PDL+

Ontdek het verschil PDL en VPS in salarisadministratie

In de wereld van salarisadministratie en payroll zijn er twee belangrijke opleidingen die vaak ter sprake komen: PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) en VPS (Vakopleiding Payroll Services). Maar wat is nu precies het verschil tussen PDL en VPS? En nog belangrijker, welke opleiding past het beste bij jouw professionele ambities? Laten we eens kijken naar de kern van deze twee populaire cursussen.

PDL: voor essentiële vaardigheden en kennis

Deze opleiding is meer basaal en richt zich op het aanleren van de essentiële vaardigheden en kennis nodig voor het voeren van een loonadministratie. Het doel is om een solide basis te bieden in loonadministratie, wet- en regelgeving, en loonheffingen. Onderwerpen die tijdens PDL centraal staan zijn: arbeidsrecht en sociale zekerheid, loonheffingen en personeel, organisatie en communicatie.

VPS: voor de gevorderde professionals

VPS daarentegen, is een gevorderde opleiding die dieper ingaat op fiscaal recht, sociaal verzekeringsrecht en arbeidsrecht, en is bedoeld om een allround payrollprofessional te vormen die kan fungeren als een spil tussen HR, financiële afdelingen en de salarisadministratie.

PDL vs VPS: het fundamentele verschil

Het grootste verschil tussen PDL en VPS ligt in het niveau en de diepgang van de stof. PDL is meer basaal en heeft de focus op het aanleren van de essentiële vaardigheden en kennis die nodig zijn voor het voeren van een salarisadministratie. Tijdens de opleiding doe je kennis op over zaken als arbeidsrecht en loonheffingen. 

VPS, aan de andere kant, is meer geavanceerd en is gericht op professionals die al ervaring hebben in de payroll sector. Deze opleiding gaat dieper in op complexere onderwerpen zoals: fiscaal recht, sociaal verzekeringsrecht en arbeidsrecht. De bedoeling van de opleiding is om een allround payrollproffessional van je te maken, zodat je als spil tussen financiële afdelingen, HR en salarisadministratie kan fungeren.

Voordelen van PDL+ opleiding bij Salure Academy:

Leer van toptrainers: Leer van professionals met jarenlange ervaring in de payroll sector.

Flexibel leertraject: Ons programma is ontworpen om te passen bij jouw schema en leerstijl.

Praktische toepassing: Richt je op het toepassen van kennis in realistische scenario’s.

Heb je interesse om je carrière naar een hoger niveau te tillen met een PDL-opleiding? Bezoek dan Salure Academy voor meer informatie en begin vandaag nog aan jouw reis naar payroll expertise!

Welke moet je kiezen?

De keuze tussen PDL en VPS hangt sterk af van je huidige niveau en je toekomstige doelen. Ben je nieuw in het vak? Start dan met PDL. Heb je al ervaring en wil je je verder specialiseren? Dan is VPS de logische volgende stap.

Het verschil tussen PDL en VPS samengevat:

PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie)

Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben in de loonadministratie of die de BKL hebben voltooid en hun kennis willen verdiepen.

Focus: PDL gaat dieper in op complexere aspecten van de loonadministratie, zoals arbeidsrecht, loonheffingen, en sociale verzekeringen. Het behandelt ook specifieke situaties zoals ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, en pensioenen.

Doel: Het doel van PDL is om professionals op te leiden die zelfstandig en volledig verantwoordelijk kunnen zijn voor de loonadministratie binnen een organisatie.

VPS (Vakopleiding Payroll Services)

Doelgroep: Deze opleiding is gericht op ervaren loonadministrateurs die hun kennis verder willen uitbreiden en zich willen specialiseren in het vakgebied.

Focus: VPS biedt een uitgebreide verdieping in de loonadministratie, inclusief complexe fiscale en arbeidsrechtelijke kwesties. Het behandelt ook strategische aspecten van personeelsbeleid en de integratie van loonadministratie met andere bedrijfsprocessen.

Doel: Het afronden van de VPS stelt professionals in staat om op strategisch niveau te opereren, advies te geven over payroll en personeelsbeleid, en leiding te geven binnen de afdeling.

Vergroot je carrièrekansen met de PDL

Ben je al betrokken bij administratief werk en ambieer je specialisatie met meer kans op promotie? Wil je je ontwikkelen in loon- en salarisadministratie? Dan is de PDL-opleiding de ideale stap om jouw carrièremogelijkheden te vergroten. De PDL is jouw pad naar specialisatie in dit vakgebied, waarmee je jouw waarde binnen elke organisatie verhoogt.

Salure Academy

Met constant veranderende technologie en complexe regelgeving, is kwalitatief hoogstaand payrollonderwijs, dat toegepast is op de actuele praktijk. Daarom heeft Salure Academy een PDL+ opleiding ontworpen.

Wat is de PDL+? Eigenlijk precies wat de naam zegt: een PDL-opleiding met een plus. PDL is dé vakopleiding voor elke payrollspecialist. Bij PDL+ word je in de eerste plaats op een bekwame wijze opgeleid voor de PDL-examens. Daarbij krijg je, waar dit relevant is voor de PDL-exameneisen, een inkijkje hoe je de verschillende onderdelen in AFAS terugvindt. Dit doen we omdat AFAS een van de meest gebruikte HR- en payrollpakketten in Nederland is.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een kwalitatief hoogwaardige loonadministratie opzet en leer je de salarisadministratie kennen in relatie met personeelszaken en de financiële administratie. Op basis van actuele lesmaterialen en met praktijkgerichte (AFAS-)voorbeelden ontwikkel je daarnaast kennis over en inzicht in de wet- en regelgeving. Tot slot leer je hoe je wet- en regelgeving op een goede manier toepast en loonberekeningen maakt.

De opleiding bestaat uit drie modules: Loonheffingen (vier dagen), Arbeidsrecht en sociale zekerheid (drie dagen) en Personeel, organisatie en communicatie (twee dagen). De PDL+ sluit aan bij het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering waarmee je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie behaalt.

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten of meer te weten te komen over onze cursussen? Bekijk het aanbod op salure.nl/academy of meld je direct aan voor de PDL+ opleiding.       

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community