YCT01868_1920

Wat is praktijkdiploma loonadministratie (PDL)? Je gids naar succes in salarisadministratie

Ben je benieuwd naar de wereld van salarisadministratie en wil je weten wat PDL precies is? Of ben je opzoek naar een manier op je vaardigheden in salarisadministratie naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat is PDL (praktijkdiploma loonadministratie)?

PDL, ofwel Praktijkdiploma Loonadministratie, is een essentiële opleiding voor iedereen die zich wil specialiseren in de wereld van salarisadministratie. Het is niet alleen een bewijs van je kennis en vaardigheden op het gebied van loonadministratie, maar het opent ook deuren naar specialistische rollen binnen deze sector.

Een PDL-opleiding is perfect als je je carrière een boost willen geven en autoriteit willen worden op het gebied van salarisadministratie. De opleiding biedt uitgebreide kennis over arbeidsrecht en sociale zekerheid, loonheffingen en personeel, organisatie en communicatie.

Waarom is een praktijkdiploma loonadministratie belangrijk?

  • Fundamentele Kennis: De PDL-opleiding legt een solide basis voor alle essentiële aspecten van de loonadministratie. Zo ben je in staat om (complexe) salarisberekeningen uit te voeren en de laatste wet- en regelgeving toe te passen.
  • Carrièrekansen: Het is de perfecte stap voor wie zijn carrière in de payroll wil verdiepen of vernieuwen. Met PDL op zak open je de deuren naar diverse functies binnen de HR- en salarisadministratiesector.
  • Erkenning: Het PDL-diploma wordt breed erkend en gewaardeerd in de branche.

Is de PDL-opleiding iets voor mij?

Het antwoord is ja, als je je in één van de volgende categorieën bevindt:

  • Beginnende professionals in de salarisadministratie: Ben je net begonnen in de wereld van salarisadministratie? De PDL is een fantastische basis en biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om met vertrouwen te werken in deze branche.
  • HR-medewerkers: Werk je in de HR-sector en wil je je expertise uitbreiden? Het PDL-diploma helpt je om een diepgaander inzicht te krijgen in salarisadministratie, wat essentieel is voor effectief payrollmanagement.

Voordelen van PDL+ opleiding bij Salure Academy:

Leer van toptrainers: Leer van professionals met jarenlange ervaring in de payroll sector.

Flexibel leertraject: Ons programma is ontworpen om te passen bij jouw schema en leerstijl.

Praktische toepassing: Richt je op het toepassen van kennis in realistische scenario’s.

Heb je interesse om je carrière naar een hoger niveau te tillen met een PDL-opleiding? Bezoek dan Salure Academy voor meer informatie en begin vandaag nog aan jouw reis naar payroll expertise!

  • Administratieve medewerkers: Als je een rol speelt in algemene administratieve taken en je expertise wilt verdiepen in loonadministratie, dan is de PDL een uitstekende keuze om je vaardigheden te vergroten.
  • Ondernemers en MKB-eigenaren: Bestuur je een klein of middelgroot bedrijf? Kennis van salarisadministratie via de PDL kan je helpen om je bedrijf efficiënter te beheren en mogelijke kosten te besparen.
  • Carrièreswitchers: Overweeg je een overstap naar een carrière in salarisadministratie? De PDL biedt een solide basis om deze overstap soepel en succesvol te maken.

Vergroot je carrièrekansen met de PDL

Wil je je ontwikkelen in loon- en salarisadministratie? Ben je al betrokken bij administratief werk en ambieer je specialisatie met meer kans op promotie? Dan is de PDL-opleiding bij Salure de ideale stap om jouw carrièremogelijkheden te vergroten. De PDL is jouw pad naar specialisatie in dit vakgebied, waarmee je jouw waarde binnen elke organisatie verhoogt.

Salure Academy

Met constant veranderende technologie en complexe regelgeving, is kwalitatief hoogstaand payrollonderwijs, dat toegepast is op de actuele praktijk. Daarom heeft Salure Academy een PDL+ opleiding ontworpen.

Wat is de PDL+? Eigenlijk precies wat de naam zegt: een PDL-opleiding met een plus. PDL is dé vakopleiding voor elke payrollspecialist. Bij PDL+ word je in de eerste plaats op een bekwame wijze opgeleid voor de PDL-examens. Daarbij krijg je, waar dit relevant is voor de PDL-exameneisen, een inkijkje hoe je de verschillende onderdelen in AFAS terugvindt. Dit doen we omdat AFAS een van de meest gebruikte HR- en payrollpakketten in Nederland is.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een kwalitatief hoogwaardige loonadministratie opzet en leer je de salarisadministratie kennen in relatie met personeelszaken en de financiële administratie. Op basis van actuele lesmaterialen en met praktijkgerichte (AFAS-)voorbeelden ontwikkel je daarnaast kennis over en inzicht in de wet- en regelgeving. Tot slot leer je hoe je wet- en regelgeving op een goede manier toepast en loonberekeningen maakt.

De opleiding bestaat uit drie modules: Loonheffingen (vier dagen), Arbeidsrecht en sociale zekerheid (drie dagen) en Personeel, organisatie en communicatie (twee dagen). De PDL+ sluit aan bij het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering waarmee je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie behaalt.

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten of meer te weten te komen over onze cursussen? Bekijk het aanbod op salure.nl/academy of meld je direct aan voor de PDL+ opleiding.       

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community