Terug naar het overzicht

Salarisadministratie uitbesteden?

De loonadministratie: uitbesteden of niet?

Het is een vraag die bij veel organisaties speelt: moeten we de loonadministratie uitbesteden of niet? Beide opties hebben voor- en nadelen. Salure zet deze voor je op een rijtje. 

Wat zijn de voordelen van een interne loonadministratie?

 

Kennis 

Jij kent je eigen organisatie en administratie het beste. Ontwikkelingen in de organisatie kunnen dan ook snel en makkelijk worden doorgevoerd in de salarisadministratie. Een interne salarisadministratie stelt je bovendien in staat om eventuele ideeën van collega’s snel door te voeren.  

Flexibiliteit 

Als je jouw eigen salarisadministratie verzorgt, kun je deze volledig naar jouw eigen inzicht en voorkeur inrichten. De belangrijkste externe partij waar je rekening mee moet houden, is de Belastingdienst. Je ondervindt geen hinder van deadlines van de externe salarisverwerker. 

Toegankelijkheid  

Werknemers ervaren het als toegankelijk en prettig als de salarisadministratie intern plaatsvindt. Even snel een pro forma’tje laten opstellen, of navragen hoeveel vakantiedagen er nog resteren, het gaat eenvoudigweg wat sneller en makkelijker als de salarisadministrateur zich ‘een deurtje verder maar wel in dezelfde gang’ bevindt. 

ISAE 3402 certificaat

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de loonadministratie? 

 

1. Maandelijkse accountantscontrole 

Salure beschikt over het ISAE 3402 certificaat. Dit houdt in dat wij aan de hand van vaste criteria en stappen het ISAE framework volgen op het gebied van interne beheersmaatregelen en processen. Een accountant toetst regelmatig of wij aan de ISAE 3402 voldoen en geeft na een positief verlopen controle een assurance rapport af. 

Als jij je loonadministratie uitbesteedt aan Salureis de kwaliteit en integriteit geborgd door ons ISAE 3402 certificaat. Dit scheelt werk voor je eigen accountant, aangezien deze zich alleen nog op de financiële administratie (jaarrekening etc.) hoeft te richten. 

2. Kennis van systemen en wet 

Bij Salure werken goed opgeleide salarisadministrateurs, functioneel beheerders en consultants. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om je te helpen met het optimaal inrichten van je salarissoftware. Bovendien hebben ze de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving in huis om jou te ontzorgen.  

salarisadministratie uitbesteden

3. Continuïteit gegarandeerd 

Als je jouw loonadministratie aan Salure uitbesteedt, is de continuïteit ervan gegarandeerd. Het risico van een interne salarisadministrateur die plots uitvalt en het moeten zoeken naar een noodoplossing behoort dus tot het verleden. 

 4. Gunstige prijs 

Bij Salure gebruiken we diverse handige tools die we zelf hebben ontwikkeld om de salarisadministratie degelijk, snel en voordelig uit te voeren. Salarisadministratie is ons vak en Samen Slim Vooruit ons motto. Deze focus op innovatie en slimmer werken betekent voor jou dat Salure de salarisadministratie altijd voordelig kan uitvoeren. Uitbesteden loont! 

Lees ook: 10 tips om te besparen in en met de salarisadministratie.

5. Vier-ogen-principe 

In kleinere bedrijven wordt het vier-ogen-principe lang niet altijd toegepast. Dit komt de functiescheiding niet ten goede. Hoewel we er natuurlijk niet vanuit gaan, neemt het risico op fraude en fouten hierdoor toe. Bij Salure wordt de loonadministratie altijd door de klantcontactpersoon gecontroleerd, waardoor de kans op eventuele fouten en fraude wordt geminimaliseerd. 

6. Meedenken in optimalisatie 

Een bedrijf als Salure is gericht op meedenken in optimalisatie en innovatie. Zowel de afdeling salarisadministratie, als de afdelingen functioneel beheer en consultancy hebben een sterke focus op hoe processen sneller en slimmer kunnen worden aangepakt. Daar profiteer jij als klant van Salure optimaal van. Of het nu de inrichting van je AFAS-omgeving betreft, of alle processen eromheen, onze professionals denken met je mee 

7. Schaalbaarheid 

Stel. Een organisatie heeft 1000 medewerkers en 2 interne salarisadministrateurs. Hoewel de continuïteit geborgd is, werkt dit niet kostenefficiënt. Als er, bijvoorbeeld in crisistijd, veel ontslagen vallen, betekent dit een afname van het aantal loonstroken. De organisatie houdt echter dezelfde loonkosten voor de interne salarisadministrateurs. Bij het uitbesteden van de loonadministratie betaal je per loonstrook. Minder personeel in dienst, betekent dus dat je ook minder kosten maakt aan de externe salarisadministratie. Dit kan een belangrijk verschil maken in moeilijke tijden.  

8. Deadlines eenvoudiger 

In de praktijk blijkt het voor een interne salarisadministrateur vaak lastig om deadlines voor het aanleveren van gegevens op te leggen aan collega’s. Dit vergt een assertieve opstelling van de salarisadministrateur. Het is immers niet altijd leuk om te moeten zeggen dat je ‘de informatie uiterlijk vanmiddag om 17.00 uur moet hebben’. Het uitbesteden van de salarisadministratie lost dit probleem op.  

 

Advies contact bel terug

De loonadministratie uitbesteden aan Salure 

Je administratie in goede handen

Een klant van Salure verwoordde het ooit als volgt: ‘Ik wil gewoon het beste voor mijn medewerkers, daarom kies ik voor Salure.’ Naast een mooi compliment, is het ook nog eens waar. Als je kiest voor Salure, kies je voor de beste optie voor je medewerkers én voor je bedrijf. Jouw salarisadministratie is bij onze experts in uitstekende handen. 

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Paul van Hengel of Jaco van Hengel. Je kunt ook bellen naar 0182-543643 of mailen naar info@salure.nl.Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.