Salarisadministratie uitbesteden?

De loonadministratie: uitbesteden of niet?

Het is een vraag die bij veel organisaties speelt: moeten we de loonadministratie uitbesteden of niet? Beide opties hebben voor- en nadelen. Salure zet deze voor je op een rijtje. 

Wat zijn de voordelen van een interne loonadministratie?

 

Kennis 

Jij kent je eigen organisatie en administratie het beste. Ontwikkelingen in de organisatie kunnen dan ook snel en makkelijk worden doorgevoerd in de salarisadministratie. Een interne salarisadministratie stelt je bovendien in staat om eventuele ideeën van collega’s snel door te voeren.  

Flexibiliteit 

Als je jouw eigen salarisadministratie verzorgt, kun je deze volledig naar jouw eigen inzicht en voorkeur inrichten. De belangrijkste externe partij waar je rekening mee moet houden, is de Belastingdienst. Je ondervindt geen hinder van deadlines van de externe salarisverwerker. 

Toegankelijkheid  

Werknemers ervaren het als toegankelijk en prettig als de salarisadministratie intern plaatsvindt. Even snel een pro forma’tje laten opstellen, of navragen hoeveel vakantiedagen er nog resteren, het gaat eenvoudigweg wat sneller en makkelijker als de salarisadministrateur zich ‘een deurtje verder maar wel in dezelfde gang’ bevindt. 

ISAE 3402 certificaat

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de loonadministratie? 

 

1. Maandelijkse accountantscontrole 

Salure beschikt over het ISAE 3402 certificaat. Dit houdt in dat wij aan de hand van vaste criteria en stappen het ISAE framework volgen op het gebied van interne beheersmaatregelen en processen. Een accountant toetst regelmatig of wij aan de ISAE 3402 voldoen en geeft na een positief verlopen controle een assurance rapport af. 

Als jij je loonadministratie uitbesteedt aan Salure, is de kwaliteit en integriteit geborgd door ons ISAE 3402 certificaat. Dit scheelt werk voor je eigen accountant, aangezien deze zich alleen nog op de financiële administratie (jaarrekening etc.) hoeft te richten. 

2. Kennis van systemen en wet 

Bij Salure werken goed opgeleide salarisadministrateurs, functioneel beheerders en consultants. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om je te helpen met het optimaal inrichten van je salarissoftware. Bovendien hebben ze de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving in huis om jou te ontzorgen.  

salarisadministratie uitbesteden

3. Continuïteit gegarandeerd 

Als je jouw loonadministratie aan Salure uitbesteedt, is de continuïteit ervan gegarandeerd. Het risico van een interne salarisadministrateur die plots uitvalt en het moeten zoeken naar een noodoplossing behoort dus tot het verleden. 

 4. Gunstige prijs 

Bij Salure gebruiken we diverse handige tools die we zelf hebben ontwikkeld om de salarisadministratie degelijk, snel en voordelig uit te voeren. Salarisadministratie is ons vak en Samen Slim Vooruit ons motto. Deze focus op innovatie en slimmer werken betekent voor jou dat Salure de salarisadministratie altijd voordelig kan uitvoeren. Uitbesteden loont! 

Lees ook: 10 tips om te besparen in en met de salarisadministratie.

5. Vier-ogen-principe 

In kleinere bedrijven wordt het vier-ogen-principe lang niet altijd toegepast. Dit komt de functiescheiding niet ten goede. Hoewel we er natuurlijk niet vanuit gaan, neemt het risico op fraude en fouten hierdoor toe. Bij Salure wordt de loonadministratie altijd door de klantcontactpersoon gecontroleerd, waardoor de kans op eventuele fouten en fraude wordt geminimaliseerd. 

6. Meedenken in optimalisatie 

Een bedrijf als Salure is gericht op meedenken in optimalisatie en innovatie. Zowel de afdeling salarisadministratie, als de afdelingen functioneel beheer en consultancy hebben een sterke focus op hoe processen sneller en slimmer kunnen worden aangepakt. Daar profiteer jij als klant van Salure optimaal van. Of het nu de inrichting van je AFAS-omgeving betreft, of alle processen eromheen, onze professionals denken met je mee.  

7. Schaalbaarheid 

Stel. Een organisatie heeft 1000 medewerkers en 2 interne salarisadministrateurs. Hoewel de continuïteit geborgd is, werkt dit niet kostenefficiënt. Als er, bijvoorbeeld in crisistijd, veel ontslagen vallen, betekent dit een afname van het aantal loonstroken. De organisatie houdt echter dezelfde loonkosten voor de interne salarisadministrateurs. Bij het uitbesteden van de loonadministratie betaal je per loonstrook. Minder personeel in dienst, betekent dus dat je ook minder kosten maakt aan de externe salarisadministratie. Dit kan een belangrijk verschil maken in moeilijke tijden.  

8. Deadlines eenvoudiger 

In de praktijk blijkt het voor een interne salarisadministrateur vaak lastig om deadlines voor het aanleveren van gegevens op te leggen aan collega’s. Dit vergt een assertieve opstelling van de salarisadministrateur. Het is immers niet altijd leuk om te moeten zeggen dat je ‘de informatie uiterlijk vanmiddag om 17.00 uur moet hebben’. Het uitbesteden van de salarisadministratie lost dit probleem op.  

 

De loonadministratie uitbesteden aan Salure 

Je administratie in goede handen

Een klant van Salure verwoordde het ooit als volgt: ‘Ik wil gewoon het beste voor mijn medewerkers, daarom kies ik voor Salure.’ Naast een mooi compliment, is het ook nog eens waar. Als je kiest voor Salure, kies je voor de beste optie voor je medewerkers én voor je bedrijf. Jouw salarisadministratie is bij onze experts in uitstekende handen. 

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Paul van Hengel of Jaco van Hengel. Je kunt ook bellen naar 0182-543643 of mailen naar info@salure.nl.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community