eigenrisicodragerschap ZW en WGA

Eigenrisicodrager worden in 2023? Vraag dit uiterlijk 1 oktober aan

Wil jij volgend jaar eigenrisicodrager worden voor de WGA of ZW? Vergeet dit dan niet uiterlijk 1 oktober aan te vragen bij de Belastingdienst.

Als werkgever kun je ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de verschillende werknemersverzekeringen. Dit kun je per 1 januari of per 1 juli laten ingaan. Wel moet je dit op tijd aanvragen: minimaal dertien weken van te voren. Kies jij vanaf 1 januari 2023 voor het eigenrisicodragerschap? Dien de aanvraag dan uiterlijk op 1 oktober 2022 bij de Belastingdienst in.

Eigenrisicodrager WGA

De WGA is onderdeel van de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) en staat voor Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Deze premie is onderdeel van de gedifferentieerde Whk-premie, die je als werkgever jaarlijks ontvangt. Als eigenrisicodrager hoef je de WGA-premie niet te betalen en betaal je dus een lagere Whk-premie. Je kiest er dan voor om gedurende 10 jaar eventuele WGA-uitkeringen zelf aan de werknemer te betalen. De werknemer heeft hier immers recht op.

Ook ben je als werkgever verantwoordelijk voor de (kosten van) de re-integratie van de werknemer. Het is mogelijk dit risico te herverzekeren.

Aanvraag indienen voor de WGA

Eigenrisicodrager voor de WGA-worden? Dien dan het formulier Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de WGA in bij de Belastingdienst. Ook heb je een bankgarantie van een bank of verzekeraar nodig.

Eigenrisicodrager ZW

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW) draag je geen jaarlijkse ZW-premie af aan de Belastingdienst.

Net als de WGA-premie is de ZW-premie onderdeel van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Het eigenrisicodragerschap brengt verschillende verplichtingen ten opzichte van (ex-)werknemers met zich mee.

Denk aan het betalen van de ZW-uitkeringen, het begeleiden bij verzuim en het betalen van de re-integratie. Daarbij wordt je periodiek door het UWV gecontroleerd op het nakomen van deze verplichtingen.

Aanvraag indienen voor de ZW

Eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden? Dien dan het formulier Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de ZW in bij de Belastingdienst.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community