Terug naar het overzicht

Kosten besparen in coronatijd? 5 redenen om payroll juist nu uit te besteden

Het is een vraag die momenteel bij veel organisaties speelt: hoe kunnen we snel kosten besparen? 

 

Voor de toekomst van je organisatie is het van groot belang dat processen (kosten-)efficiënt zijn. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om de salarisadministratie uit te besteden. Het is een slimme manier om tijd en kosten te besparen. Hieronder lees je 5 redenen waarom. 

Payroll uitbesteden? Dit zijn de voordelen:

1. Schaalbaarheid en flexibele kosten

In veel sectoren zijn de financiële gevolgen van de coronacrisis duidelijk merkbaar. Dankzij overheidssteun zoals de NOW-regeling, is de schade nog relatief beperkt gebleven. Als de pandemie echter weer in ernst toeneemt, bestaat het risico dat er alsnog een grote golf ontslagen komt. Het is dus slim om als werkgever je kosten flexibel in te richten. Dit kan door de salarisadministratie uit te besteden.

Stel. Een organisatie heeft 1000 medewerkers en 2 interne salarisadministrateurs. Als er veel ontslagen vallen, betekent dit een afname van het aantal loonstroken. De organisatie houdt echter dezelfde loonkosten voor de interne salarisadministrateurs.

Bedrijven die payroll uitbesteden, betalen per loonstrook. Krimpt je werknemersbestand als gevolg van de crisis? Dan krimpen de kosten dus mee. Dit kan een belangrijk verschil maken in moeilijke tijden. Daarnaast profiteer je van schaalvoordelen. Als je werknemersbestand na de crisis juist weer groeit, kan per saldo de kostenbesparing meer dan 50% bedragen.

Benieuwd hoe dit precies zit? Vraag meer informatie aan.

2. Efficiëntere processen

 In tijden van crisis is het slim om te investeren in efficiëntere processen. Bedrijven die kosten besparen door de operationele efficiëntie te verbeteren, blijken namelijk het beste te presteren na een recessie.

efficiëntie

Een bedrijf als Salure is gericht op meedenken in optimalisatie en innovatie. Zowel de afdeling salarisadministratie, als de afdelingen functioneel beheer en consultancy hebben een sterke focus op hoe processen sneller en slimmer kunnen worden aangepakt. 

Bovendien gebruiken we onze eigen slimme tools om de salarisadministratie degelijk, snel en voordelig uit te voeren. Dankzij automatische controles worden fouten er snel uitgepikt. Deze focus op innovatie en slimmer werken betekent dat Salure de salarisadministratie altijd voordelig kan uitvoeren.

3. Maandelijkse accountantscontrole

Door de salarisadministratie uit te besteden, bespaar je op de maandelijkse accountantscontrole.

Een salarisverwerker als Salure beschikt namelijk over het ISAE 3402 certificaat. Dit certificaat toont aan dat processen, beveiliging en controles goed beheerst worden. Een accountant toetst regelmatig of Salure aan de ISAE 3402 voldoet en geeft een assurance rapport af. Als je de salarisadministratie uitbesteedt aan Salure, is de kwaliteit en integriteit dus geborgd.

Dit scheelt werk voor je eigen accountant, aangezien deze zich alleen nog op de financiële administratie (jaarrekening etc.) hoeft te richten. De auditkosten van je eigen organisatie komen dus te vervallen.  

4. Geen problemen bij uitval of ziekte

In deze tijd is het niet ondenkbaar: je salarisadministrateur valt uit door ziekte. Als dit gebeurt, levert dat problemen op en moet je op zoek naar een noodoplossing. Je werknemers rekenen immers op een loonstrook die correct en op tijd is. Door de salarisadministratie uit te besteden, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Een team van externe salarisadministrateurs staat voor je klaar en zorgt dat elke medewerker op tijd de juiste loonstrook ontvangt. De continuïteit van de salarisadministratie is dus altijd geborgd.

5. Kosten besparen dankzij actuele vakkennis

Een salarisadministrateur is de verbindende factor tussen de wet, salarissoftware en de wensen organisatie zelf. Om tijdrovende fouten te voorkomen, is het essentieel dat een salarisadministrateur op de hoogte blijft van de actuele wet- en regelgeving. Het lastige is dat wet- en regelgeving continu verandert. En in tijden van crisis al helemaal. Terwijl juist nu slimme kostenbesparingen het verschil kunnen maken. Dit kennisniveau op pijl houden kost veel tijd – maar is noodzakelijk.

Salarisadministratie advies financiële sector internationale hr

Bij Salure werken goed opgeleide salarisadministrateurs die kennis met elkaar delen. Zij hebben de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving om jou te ontzorgen. Ook weten zij precies welke regelingen van toepassing zijn, zodat je kosten bespaart in de salarisadministratie. Daarnaast hanteren we altijd het vier-ogen-principe. De salarisadministratie wordt altijd door de klantcontactpersoon gecontroleerd, waardoor de kans op eventuele fouten minimaal is.

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Slimme kostenbesparingen, continuïteit, flexibiliteit en efficiëntie zijn belangrijke redenen om juist nu je salarisadministratie uit besteden. Ben je benieuwd hoeveel kosten jij kunt besparen? Neem dan contact op met Dinant Pas of Jaco van Hengel. Je kunt ook bellen naar 0182-543643 of mailen naar sales@salure.nl.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.