nettoloon berekenen

De Whk-beschikking 2022 is binnen: betaal jij te veel?

Heb jij ook de Whk-beschikking van 2022 ontvangen? Let er dan op dat je niet te veel betaalt. In 45% van de gevallen betalen werkgevers namelijk een te hoge premie. Onze specialisten kunnen je hierbij helpen.

Wat is de Whk-beschikking?

Als werkgever ontvang je elk jaar de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) van de Belastingdienst. De hoogte van de premie wordt gebaseerd op het aantal WGA- en ZW-uitkeringen van twee jaar eerder. Dus de premie in 2022 is gebaseerd op de gegevens uit 2020.

Wanneer is het slim om de Whk-beschikking te (laten) controleren?

Ben je bij het UWV verzekerd en is je totale loonsom hoger dan € 300.000? Dan is het interessant om de Whk-beschikking te (laten) controleren. De hoogte van de premie hangt namelijk af van de uitkeringen die het UWV aan je toerekent. In veel gevallen rekent het UWV teveel uitkeringen toe, waardoor werkgevers een te hoge premie betalen. Dit kan tot tienduizenden euro’s oplopen (zie rekenvoorbeeld).

Laat je Whk-beschikking controleren door Salure

Weet je niet of je Whk-beschikking klopt? Salure kan je helpen bij de controle van de beschikking. Wij controleren of de uitkeringen die de Belastingdienst aan je toerekent, correct zijn. Is dit niet het geval? Dan dienen we een correctieverzoek voor je in. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Ben je benieuwd of dit voor jouw organisatie interessant is? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Pijl Nick website - De Whk-beschikking 2022 is binnen: betaal jij te veel?

Benieuwd wat jij kunt besparen?

Vul je gegevens hieronder in. Wij informeren je zo snel mogelijk over de mogelijkheden voor jouw organisatie.Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community