VOG opnemen in vrije ruimte

Het jaar 2015 is van start gegaan en heeft heel wat veranderingen in petto omtrent wet-en regelgeving. Zo is per 1 januari de Werkkostenregeling voor iedere Nederlandse werkgever verplicht ingegaan.

Eén van de aanpassingen door de WKR is dat de kosten van een Verklaring omtrent gedrag alleen onbelast vergoed wordt wanneer de kosten in de vrije ruimte ondergrbacht worden.

Verplicht
De VOG is in verschillende branches, zoals de zorg en het onderwijs, verplicht. In andere branches of bij specifieke functies bepaalt de onderneming zelf of een dergelijke verklaring noodzakelijk is. De kosten varieren van 24,55 via het internet tot 30,05 via de gemeente. Maar opgelet: werkgevers kunnen deze kosten niet zomaar voor hun rekening nemen. De WKR kent hier immers geen specifieke regeling voor.

Dit betekent dat de kosten voor de VOG niet nihil gewaardeerd worden of onder een gerichte vrijstelling vallen. Werkgevers kunnen de VOG alleen onbelast laten voor de werknemer door de in de vrije ruimte onder te brengen of door ze te bruteren. Dit geldt voor zowel de verplcihte als de vrijblijvende aanvraag van de VOG.

Via deze blog houdt Salure werkgevers, werknemers en salarisadministrateurs op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community