nettoloon berekenen

De Whk-beschikking 2022 is binnen: betaal jij te veel?

Heb jij ook de Whk-beschikking van 2022 ontvangen? Let er dan op dat je niet te veel betaalt. In 45% van de gevallen betalen werkgevers namelijk een te hoge premie. Onze specialisten kunnen je hierbij helpen.

Wat is de Whk-beschikking?

Als werkgever ontvang je elk jaar de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) van de Belastingdienst. De hoogte van de premie wordt gebaseerd op het aantal WGA- en ZW-uitkeringen van twee jaar eerder. Dus de premie in 2022 is gebaseerd op de gegevens uit 2020.

Wanneer is het slim om de Whk-beschikking te (laten) controleren?

Ben je bij het UWV verzekerd en is je totale loonsom hoger dan € 300.000? Dan is het interessant om de Whk-beschikking te (laten) controleren. De hoogte van de premie hangt namelijk af van de uitkeringen die het UWV aan je toerekent. In veel gevallen rekent het UWV teveel uitkeringen toe, waardoor werkgevers een te hoge premie betalen. Dit kan tot tienduizenden euro’s oplopen (zie rekenvoorbeeld).

Laat je Whk-beschikking controleren door Salure

Weet je niet of je Whk-beschikking klopt? Salure kan je helpen bij de controle van de beschikking. Wij controleren of de uitkeringen die de Belastingdienst aan je toerekent, correct zijn. Is dit niet het geval? Dan dienen we een correctieverzoek voor je in. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Ben je benieuwd of dit voor jouw organisatie interessant is? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Pijl Nick website - De Whk-beschikking 2022 is binnen: betaal jij te veel?

Benieuwd wat jij kunt besparen?

Vul je gegevens hieronder in. Wij informeren je zo snel mogelijk over de mogelijkheden voor jouw organisatie.Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community