende 10 jaar eventuele WGA-uitkeringen zelf aan de werknemer te betalen. De werknemer heeft hier immers recht op.

Ook ben je als werkgever verantwoordelijk voor de (kosten van) de re-integratie van de werknemer. Het is mogelijk dit risico te herverzekeren.

Aanvraag indienen voor de WGA

Eigenrisicodrager voor de WGA-worden? Dien dan het formulier Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de WGA in bij de Belastingdienst. Ook heb je een bankgarantie van een bank of verzekeraar nodig.

Eigenrisicodrager ZW

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW) draag je geen jaarlijkse ZW-premie af aan de Belastingdienst.

Net als de WGA-premie is de ZW-premie onderdeel van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Het eigenrisicodragerschap brengt verschillende verplichtingen ten opzichte van (ex-)werknemers met zich mee.

Denk aan het betalen van de ZW-uitkeringen, het begeleiden bij verzuim en het betalen van de re-integratie. Daarbij wordt je periodiek door het UWV gecontroleerd op het nakomen van deze verplichtingen.

Aanvraag indienen voor de ZW

Eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden? Dien dan het formulier Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de ZW in bij de Belastingdienst.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.