hoe werkt een fietsplan

Fietsplan: alles wat werkgevers en werknemers moeten weten

‘Kan ik het fietsplan gebruiken om een nieuwe fiets te kopen?’. Het is een vraag die je jezelf als werknemer misschien al eens stelde. En die je als werkgever vast al vaker hoorde. Het korte antwoord is ‘ja’, al is er wel een voorwaarde aan het fietsplan verbonden. Als werkgever mag je het fietsplan binnen de huidige werkkostenregeling (WKR) aanbieden. En als werknemer is de voorwaarde dat je binnen de WKR voldoende vrije ruimte hebt voor de aanschafprijs van de fiets. 

Maar wat is een fietsplan en de werkkostenregeling eigenlijk? Hoeveel bespaar je op een nieuwe fiets? En wat zijn de voor- en nadelen van het fietsplan? Je leest er hier alles over.

Wat is een fietsplan?

Het fietsplan van de belastingdienst is er voor werkgevers en werknemers. Als werkgever of HR-manager voer je het in om medewerkers te stimuleren om met de fiets naar hun werk te gaan. Dat is beter voor hun gezondheid en vitaliteit en je draagt hiermee bij aan een beter milieu.

Doordat je werknemers hun nieuwe fiets via het werk kopen, profiteren ze van een aantrekkelijk belastingvoordeel. Dat maakt de aanschaf van een nieuwe fiets voor woon-werkverkeer erg interessant. Afhankelijk van hoeveel je verdient, krijg je 37% tot 49% korting op de aankoopprijs. 

Hoe werkt een fietsplan?

De voorwaarde die de belastingdienst aan het fietsplan stelt, is er nog maar eentje. Vroeger moesten werknemers de fiets minimaal 50% van de tijd voor woon-werkverkeer gebruiken. Privégebruik van de fiets was niet toegestaan en je mocht als werknemer maar een keer in de drie jaar een beroep doen op het fietsplan. Die voorwaarden zijn er allemaal niet meer. 

De enige voorwaarde die nu nog geldt, is dat er genoeg vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) moet zijn. De vrije ruimte is 1,7% van het brutoloon over de eerste € 400.000. Is de vrije ruimte te laag voor de aanschafprijs van de fiets, dan betalen werknemers een eindheffing van 80% over het bedrag van de overschrijding. 

De WKR is er voor de onbelaste vergoedingen die werkgevers aan werknemers geven. Denk aan sportabonnementen, kerstpakketten, tablets en dus ook een nieuwe fiets. Vergoedingen voor reis- en verhuiskosten of maaltijden bij overwerk vallen niet onder de WKR. 

De aanschaf van de nieuwe fiets gaat via de werkgever. Als werknemer mag je de fiets wel zelf uitzoeken, maar de werkgever betaalt. De werknemer betaalt die schuld aan de werkgever terug door een verlaging van het brutoloon (het eigenlijke brutoloon min de aanschafprijs van de fiets). Doordat het brutoloon lager is dan normaal, betaal je als werknemer minder belasting. Daar zit hem de winst. 

Het fiscale voordeel van het fietsplan berekenen

Het fiscale voordeel van het fietsplan is makkelijk te berekenen. Laten we kijken naar een voorbeeld: 

Stel de nieuwe fiets kost € 1.000. Dan gaat er € 1.000 van het brutoloon af. Bij een modaal inkomen van zo’n € 36.000, is het belastingtarief 37,35%. Het netto-inkomen is dan € 22,554. Haal je € 1.000 van het brutoloon af, dan blijft er € 35.000 over. Het netto-inkomen is dan € 21,927. Dat is € 627 minder, maar de aanschafprijs van de fiets was € 1.000. 

Het belastingvoordeel en de korting op de fiets is daarmee € 373. 

De voordelen van een fietsplan

Het fietsplan heeft voor zowel werkgevers als werknemers verschillende interessante voordelen: 

  • Werknemers die de auto verruilen voor de fiets zijn fitter en vitaler.
  • Zowel de werkgever als de werknemer leveren met het fietsplan een bijdrage aan een beter milieu. 
  • Werknemers profiteren van een aantrekkelijke korting door belastingvoordeel op hun fiets. 
  • Als meer werknemers op de fiets naar hun werk komen, is er minder parkeerruimte nodig. Vooral werkgevers met betaalde parkeergelegenheid in de stad profiteren daarvan. 
  • Het fietsplan is voor veel werknemers een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. 
  • Werknemers hebben de vrijheid om zelf een fiets uit te kiezen. 

De nadelen van een fietsplan

Het fietsplan werd de laatste jaren zeker niet ongunstiger. De maximumprijs voor de fiets verdween en privégebruik is nu ook toegestaan. Veel nadelen kleven er daarom niet meer aan het huidige plan van de belastingdienst.

Het enige waar je vooral als werknemer rekening mee moet houden, is dat een nieuwe fiets vaak een groot deel van de vrije ruimte binnen de WKR opsnoept. Daardoor blijft er niet veel meer over voor andere leuke extra’s, zoals een sportabonnement. 

Als werkgever is de vrije ruimte ook iets om rekening mee te houden. Wil je werknemers bijvoorbeeld jaarlijks een kerstpakket geven? Dan moet daar wel voldoende ruimte voor overblijven binnen de WKR. 

Waarom een fietsplan?

Het huidige fietsplan is aantrekkelijker dan ooit. Door het als werkgever aan te bieden, stimuleer je werknemers om vaker met de fiets naar het werk te komen. Daardoor zijn ze fitter en vitaler, presenteren ze beter en zijn ze minder vaak ziek. De fiets verruilen voor de auto is daarbij ook nog eens beter voor het milieu. En voor werknemers is het fijn dat ze 37% tot 49% op hun nieuwe fiets besparen

Ben je overtuigd van het voordeel van het fietsplan voor jouw organisatie? Of wil je eerst nog meer weten? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer! 

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community