shutterstock_272865623-1024x683

De avondklok: zo bereid je je als werkgever voor

Hij is er dan toch echt gekomen: de avondklok. Wie tijdens de avondklok onderweg is, heeft een werkgeversverklaring nodig. Gelukkig regel je snel een geldige verklaring met AFAS. 

De avondklok

Het kabinet pleitte voor een avondklok nu de verspreiding van de Britse coronavariant toeneemt. Nu het voorstel door de Kamer is geaccepteerd, mag je tussen 21:00 tot 04:30 niet meer zonder geldige reden op straat zijn. Dit houdt in dat mensen die voor hun werk ‘s avonds buiten zijn, een werkgeversverklaring moeten kunnen tonen. 

Deze maatregel is ingegaan op zaterdag 23 januari 21:00 en loopt af op woensdag 10 februari 04:30. 

Werkgeversverklaring in AFAS

Om het verstrekken van de werkgeversverklaring makkelijk te maken, stelt AFAS een standaard document beschikbaar. Dit document is gebaseerd op het sjabloon van de overheid. Deze verklaring kun je als werkgever snel en eenvoudig via Profit aan de betreffende medewerkers verstrekken. Ook kun je medewerkers het document laten aanvragen via een workflow. Hier lees je hoe je de werkgeversverklaring beschikbaar stelt in AFAS Profit.

Hulp nodig bij de inrichting?

Wij staan voor je klaar. Vraag onze expert om hulp bij het inrichten van de werkgeversverklaring via de Tickettool. Ben je nog geen klant van Salure? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee! 

Lees ook:

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community