20230629_111044

Het verschil tussen BKL en PDL: een duidelijke uitleg

Ben je geïnteresseerd in een carrière in salarisadministratie, maar weet je niet goed of je voor een BKL- of PDL-opleiding moet kiezen? Geen zorgen, je bent niet de enige. In dit artikel wordt het verschil tussen de twee opleidingen uitgelegd.

Wat is BKL?

BKL staat voor Basis Kennis Loonadministratie. Zoals de naam al aangeeft, raak je tijdens deze opleiding vertrouwd met alle basisbegrippen van de salarisadministratie. Het is ideaal voor beginners die net hun eerste stappen zetten in de wereld van salarisadministratie. BKL behandelt de basisprincipes, zoals loonstroken lezen en begrijpen, arbeidsrecht, en sociale zekerheid.

Wat is PDL?

PDL, ofwel Praktijkdiploma Loonadministratie, gaat een stap verder. Deze opleiding is bedoeld voor diegenen die al enige ervaring of basiskennis hebben. PDL duikt dieper in complexe onderwerpen zoals fiscale aspecten van de loonadministratie, pensioenregelingen en arbeidsrechtelijke thema’s.

Voordelen van PDL+ opleiding bij Salure Academy

Leer van toptrainers: Leer van professionals met jarenlange ervaring in de payroll sector.

Flexibel leertraject: Ons programma is ontworpen om te passen bij jouw schema en leerstijl.

Praktische toepassing: Richt je op het toepassen van kennis in realistische scenario’s.

Heb je interesse om je carrière naar een hoger niveau te tillen met een PDL-opleiding? Bezoek dan Salure Academy voor meer informatie en begin vandaag nog aan jouw reis naar payroll expertise!

De belangrijkste verschillen BKL en PDL

  • Niveau van Diepgang: BKL start vanaf de basis, terwijl PDL diepgaandere kennis biedt.
  • Doelgroep: BKL is geschikt voor beginners, terwijl PDL beter past bij professionals met enige ervaring in de loonadministratie die hun kennis willen verdiepen.
  • Carrièremogelijkheden: Met een PDL ben je beter voorbereid om zelfstandig en volledig verantwoordelijk te zijn voor de loonadministratie binnen een organisatie.

Het verschil tussen BKL en PDL is voornamelijk het niveau van diepgang en de doelgroep waarvoor ze bedoeld zijn. Kies de opleiding die het beste past bij jouw huidige kennis en toekomstige carrièredoelen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Salure Academy, jouw partner in payroll educatie.

Welke opleiding moet je kiezen?

De keuze tussen BKL en PDL hangt af van jouw huidige kennisniveau en je carrièreambities. Als je nieuw bent in dit vakgebied, begin dan met BKL. Heb je al enige ervaring en wil je je expertise uitbreiden, ga dan voor PDL.

Salure Academy

Met constant veranderende technologie en complexe regelgeving, is kwalitatief hoogstaand payrollonderwijs, dat toegepast is op de actuele praktijk. Daarom heeft Salure Academy een PDL+ opleiding ontworpen.

Wat is de PDL+? Eigenlijk precies wat de naam zegt: een PDL-opleiding met een plus. PDL is dé vakopleiding voor elke payrollspecialist. Bij PDL+ word je in de eerste plaats op een bekwame wijze opgeleid voor de PDL-examens. Daarbij krijg je, waar dit relevant is voor de PDL-exameneisen, een inkijkje hoe je de verschillende onderdelen in AFAS terugvindt. Dit doen we omdat AFAS een van de meest gebruikte HR- en payrollpakketten in Nederland is.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een kwalitatief hoogwaardige loonadministratie opzet en leer je de salarisadministratie kennen in relatie met personeelszaken en de financiële administratie. Op basis van actuele lesmaterialen en met praktijkgerichte (AFAS-)voorbeelden ontwikkel je daarnaast kennis over en inzicht in de wet- en regelgeving. Tot slot leer je hoe je wet- en regelgeving op een goede manier toepast en loonberekeningen maakt.

De opleiding bestaat uit drie modules: Loonheffingen (vier dagen), Arbeidsrecht en sociale zekerheid (drie dagen) en Personeel, organisatie en communicatie (twee dagen). De PDL+ sluit aan bij het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering waarmee je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie behaalt.

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten of meer te weten te komen over onze cursussen? Bekijk het aanbod op salure.nl/academy of meld je direct aan voor de PDL+ opleiding.       

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community