bik regeling awf

Bye bye BIK-regeling: Korting AWf-premie per 1 augustus

De BIK-regeling (baangerelateerde investeringskorting) werd eind 2020 in het leven geroepen, maar wordt alweer ingetrokkenDe aanleiding hiervoor is onzekerheid over de regeling bij de Europese Commissie. Om werkgevers toch tegemoet te komen, wil het kabinet de regeling vervangen door een korting op de AWf-premie. In deze blog lees jwat dit voor jou als werkgever betekent. 

Wat is de BIK-regeling?

De BIK werd vorig jaar met Prinsjesdag als coronamaatregel geïntroduceerd. Het doel hiervan was om werkgevers te stimuleren om in bedrijfsmiddelen te investeren in economisch lastige tijden. De investeringskorting zou 3,9% bedragen voor investeringen tot € 5.000.000. Deze korting zou worden verrekend met de loonheffing op de loonaangifte, een fiscaal voordeel dus. Hier lees je meer over de BIK-regeling 

Europese Commissie keurt BIK-regeling mogelijk af

De Europese Commissie ziet de BIK-regeling mogelijk als ongeoorloofde staatsteun, omdat de regeling alleen voor investeringen in Nederland geldt. Om te voorkomen dat ondernemers later geld met rente moeten terugbetalen, stelt het kabinet voor om de BIK met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 in te trekken.  

Korting AWf-premie verlaagt loonkosten

In plaats van de BIK-regeling komt er per 1 augustus 2021 een korting op de AWf-premie (Algemeen werkloosheidsfonds). De AWf-premie verandert als volgt:

  • De lage AWf-premie zakt van 2,70% naar 0,34% voor vaste arbeidscontracten.
  • De hoge AWf-premie zakt van 7,70% naar 5,34% voor flexibele arbeidscontracten.
 

Op deze manier worden de loonkosten van werkgevers verlaagd. Het idee hierachter is dat de financiële ruimte om te investeren zo toch nog wordt vergroot, wat het oorspronkelijke doel was van de BIK-regeling. 

Wat betekent dit voor werkgevers?

Het kabinet heeft besloten de BIK-regeling in te trekken. Dit betekent concreet dat je, als je sinds 1 januari 2021 hebt geïnvesteerd, geen gebruik kunt maken van de BIK-regeling. Heb je deze al verwerkt in de boekhouding? Dan adviseren wij dat je de kostprijs van je investering weer verhoogt naar het oorspronkelijke bedrag. Heb je als gevolg hiervan een bedrag gereserveerd op de balans voor teruggave van de loonheffing? Dan dien je deze reservering weer te corrigeren. 

Vanaf 1 augustus tot en met 31 december 2021 is er een lagere AWf-premie. AFAS past hier de salarissoftware op aan, zodat automatisch met de juiste percentages wordt gerekend. 

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community