PDL+

Ontdek het verschil PDL en VPS in salarisadministratie

In de wereld van salarisadministratie en payroll zijn er twee belangrijke opleidingen die vaak ter sprake komen: PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) en VPS (Vakopleiding Payroll Services). Maar wat is nu precies het verschil tussen PDL en VPS? En nog belangrijker, welke opleiding past het beste bij jouw professionele ambities? Laten we eens kijken naar de kern van deze twee populaire cursussen.

PDL: de basis begrijpen

De PDL-opleiding kun je zien als het fundament van je payrollkennis, de essentiële basis die alles ondersteunt. Deze opleiding richt zich op de basisprincipes van loonadministratie. Denk aan onderwerpen als arbeidsrecht en sociale zekerheid, loonheffingen en personeel, organisatie en communicatie. Als je net begint in de wereld van payroll, is PDL de perfecte start. Je leert de basisbeginselen die essentieel zijn voor elke loonadministrateur.

VPS: voor de gevorderde professionals

VPS daarentegen, kun je zien als het volgende niveau. Deze opleiding gaat een stap verder en is ontworpen voor degenen die al ervaring hebben in loonadministratie. Hier duik je dieper in complexe zaken zoals belastingrecht, financiële administratie, en persoonlijke ontwikkeling binnen payroll. VPS is ideaal als je jouw kennis wilt verdiepen en een expert wilt worden in het veld

PDL vs VPS: het fundamentele verschil

Het grootste verschil tussen PDL en VPS ligt in het niveau en de diepgang van de stof. PDL is de perfecte introductie tot loonadministratie, waarbij je basiskennis opdoet over zaken als arbeidsrecht en loonheffingen. Het is ideaal voor beginners of diegenen die een grondige basis willen leggen in hun carrière in salarisadministratie.

VPS, aan de andere kant, is meer geavanceerd en is gericht op professionals die al ervaring hebben in de payroll sector. Deze opleiding gaat dieper in op complexere onderwerpen en is bedoeld voor degenen die hun kennis willen uitbreiden en zich verder willen specialiseren.

Voordelen van PDL+ opleiding bij Salure Academy:

Leer van toptrainers: Leer van professionals met jarenlange ervaring in de payroll sector.

Flexibel leertraject: Ons programma is ontworpen om te passen bij jouw schema en leerstijl.

Praktische toepassing: Richt je op het toepassen van kennis in realistische scenario’s.

Heb je interesse om je carrière naar een hoger niveau te tillen met een PDL-opleiding? Bezoek dan Salure Academy voor meer informatie en begin vandaag nog aan jouw reis naar payroll expertise!

Welke moet je kiezen?

De keuze tussen PDL en VPS hangt sterk af van je huidige niveau en je toekomstige doelen. Ben je nieuw in het vak? Start dan met PDL. Heb je al ervaring en wil je je verder specialiseren? Dan is VPS de logische volgende stap.

Het verschil tussen PDL en VPS samengevat:

PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie)

Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben in de loonadministratie of die de BKL hebben voltooid en hun kennis willen verdiepen.

Focus: PDL gaat dieper in op complexere aspecten van de loonadministratie, zoals arbeidsrecht, loonheffingen, en sociale verzekeringen. Het behandelt ook specifieke situaties zoals ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, en pensioenen.

Doel: Het doel van PDL is om professionals op te leiden die zelfstandig en volledig verantwoordelijk kunnen zijn voor de loonadministratie binnen een organisatie.

VPS (Vakopleiding Payroll Services)

Doelgroep: Deze opleiding is gericht op ervaren loonadministrateurs die hun kennis verder willen uitbreiden en zich willen specialiseren in het vakgebied.

Focus: VPS biedt een uitgebreide verdieping in de loonadministratie, inclusief complexe fiscale en arbeidsrechtelijke kwesties. Het behandelt ook strategische aspecten van personeelsbeleid en de integratie van loonadministratie met andere bedrijfsprocessen.

Doel: Het afronden van de VPS stelt professionals in staat om op strategisch niveau te opereren, advies te geven over payroll en personeelsbeleid, en leiding te geven binnen de afdeling.

Vergroot je carrièrekansen met de PDL

Ben je al betrokken bij administratief werk en ambieer je specialisatie met meer kans op promotie? Wil je je ontwikkelen in loon- en salarisadministratie? Dan is de PDL-opleiding de ideale stap om jouw carrièremogelijkheden te vergroten. De PDL is jouw pad naar specialisatie in dit vakgebied, waarmee je jouw waarde binnen elke organisatie verhoogt.

Salure Academy

Met constant veranderende technologie en complexe regelgeving, is kwalitatief hoogstaand payrollonderwijs, dat toegepast is op de actuele praktijk. Daarom heeft Salure Academy een PDL+ opleiding ontworpen.

Wat is de PDL+? Eigenlijk precies wat de naam zegt: een PDL-opleiding met een plus. PDL is dé vakopleiding voor elke payrollspecialist. Bij PDL+ word je in de eerste plaats op een bekwame wijze opgeleid voor de PDL-examens. Daarbij krijg je, waar dit relevant is voor de PDL-exameneisen, een inkijkje hoe je de verschillende onderdelen in AFAS terugvindt. Dit doen we omdat AFAS een van de meest gebruikte HR- en payrollpakketten in Nederland is.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een kwalitatief hoogwaardige loonadministratie opzet en leer je de salarisadministratie kennen in relatie met personeelszaken en de financiële administratie. Op basis van actuele lesmaterialen en met praktijkgerichte (AFAS-)voorbeelden ontwikkel je daarnaast kennis over en inzicht in de wet- en regelgeving. Tot slot leer je hoe je wet- en regelgeving op een goede manier toepast en loonberekeningen maakt.

De opleiding bestaat uit drie modules: Loonheffingen (vier dagen), Arbeidsrecht en sociale zekerheid (drie dagen) en Personeel, organisatie en communicatie (twee dagen). De PDL+ sluit aan bij het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering waarmee je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie behaalt.

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten of meer te weten te komen over onze cursussen? Bekijk het aanbod op salure.nl/academy of meld je direct aan voor de PDL+ opleiding.       

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community